Strugurasi de Sept-Oct2011-Hai IONELA!!!(124)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

fetelor eu sunt semi-disperata. in continuare ne supara eritemul fesier si sunt covinsa ca scutecele Pampers contribuie la situatia asta. mi-am dat silinta sa ii pun scutecele lavabile pe care le am cumparate dar e prea mica si ele mult prea mari (cel putin modelul pe care il am eu). am ajuns tot la Pampers azi... nu stiu ce sa fac!!!

Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! )

De care pampers? Eu de lka alea cu aloe am patit urat. Premium care i s-au potrivit lui Mihnea perfect., Alea cu plasa.... asta pana s-a terminat cu scaunele moi de bebe alaptat exclusiv.
Mai sunt cele de la Libero. Sunt destul de ok Mai mari ca aspect decat pampers dar absorb bine si ne-am inteles ok cu ele . Am gasit in billa si selgros

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 39+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Mikka si la mine sta burta valuri

Uite Lori http://www. copilul .ro/bebelusi/sanatate/Canalul-lacrimal-infundat-la-bebelusi-a7165.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

Despre burta? ma bucur mult ca am nascut toamna. Pana la vara trebuie sa se remedieze

Puiul meu la o luna intoarce singur capul dintr-o parte in alta cand e pe burta. Cand e pe spate la fel. Il pun in mijlocul patutului si il gasesc lipit de marginea lui. Ma studiaza foarte atent, zambeste timid, adoarme singurel dupa ce isi consuma energia dand din maini.
Ma intreb cand renunta la una din mesele de peste noapte, sa ma pot simti cat de cat odihnita. Pe mine ma tine treaza 1-2 ore in noapte la fiecare masa (schimbat, papat de la ambii sani, scos aerul, sughit etc)

It's a boy !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui klau_ditza

Despre burta? ma bucur mult ca am nascut toamna. Pana la vara trebuie sa se remedieze

Puiul meu la o luna intoarce singur capul dintr-o parte in alta cand e pe burta. Cand e pe spate la fel. Il pun in mijlocul patutului si il gasesc lipit de marginea lui. Ma studiaza foarte atent, zambeste timid, adoarme singurel dupa ce isi consuma energia dand din maini.
Ma intreb cand renunta la una din mesele de peste noapte, sa ma pot simti cat de cat odihnita. Pe mine ma tine treaza 1-2 ore in noapte la fiecare masa (schimbat, papat de la ambii sani, scos aerul, sughit etc)

It's a boy !!!
I'm a happy mother!
25.09.2011 Radu George

Mneatza

Nu prea curand va renunta la mese de peste noapte. In mod normal pana pe la 8-9 luni se tot trezesc. Vor aparea insa treptat alte diferente. Pe la 1 luna jum/ 2 nu mai e necesar sa-l schimbi dupa fiecare masa de noapte, apoi, pe la 6 luni nu mai e necesar sa scoti aerul deloc. Categoric si mai devreme vei renunta la scosul aerului si va dormi mai mult astfel. Eu cam dupa ce au trecut colicii am renuntat sa mai scot aerul noaptea si pe la 6 sapt sa-l schimb noaptea daca nu avea si scaun in scutec

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 40+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neatza..

ne-am revenit la programul de noapte de la 22.30 la 6 , trezit mancas somn pana la 8.30

Lore.. cu galbenele crema ai incercat? cu violet de gentiana? cu stat cat mai mult in fundu gol..

Ionela.. atunci spala niste covoare , la mine a functionat mai bine ca siecsu

May cand vine dr? cum ati dormit?

Noi am scapat de colici , mananc sana , musli, branza.., dar si beau ceai in disperare

Ionela dupa ce trec colicii nu mai scoatem aerul? A mea da cate un birccc ca un om mare..

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Salutare.
Lena lacrimi nu inseamna neaparat canale infundate. Sunt bebelusi care nu plang cu lacrimi pana la cateva luni, altii insa pot avea lacrimi de la inceput, ca a mea de exemplu. Insa un canal infundat presupune secretie. Canalul poate fi insuficient perforat din nastere si atunci secretia lacrimara nu are loc sa iasa. Stand acolo se infecteaza si arata galbui si consistent. Prin masaj si curatat sistematic se poate desfunda fara interventie chirurgicala si atunci secretia se limpezeste treptat si arata ca lacrimile. Apoi dispare complet. Insa procedeul e de durata si terbuie sa fii consecventa. Daca nu faci masajul si nu cureti la timp se tot infecteaza si nu mai trece.

Caterina a facut luni vaccinul. A dormit apoi 6 ore si noaptea iar a papat la 6 ore. Rezultatul: mi-a scazut lactatia din cauza meselor sarite. Asa ca ieri si alaltaieri a stat toata ziua la san. Aveam niste tzatze fleoscaite La un moment dat asa s-a enervat ca o tot pun la o tzatza goala. I-am dat supliment din rezerva de stat si s-a calmat. Am baut si o oala de ceai de lactatie. Azi parca e mai bine dar mai beau ceva ceai sa fiu sigura ca-si revine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineatzaaaa!!!!
Oooo,ce dor mi-a fost de voi,poftiti la o cafeluta decofeinizata, un suc proaspat stors de mar+sfecla rosie+morcov+o portocala daca va permite strugurasul, un ceiut,un laptic...

Noi am fost la sora mea, am stat o saptamana , a trecut timpul de parca il alerga cineva... Am facut pomana pentru mamica mea , si am stat la povesti cu sora mijlocie, in fiecare seara pana pe la 1, Paul s-a jucat foarte frumos cu verisoara lui,s-au mai plictisit ei unul de altul,dar in general s-au iubit mult. Azi o sa pun si poza cu toti trei copilasii dormind in acelasi pat.Mie mi-a trecut raceala,PAul mai tuseste putin si bineintteles ca i-a dat si surioarei lui,ca altfel nu se putea.La cat o pupa nici nu ma mir. Am incercat sa il fac sa nu o mai pupe dar punea un botic luuung,si cand plecam din camera sau ma indepartam de pat era calare pe ea si o pupa,cu coada ochiului privind dupa mine. Oricum nu are decat muci,muuulti,dar doar muci,si tuseste de cateva ori pe zi, cred eu ca tot de la muci,ca ii ajung in gatut.
Am vazut ca intrebati de desfundarea canalelor lacrimale. Eu am masat circular ,la interiorul ochisorului, de cateva ori pe zi,cam 10-15 apasari,cat ma lasa pitica,si s-au desfundat.Cred ca si Teodora le-a avut infundate pentru ca ii curgea ceva galben,se trezea cu ochisorii lipiti ,cu chestie de aia cursa pana pe obrajori. Abea de vre-o doua saptamani am scapat de asta,si ii currgeau ochisorii de la nastere. Mooama cati mi-au spus ca e de la "experimentul meu",ca o tin cu capul gol peste tot,ca o "prinde curentul" . De ce de atunci nu o mai prinde curentul? Ca nu o imbrac mai gros,o imbrac adecvat tempeaturii,adecvat dupa mintea mea,nu a lor.

Seidana arata foarte bine pagina cum ai facut-o tu , mesajul mai trebuie finisat si gata,e facut. Nu e in versuri,ca nu m-a dus capul, dar e despre noi,mamicile si copiii nostri.

Ionela hai mami,ce faci? hai bebe Tudor,vino sa cunosti strugurasii,hai ca a cazut frunza din vii, strugurii s-au facut vin!!

Bujo, May imi pare tare rau ca ati luat crocobauri din spital, sa treaca repede. Of ,si din cate stiu cam toti virusii,bacteriile, luate din spital sunt mai rezistente la medicamente decat cele normale.

Noi am ales sa nu o vaccinam pe Teodora , am fost la cantarit/masurat marti,erau multi bebei acolo la intepta,mamici cu intrebari pesteintrebari, una care venise sa ia medicamente preventiv pentru ca se muta in Spania,si cum acolo nu se dau medicamente asa usor,vroia reteta de la med de familie sa aiba la ea . Dr-ita nu voia sa ii dea,si uite asa... Dar sa trec inapoi la vaccin... Mi-a fost recomandat sa ii fac vaccin antipolio ,dar la noi nu se mai fabrica separat. O sa o sun sa vad cand putem discuta mai pe larg ,sa stiu ce sa cer, ca as vrea sa imi intind antenutele sa mi-l iau de pe alte meleaguri,si sa i-l fac. Acum am scris pe fisa fetei ca refuz vaccinarea,am scris denumirile vaccinului, si am dat cu subsemnatul,sa vedem cu urmatoarele cum facem. Am putin o teama ca o sa am probleme cu inscrierea la gradi,dar pana atunci mai este. Mi se pare anormal sa nu poti lua singur o decizie asumata,si ceva atat de controversat sa fie obligatoriu. Nu inteleg de ce le e teama celor de la gradinita de copilasii nevaccinati. In mod logic ,ar trebui sa nu le pese,nu? Ca doar ceilalti copii sunt vaccinati,deci nu ar trebui sa faca nici o boala din cele impotriva carora sunt vaccinati, iar al meu copil,nevaccinatul,ar trebui sa fie singurul care se imbolnaveste,nu?

Despre ce face/ce nu face copilul meu la doua luni parca nu prea imi vine sa scriu. Am mai spus,fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, unii sunt mai precoce ,altii sunt mai lenesi. Si totusi,intrebarea fiecareia este cand sa ne alarmam ca nu face cutare lucru,sau cand il face prea devreme,nu-i asa?
Pai,Teodora :
-are 5000 grame (1830 gr + de la scaderea fiziologica, foarte bine dupa spusele la dr)
-60 de cm inaltime( + 9 de la nastere) , celelalte circumferinte nu le tin minte,dar sunt in limitele normale.
- daca o pun pe burtica se ridica pe coate,roteste capul stanga-dreapta dupa zgomot cu usurinta, nu ii tremura capul "ca la catelusii de masina,care se pun pe bord)
-rade mult,cu chef,toata ziua,si "bicicleste" , se uita dupa frati-su si cand il vede rade bucuroasa si bate din picioruse,la nimeni nu reactioneaza atat de tare ca la el
- se uita la caruselul de la patut,dar nu mai mult de 10-15 secunde,apoi se plictiseste
-adoarme oriunde : in brate,pe picioare,singura in patut,dar intotdeauna invelita bine. Am o fetita tare friguroasa, cred ca nu va umbla cu geci scurte,cu buricul gol la adolescenta,nu?
- gangureste " aguuuu,aaaiiiii, uuuuuuu,oooooo,aaaaaa " cu buzele tuguate de iti vine sa o mananci
- de pe o parte se intoarce pe burtica sau spate,de pe spate nu pe o parte,nici de pe burta pe o parte.
-papa bine zic eu,ma trezeste o data-de doua ori pe noapte,in general,dar are si nopti cu 5 treziri.

Paul mi-a facut totul mai tarziu,aveam turme de pitici , ii cautam practic defecte ,l-am chinuit inutil pana a reusit dr-ita sa ma convinga ca e absolut normal copilul meu, ca fiecare se dezvolta pe alt plan mai repede decat altii. El a gangurit devreme,tinut capul devreme,dar rostogolit foarte tarziu ( 5-6 luni, altii de la 3,sau de la 2 fetita Nataliei,uite) stat in fund corect la 7 luni, ridicat singur in patut ,in picioruse la 9 luni, mers in picioare la 1 an si o luna,pana atunci numai in 4 labe. Vorbit,nici acum,decat pe limba lui.

Klauditza felicitari pentru alaptat fara silicoane. Ale mele nici nu le-am desigilat, nu am avut nevoie de ele.

Lore noi am scapat de eritemul fesier cu nidoflor , renuntat la servetele umede... Nu as fi vrut sa o dau cu nidoflor, am dat in strat foarte subtire,si doar 3 zile,pana a trecut. A avut funduletul rosu mai bine de o luna. Nu stiu de la ce a facut ,am schimbat marca de scutece si nu am vazut imbunatatire,renuntat la servetele umede, nu am mai masat si funduletul cu ulei la masaj, am lasat funduletul la aer mult timp peste zi, am spalat cu ceai, am dat cu sudocrem,bepanthene, crema de galbenele,crema de catina ,si nimic.Am pudrat cu pudra cu baneocin si a uscat putin bubitele,numai cat statea cu fundul la aer. Apoi am apelat la nidoflor si a trecut complet in 3 zile, inainte sa dau avand chiar bubite cu sange.
La Paul a fost clar de la scutecele pampers.Am folosit cu succes 2 baxuri, nu a avut nici o problema,apoi urmatorul bax a fost teroare.De la primul scutec s-a inrosit, a facut bubite cu sange, se ridica de fund efectiv la fiecare pipi. Am renuntat la servetele,nici o schimbare,am renuntat la dat cu crema la fiecare schimbat,nici o imbunatatire, am spalat la fund la fiecare schimbat.... cand am schimbat scutecele s-a vazut diferenta. Am luat de toate : puffies, happy,witchies ,huggies, marca carrefour... am ramas la witchies,pe care ii folosesc si acum la el. Cand i-am mai pus cate u nscutec de la pampers,din baxul ala,s-a umplut instantaneu de bubite,deci a ajuns la gunoi,cred ca avea ceva in scutece. LA fata folosesc de la DM , eu sunt multumita de ele. Nu sunt atat de subtiri ca cele de la pampers, dar imi plac tare ca nu miros decat foarte putin, absorb bine, nu se desfac in timpul purtarii. Ce reclama le fac!

Revin,ma duc sa mananc, se aud zgmomote in burta.

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Fetelor sunt rupta de oboseala. Azi noapte mi-a plans eva de la 10 pana la 3 dimineata.Nu stiu ce a avut.A stat numai la san ca era cimpoaie in burta de atata supt.Si acum e maraita.De la 3 cand a adormit , la fel numai a marait in somn ca ziceam ca acu se trezeste.Si a dormit pana la 7 cand a mai supt putin si de atunci e treaza.Ce o mai fi si asta? Poate fi puseu?

camady's baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

May si eu as mai cere o parere cu fenobarbitalul. Nepotica mea a facut si ea icter prelungit de la un virus din spital. I s-a recomandat si ei fenobarbital dar vara-mea n-a vrut sa-i dea si a mai cerut o parere. A ajuns la un pediatru care i-a recomandat Liv52 care e un sirop natural si cu ala i-a trecut.

Eu i-am repetat analizele de secretie si urocultura ca prea au iesit toti balaurii la rezultate. Sper sa nu iasa la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

De care pampers? Eu de lka alea cu aloe am patit urat. Premium care i s-au potrivit lui Mihnea perfect., Alea cu plasa.... asta pana s-a terminat cu scaunele moi de bebe alaptat exclusiv.
Mai sunt cele de la Libero. Sunt destul de ok Mai mari ca aspect decat pampers dar absorb bine si ne-am inteles ok cu ele . Am gasit in billa si selgros

Pampers Premium Care ii pun si eu. I-am luat si in ambalaj verde New Baby dar mi s-au parut extraordinar de scortoase si plasticoase... De dimineata cos pelinci. Am bucatalit doua din prefoldurile Baby Idea si le-am facut mai mici. O sa incerc si asa, insa nu stiu daca o sa aiba putere de absorbtie... O sa trebuiasca sa o schimb din ora in ora...

Citat:
citat din mesajul lui camady

Fetelor sunt rupta de oboseala. Azi noapte mi-a plans eva de la 10 pana la 3 dimineata.Nu stiu ce a avut.A stat numai la san ca era cimpoaie in burta de atata supt.Si acum e maraita.De la 3 cand a adormit , la fel numai a marait in somn ca ziceam ca acu se trezeste.Si a dormit pana la 7 cand a mai supt putin si de atunci e treaza.Ce o mai fi si asta? Poate fi puseu?

mami de Eva Maria 24.08.2011 si Razvan Gabriel 07.07.2003

camady's baby

Camady o fi puseul de la 2 luni... Si Mara mea ma supune la cazne de vreo doua zile. Ce-i drept nu plange cu orele cum zici ca plange Eva ta, dar cat plange, plange cu suspine si nu o pot potoli cu nimic. Plus ca ieri a stat 2 ore in continuu la san intr-un semi-somn. Ii scoteam sanul din gura instanta incepea sa dea din maini si din picioare si sa umble cu gura in toate partile. Cum prindea tituca din nou se linistea. Am bataturi in coate de la alaptat la orizontala - cat e sanul plin pot sta intinsa langa ea, cand se mai goleste trebuie sa ma ridic in cot ca scoapa areola din gurita. De durerile de spate nu mai pomenesc.

Noutati: de ieri am inceput sa facem balonase de saliva... sa ma astept sa inceapa sa ii curga din gurita de pe acum?

Mergi la inceput