doarme numai pe burtica

doarme numai pe burtica | Autor: dinueliza

Link direct la acest mesaj

piticul meu de 3 luni,inca din maternitate doarme numai pe burtica.cand era f mic,era cam puturos si nu vroia sa scoata aerul.asistentele mi-l culcau pe burtica pentru ca asa elimina aerul.de atunci,numai asa doarme.doarme bine,n-am ce sa spun.dar dak il las sa doarma pe spate,tresare f tare,si se trezeste.nici nu mai adoarme la loc.si in parc pateam acelasi lucru.mai mult de 30 de min nu dormea.tresarea si se trezea.degeaba il mai plimbam eu,ca nu mai adormea la loc.majoritatea copiilor adorm imediat la aer.el nu.doarme numai daca il pun pe burtica.si nu inteleg de ce tresare asa de tare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Ai incercat sa-l pui sa doarma pe o parte?
Eu pentru pozitia asta de somn am primit recomandarea de la spital.Si ii schimbam partea dupa fiecare masa.
Pe burta mi s-a spus ca pot sa-l las sa doarma dar numai supravegheat.
Nu cred ca e ceva deosebit ca tresare.Poate si faptul ca i-ai schimbat pozitia de somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

exista niste perne speciale pe care le poti folosi, astfel incat bebelusul sa doarma pe o parte si sa nu ajunga cu fata in jos, deoarece exista riscul de a se sufoca.
am mai vazut intr-un magazin cu articole pentru copii, o protectie speciala pentru salteaua patutului, este facuta dintr-un material aerat, asemanatoar cu buretele, iar invelisul saltelutei este si el sub forma unei plase cu ochiuri mici in forma de romb. in acest fel, chiar daca bebe ajunge sa doarma cu nasul/gura in jos, pe saltea, poate sa respire prin salteluta de protectie.
incearca sa-l obisnuiesti sa doarma pe o parte, ii poti rula doua prosoape groase, unul il pui in fata, altul in spate, si nu se va mai rasturna pe burta sau pe spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Daca el doarme pe burta lasa/l asa. Nu/l forta sa doarma cum vrei tu. Finn la inceput dormea numai pe o parte. Pe spate nu adormea defel. Pana intr/o seara cand s/a rasturnat pe spate si a dormit asa.

Mai nou pediatrii recomanda somnul pe spate pt a feri de SIDS, dar ce faci cand bebe nu vrea sa doarma asa si pace? Ca nu/l poti obliga.

Finn Constantine 15.10.2009 si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

sunt miscari involuntare de-ale membrelor lor, eu asa cred. Insa, daca de la nastere doarme pe burta si doarme bine... nu vad de ce ar trebui sa doarma in alta pozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

al meu saracul abia pe la 4-5 luni, cand a reusit el singur sa se intoarca a putut si el sa doarma pe burta, si cu fundul in sus, ca eu numai intr-o parte l-am pus de frica sa nu se sufoce. si doarme si acum asa, la 1 a si 9 luni, cel mai bine doarme pe burta. probabil ca asa ii place si piticului tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andria spune:

ai mei amandoi au dormit de la nastere numai pe burtica, nu a fost nici o problema. ce-i drept, si aveau control destul de bun al caputului, in sensul ca daca ii puneam intentionat cu nasul in saltea, imediat isi intorceau caputul intr-o parte. oricum, asta nu m-a impiedicat sa fiu stresata la fetita, la baietel m-am mai calmat si l-am lasat sa doarma cum ii cadea bine. abia acum, la 1 an, mai doarme si pe spate, desi prefera clar burtica.

Diana - 4.12.2007
David - 9.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Dinueliza, aici recomandindu-se sa culci bebe pe spate, m-am chinuit cu el foarte mult. Tot asa dadea din miini involuntar si se trezea. In primele luni a functionat sa il infasam ca pe o papusa, cu miinile strinse linga corp. Cindva mi-am luat curajul si l-am culcat pe burta. Si a dormit dus! De atunci a dormit numai pe burta.

Stiu ca e stresant pt parinti sa faca altceva decit e recomandat, eu ma trezeam la inceput de nu stiu cite ori pe noapte sa aud daca mai respira.

Acum ca se intoarce el singur, doarme fie pe burta, fie pe o parte. Pe spate doarme numai in carucior...

Mergi la inceput