Mamici din Grecia (11)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Carmaw, multumim tare mult de aprecieri!
Beaujolait.. mmmmm.. desi nu-s nici pe departe consumatoare, mi-e dor de un vin bun.. juma de pahar, da' bun!

Despre incinerare.. habar n-am. Stiam ca nu se putea in Grecia, dar poate s-au mai destupat si ei la minte..

d-ale lui Nica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Anouk, sa va traiasca, e un scump.Si noi avem un cort mic pentru copii dar il folosim doar vara afara pentru ca inauntru nu e loc.
Eu stau la 15 Km de Thessaloniki si am 10 ani in Grecia. Si datorita faptului ca suntem multi si drumul e greu si scump mergem destul de rar in tara deci se intelege de ce nu prea vorbesc romana in afara casei. La skype nu ne-am gandit dar daca nu e foarte complicat poate e o idee.
In legatura cu strainii, ce sa zic, si eu cred ca spargerile astea in mare parte lor se datoreaza, Cel putin aici in Thess romanii si bulgarii sunt campioni la spargeri .Din nefericire. In insula e greu sa stea neispravitii pentru ca locul e destul de mic si lumea se cunoaste cu vecinul deci li se pare riscant astora, asa ca rezista doar cei de buna calitate. Dar sa vezi ce e in orasele mari.Athena si Thess de ex. Plus ca insula in sine ofera un mod de viata mult mai greu de insusit de catre un om ce nu a avut niciodata pana acum o legatura cu apa asa cum sunt majoritatea romanilor de ex.
Ma rog, e pacat pentru ca suntem toti uneori bagati in aceeasi oala insa e inca bine aici fata de ce se intampla in Italia, Spania, etc datorita neispravitilor ce fac prostii pe acolo.
De gatit ,eu astazi fac mazare cu cartofi si halvas la pranz.
Pentru Craciun nu m-am gandit inca insa de obicei umplu ceva (ori un pui mare ori un curcan) cu orez si diverse prin el si mai fac si o ciorba acra de pasare plus salate de tot felul.Si cozonac normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Bine ai venit MAMICA11!!
La mine nimic nou si azi e mohorit...ma bag sa fac un pesto pt paste caci nu am mare chef de bucatariseala
In rest...ola kala!

Mergi la inceput

CU ce fel de busuioc faci pesto? Gasesti proaspat?

d-ale lui Nica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anouk3

CU ce fel de busuioc faci pesto? Gasesti proaspat?

Mamica lu' Nick cel (ato)mic (11.05.2010)
d-ale lui Nica

Da am gasit la AB....oricum zacea in frigo si acum trebuie sa las totul gol,adica sa mi organizez ramasitele pt ca pt ca pe 9 plecam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Din ghiveci poti pune. Al meu e inca verde busuiocul. Cel putin cel inalt tine mult timp verde. Cel cu frunza mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Iar scriu in prostie si nu-mi trimite Netul asta nenorocit.... multumesc fetelor pentru sustinerea morala. Ana nu avem sub noi magazinul e mai departe. Am hotarat sa-l inchidem pentru ceva mai convensbil. Am inceput de azi. O sa va povestesc cans vor aoarea primele rezultate.
Alex toate am facut tampenii la volan la inceput. Eu una...am mers si in 2 roti, si masina zgariata pe toate partile. De accidente sa te feresti, in rest, din greseli se invata.
mamica11, asa e toata lumea baga romanii in aceasi oala. Sotul meu e gata sa sara la bataie cand aude astfel de comentarii. NU SUNT TOTI LA FEL. Isi apara sotia.
carmaw, nu ne-am gandit inca la meniu. Aveam in plan sa mergem in tara de craciun, dar a cazut. Am facut sarmale in varza ieri. Mi-era asa pofta.... Va pup

Mergi la inceput

Oana, mult succes in noua afacere! O sa lucrezi si tu tot acolo sau doar asa, ajuti ca pana acum? Nasol ca nu puteti merge in Romania, dar nu-i nimic, ai vreme si dupa sarbatori. Pupici zuzei!
Carmaw, iar plecati?! Pai doar ce-ai venit! Cred ca daca te intreaba cineva unde locuiesti iti trebuie minute bune sa te gandesti.. Luati si 'fiorosul' cu voi?
Mamica11, sunteti multi adica aveti familie mare aici in Grecia? Pai asta-i tare bine ca nu te simti printre straini. Bine, dupa 10 ani, nici n-ai cum sa te simti decat ca acasa.
Sa stii ca cu skype-ul e tare usor. Iti iei o camera web (daca nu ai deja incorporata in calculator), iti instalezi skype-ul, isi instaleaza si cei cu care vrei sa vorbesti si va transmiteti unul altuia id-ul si.. gata! Eu am redus drastic factura la telefon in felul asta.

Pe aici e asa innorat, parca se insereaza. I-am facut lui putza niste peste si un pireu din ce legume am gasit prin frigider. N-a mancat nimic si ma oftic ca sunt tare gustoase.
Ma duc acum sa strang un morman de jucarii ca avem niscaiva musafiri mai pe seara.
Pup fetele!

d-ale lui Nica

Mergi la inceput

Citat:

Carmaw, iar plecati?! Pai doar ce-ai venit! Cred ca daca te intreaba cineva unde locuiesti iti trebuie minute bune sa te gandesti.. Luati si 'fiorosul' cu voi?

d-ale lui Nica

Anouku le plecam iarasi pe 9 decembrie...iar circ cu 'ferocele':)))
Stringi si cortul???
Oana succese multe draga mea!

pupici voua si zulufatilor voastri si o seara buna tuturor!

Mergi la inceput

Citat:

d-ale lui Nica

Anouku le plecam iarasi pe 9 decembrie...iar circ cu 'ferocele':)))
Stringi si cortul???
Oana succese multe draga mea!

pupici voua si zulufatilor voastri si o seara buna tuturor!

Mergi la inceput