Strugurasi de Sept-Oct2011-Hai IONELA!!!(124)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Ionela, fata mananca bine, sta la san aproape toata ziua dupa capul ei...a fost mai plangacioasa 2 zile dar nu crize , smiorcaieli. probabil colici dar suporta f bine durerea. ii bolboroseste saraca prin burta de numa'. Febra nu are..ma ganesc ca o infectie presupune si febra, nu?!

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Pana si colicii pot fi o cauza. Plansul de care [povestesti de asemeni. Nu e obligatorie febra la infectie, dar la cum se comporta nu e infectie. Calm. Va trece!
Nu stiu daca am apucat sa-ti spun darsustin decizia ta cu tratamentul. Ne rugam sa dea inapoi singur contrar parerii unor medici

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 39+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Ziua buna si de la noi

Kora, LA MULTI ANI pentru Dimitris

Hai Ionela

Hai Tudor

Fetele, noi ieri am facut doua luni.Avem 4,27 imbracate.Luni mergem si noi sa facem vaccinul.
O intrebare.Cat ar trebui sa manace un copil de 2 luni?A mea mananca intre 90-110 ml la 3-4 ore.Daca mananca atat de ce oare am pus doar 500 g in luna a doua?

Racheel fericita de ghinduta Anastasia-Maria (25.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Ionela .. nici azi nu "ne nastem?"

Lore... cum sunteti? de ieri de cand ai pus tu intrebarea ce fac copii la 2 luni a tot cautat, citit , etc.. unele articole m-au speriat crezand ca Ela e inapoiata , altele ca e precoce..
Oare nu ar fi interesant sa zicem mamicile cu bb cam de aceeasi varsta ce fac bebeii nostri? desi fiecare copil are ritmul sau...

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

suntem foarte bine. a venit bunica din "deplasare" si in sfarsit mai rasuflu si eu cat de cat!!!! ura!!

pai bibi mea face urmatoarele la 2 luni si 6 zile:

- cand e pusa pe burtica tine destul de sus (8-10 cm pana la barbita) cand o pun pe burtica - dar inca nu se impinge in manute. si cand o tin pe umar isi tine uneori capul destul de bine, dar inca il scapa. e greu bostanelul ce sa facem.

- rade mult, in special dimineata la prima trezire. acum sunt covinsa ca poate raspunde la zambetul nostru si o si face (mai rade si la pereti uneori ) .

- gangureste ( tot dimineata are cel mai mare spor si la vorbaraie ) . a inceput cu un soi de "înghî" sau "ghîîî", si mai nou zice "ghi" "aaaguuu". desigur se intelege ca nu articuleaza literele. :)) reproduc cam cum se aude. la "agu" si la "ghi" au fost dati cand mi s-a parut ca ma imita. ii ziceam eu "agu" si face mesteca limba si ascutea cioculetul pana zicea si ea "aguuu". acum ce sa zic ca o fi coincidenta sau ca e ceva normal nu stiu. :))) mie mi s-a parut geniala fata mea in momentul ala, dar poate sunt subiectiva. :))) si de vorbit mai vorbim si cu peretii/perna/jucaria, nu are nevoie intotdeauna de interlocutor.

- trasare mult mai rar prin somn (efecutul moro parca ziceati ca se cheama), as putea spune spre deloc. in ziua vaccinului a tresarit foarte des.

- musca tita

- nu ii mai este frica si nu se mai fereste cand ii dau pupicul maimutelor - frecatul nasucurilor.

- pare sa isi fi facut un program de somn - cel putin noaptea: pe la 8-9 baie, pe la 10-11 somn, treziri cam la 2 ore jumatate pana pe la 9 dimineata.

- e atrasa de lumini : bec, tv.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Oana, cauze pentru scaun verde pot fi multe: de la alimentatia ta, criza de plans, pana la infectii. Diferenta o sesizezi dupa starea copilului. Daca e vesel, papa bine, uda scutece si nu da alte semne nu cred ca e ingrijorator. Fetita cum e in rest?

sa intelegem de aici ca scaunul verde nu trebuie sa existe la un copil sanatos si linistit?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

Citat:

Oana, cauze pentru scaun verde pot fi multe: de la alimentatia ta, criza de plans, pana la infectii. Diferenta o sesizezi dupa starea copilului. Daca e vesel, papa bine, uda scutece si nu da alte semne nu cred ca e ingrijorator. Fetita cum e in rest?

sa intelegem de aici ca scaunul verde nu trebuie sa existe la un copil sanatos si linistit?

Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! )

A carui mama nu a mancat salata verde, castraveti, patrunjel... etc. Tine atat de starea bebelusului cat si de alimentatia mamei
Deci da, scaunul verde nu e normal, dar poate avea drept cauza si alte situatii decat starea de boala

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

Citat:

A carui mama nu a mancat salata verde, castraveti, patrunjel... etc. Tine atat de starea bebelusului cat si de alimentatia mamei
Deci da, scaunul verde nu e normal, dar poate avea drept cauza si alte situatii decat starea de boala

...cand o sa se puna de acord oamenii de stiinta din medicina? unul zice ca e normal, altul ca e anormal...

Mergi la inceput

Lori, depinde cum definim normalul. E des intalnit si de multe ori nu are cauza patologica.
Cu toate ca scaunul perfect la bebe alaptat exclusiv e de consitenta si culoarea mustarului pot apare diverse culori in el fara a fi probleme serioase
Imagineaza-ti ca scaunul cu fire rosii in el sau rosu poate arata o situatie grava de hemoragie digestiva , dar, in acelasi timp poate spune ca mama a mancat rosii sau ardei rosu.
Scaunul verde poate fi verde de la clorofila, de la mucisori inghititi ( si atunci mai e si cu mucus, deci se mai adauga un semn ca ceva nu e ok)
Un scaun negru poate fi de la Fe dar poate insemna si sange inchegat, vechi.

Sa spuna medicul ca e ok scaunul de orice culoare e riscant, ca mama nu va alarma la timp. sa spuna ca nu e ok... iar e rau ca apare stres in casa de la orice. Greu de gasit echilibrul.
Sa mai luam in calcul ca sunt mame carora le poti explica 5 ani ca nu inteleg ( sunt mame si care nu stiu sa scrie... e greu de lucrat cu ele) ... e greu de dat o definitie clara si valabila pentru toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Buna fetelor.

Noi n-am luat cadou la nasi ptr. botez.........oare trebuia?
Eva nu are scaune verzi, in schimb ne-am reglat ca numar,zic eu.Facem si de 2 ori pe zi, ca pana ceva timp faceam o data la 4-5 zile.
Astept pozele de la botez cu nerabdare.

camady's baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JadeJador spune:

rach , ai intrebat de noi....ce sa facem...plangem , plangem si iar plangem
cred ca suntem cel mai colicios si plangacios struguras al odiseei
vrea numai in brate , si nu orisicum , doar in anumite pozitii , doarme numai in reprize de 10-15 min , se caraie , se maraie , se baraie
am momente cand nu mai stiu ce sa i fac
sambata am avut botezul , si multumesc lui Dzeu a fost exemplar , mi a fost f teama ca o sa faca shouri , dar a fost f cuminte si a plans f putin
dar de luni a intrat intr o pasa de mare bazaiala
sapt viitoare avem vaccinul (l am ales pe cel de stat)

insa , acum sa l si laud putin
este un grasan si un lungan , il imbrac numai cu haine de 3-6 luni , pampers poarta marimea nr 3
cand este bine dispus , rade la noi cu gura pana la urechi , gangureste , 'vorbeste' si se 'joaca' cu jucariile , intinde mana spre ele si le loveste
cand este pe burta , ridica capul f sus si il tine ridicat destul de mult timp
intoarce capul in toate directiile dupa ceva de care este interesat in mom respectiv
este fascinat de becuri si televizor , si cred ca se face critic de arta ca toata ziua studiaza tablourile de pe pereti
ca intrebai de mancat , el mancanca 100-120 ml la 2 ore , 2 ore jumate
dar are dati cand baga doar 80 ml , de ex

_

bb T. 28.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Ionela, multumesc pt raspuns si sustinere!

intre timp am sunat la medic. mi a zis sa observ dc nu cumva s a chinuit in decursul mai multor ore sa faca kk. cu cat sta mai mult in rect se oxideaza. daca nu face febra cica e in regula.

Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011

Doamne iti multumim!

Mergi la inceput