La ce spital sa merg?
Raspunsuri - Pagina 7
kitzy spune:
Si eu sunt de partea fetelor, nu o duce inca la gradinita, organismul e slabit inca si foarte repede poate prinde o noua raceala care s-o puna la pat. Las-o inca un pic acasa sa-si revina organismul.
alex_andra spune:
:)
o sa ma gandesc la ce ati spus, poate aveti dreptate.
eu vroiam sa o duc la gradinita, tocmai, ca sa-si revina din starea asta proasta, sa revada copii, sa se joace cu ei, sa nu mai planga mereu: mami, nu pleca de langa mine.
oricum, zilele astea am fost exact cum ziceti voi, dar acum zice ca de ce ma duc la serviciu....pai de asta nu am cum sa scap, trebuie sa merg, din pacate, eu as mai sta cu ea acasa, dar nu mai pot.
Chiar acum , ne uitam la tom si jerry si eram asa: ea, tati si eu.
M-a chemat sa stau langa ea.
M-am pus langa ea si s-a lipit instant de mine si a adormit.
Mi-e tare mila de ea:(
Mirela_1 spune:
Alex_andra, cum se mai simte fetita ta?
Fetita mea a trecut si ea printr-o viroza urata si dupa 5 zile de febra tratata cu antitermice (nurofen, panadol, algocalmin) in sfarsit febra a cedat dar cand i-am luat temperatura in a 6-a zi ...era 35,2 (axilar). Seara a fost 36,3 iar asta noapte 34,7. M-am ingrijorat, o astept sa se trezeasca si sa-i iau iar temperatura.
La fetita ta cat a durat starea asta cu temperatura f scazuta?
Voi vorbi cu medicul si astazi dar vroiam sa-mi povestesti si din experienta ta.
alex_andra spune:
buna, mirela:)
cand are temperatura mica, nu e suficient sa se ingrijorezi, trebuie sa iei atitudine, asa cum iei atitudine cand are temperatura mare, adica sa=i ridici temperatura mecanic, cu multa caldura in jurul ei.
Eu am imbracat-o gros , am pus patura pe ea si sticle cu apa fosrte fierbinte.
A mea a avut temperaturra scazuta doar o noapte, de le 23.30 and i-am luat-o si am vazut ca are 34.8, apoi i-a scazut la 34.1 si abia la ora 6 dimineata avea 36.
dar apoi a fost ok, oscila la 36 cu ceva.
Mergi cu ea la doctor.
Fata mea e bine acum, fizic, sper ca reintoarcerea la gradi sa nu-i dauneze.
Mirela_1 spune:
Alex.andra, multumesc de raspuns!
Eu i-am luat temp axilar (e diferenta de 1 grad la ea intre axilar si rectal). Am vb cu dr care mi-a cerut sa i-o iau rectal. Dimineata avea 36,8 rectal (35,7 axilar). Probabil asta-nopate avea cam 35,7 rectal (daca era 34,6 rectal).
In fine, la Diana nu a fost o solutie asta noapte sa o imbrac mai gros pentru ca ea transpira f repede si temperatura scade si mai mult. Atunci cand i-am luat-o era cam transpirata. Prin urmare n-am facut decat sa-i schimb bluzita si sa pun o paturica pe ea (pe care de cele mai multe ori o arunca de pe ea). Pana dimineata tem a crescut incet, incet.
In fine doctorita m-a bombanit ca la copii mici se vb doar de temp rectala, ceea ce stiam, dar cum ea nu prea sta de obicei i-o iau axilar si apoi adun diferenta.
Scuza-ma ca n-am fost atenta, tu cum i-ai luat temperatura?
alex_andra spune:
Mirela, eu i-am luat rectal temparatura si limitele au fost de la 40.3 la ora 16, la 34.1 la 12 noaptea.
Rectal, axilar, oricum temperaturile nu erau normale nicicum....
tocmai am vorbit cu o colega sa salon, de la spitalul unde am fost internate si mi-a zis ca baietelul ei are scarlatina si ca ea crede ca a luat-o din spital....
Mirela_1 spune:
Am inteles Alex.andra, multumesc. La noi e cumva altfel. Pentru ca eu nu i-am mai dat antitermice de 2 zile. Si asta-noapte cand i-am gasit 34,6 axilar nu am mai trezit-o sa-i iau si rectal. Probabil ca i-ar fi iesit 35,6. N-am intrebat insa care e temp minima acceptabila (rectal, ma refer).
E f posibil sa fi luat scarlatina din spital. Din cate am auzit e si epidemie de rotavirus. Astea sunt spitalele noastre, din pacate.