Mamici din Grecia (11)
Raspunsuri - Pagina 13
mamica11 spune:
Anouk, nuuu, nici gand, din nefericire nu avem nici o familie dintre rude aici cu noi. Toti sunt in tara si ai mei si ai lui. Ai mei sunt oricum romani toti iar ai sotului desi strabunicii au fost greci incepand cu bunicii toti au ramas in Ro.
Suntem multi pentru ca suntem noi 6 adica noi doi plus 4 copii .Am scris eu pe undeva pe la profil de copilasi si am crezut ca se vede de aceea nu am explicat. Iti dai seama ca daca am mai fi avut veri, verisoare oricum nu le-am fi platit noi drumurile dar asa e mai greu cu deplasatul.Acum de ex de sarbatori as fi vrut sa ajung la un botez in tara doar eu cu copiii, pretul biletului de avion ar fi 600 de euro. Am renuntat bineinteles iar. Pai cu autocarul nu as merge cu toti 4 nici batuta iar cu trenul am fost si mi-a trecut. Cand o sa putem la vara vom merge toti 6 cu masina si pace. De aceea am zis ca am oful asta cu mersul rar.
Cu skype ul e interesant.
Edit: am sunat la Filaret: este 60 euro un drum deci iese mai scump decat cu avionul. O zi buna .
carmaw spune:
Mamica11 eu am mers si cu... autocarul.
Din BUC(gara Filaret) se pleca seara si se ajungea in Saloniki pe la 7 dimineata...uneori erau si familii cu bebelusi.
Deci pina acolo unde stai tu ...s ar putea!
O zi frumoasa, azi ma duc pt probe la dentist!
Ioannoula spune:
Mamica11 sa-ti traiasca puii sa te bucuri de ei. Esti eroina, pai noi avem 1 si ne plangem. Intr-adevar greu drumul si scump pana in tara. Nici eu nu m-as incumeta sa merg cu autocarul. Din fericire pentru mine, cand vreau sa ma duc, vine tata cu autocarul si plecam impreuna cu masina, ca sotul meu nu prea serveste romaniaca, si sincer mie-mi convine, ca daca ar fi dupa el am sta 2 zile si ne-am intoarce, asa noi stam cat putem. Si noi tot la vara ne gandim, tre sa ma duc ca schimb buletinul.
Carmaw si eu am vazut bebei pe autobuz, si sincer mi s-a rupt inima ca ii chinuie atata drum saracii... Multa bafta la dentist!!! Te pupam si pupam si toate fetele de pe forum!!!
anouk3 spune:
Imi pare tare rau ca am fost tolomaca si nu m-am mai uitat pe lista cu sarbatoriti.. Asa ca, desi cu muuulte zile intarziere, urarile mele sunt tot in inima:
Esthera, la multi ani, sa fii mereu indragostita de viata, de oameni, de vise, sa-ti implineasca Dumnezeu cele mai aprinse dorinte si sa ai zilele presarate de bucurii marunte si dese!
Inca o data imi pare tare rau pentru intarziere..
d-ale lui Nica
Ioannoula spune:
Esthera nici eu nu m-am uitat pe lista. La cat de greu se incarca la mine nu ma mai uit. La multi ani si de la noi, si 2 liniute cat de curand!!!! Asteptam vesti!!!!
mamica11 spune:
La multi ani ! si de la mine sarbatoritei.
Ioannoyla, multumesc pentru urare, sa stii insa ca cel mai greu e cu unul.
anouk3 spune:
Buna dimineata, fetele cucuietele!
Eu sunt cu o cafea tare la bord. Dupa ce am auzit ca mamica11 are 4 copii am zis sa nu ma mai plang cu unu',.... da' nu pot sa ma abtiiiiiiin! M-a trezit de la 6 dimineata! Acum el doarme bine merci si eu bantui ca treaza nu-s.
Am pus sa fac niste paste ca nu am putere sa fac altceva si am scos si niste peste pentru mai dupa masa (glossa) pe care o sa-l combin cu niste orez si brocoli.
Sa va zic ce m-am enervat.. Eu am avut un abonament la Orange cat am stat in Ro, iar dupa ce m-am mutat in Grecia astia n-au mai trimis facturi si tot uitam sa-l platesc. La un moment dat mi l-au inchis cum era de asteptat, mi-a venit hartie cu restante pe care le-am platit. TOT ce era pe hartie! Si apoi a inceput cosmarul. O data la cateva luni imi tot vine cat o hartie cu.. alte restante! Ba 90 lei, ba 60, acum iar 20 lei dupa 2 ani de zile! Eu am platit tot ce mi-au trimis, dar parca prea sunt culmea! I-as suna, dar stau o gramada pe telefon si mai dau si o carca de bani la fix. Ii platesc si pe astia 20 si vedem ce o mai fi.. Hoti..
Dar sa le lasam pe-ale mele.
Mamica11, ce mama eroina esti! Nici in visele mele cele mai fantastice nu ma inchipui cu 4 copii. In primul rand sa trec prin 4 nasteri mi s-ar parea crunt, daramite sa-i mai si cresc. Bravo tie pentru curaj! Ce varste au copilasii tai de nu poti sa mergi cu autocarul in Romania? Cum te descurci cu o familie asa mare?
Sa stii ca nu esti prima persoana care zice ca e mai greu cu unul Tu stii mai bine, clar.
Daca doresti, spune-ne data nasterii tale si a puiutilor tai sa te trecem la sarbatoriti.
Oana, tu ai noroc ca sta pitica in masina atatea ore si ai cum sa te deplasezi in Romanica. Ce faceti voi? Ati inchis curatatoria sau inca o lucrati? Pupici Fanoulei cea isteata!
Carmaw, hai sa termini cu bine dentistul si sa ai o dantura de Holiud! Ce ai preparat aujourd'hui?
Hai si restul fetelor! Mai dati-ne binete!
Fac cinste cu niste mandarine delicioase made in Skiathos!
d-ale lui Nica
carmaw spune:
buna fetele,
pupici la ele!!
Azi voi prepara o salata noua din telina taiata micut apoi rad ceva gutuie,smochine,nuci puse de cu seara la inmuiat in lapte...asezonez cu un sos din lamiie, sare, piper, herbes de provence,ulei,miere
Cred ca salata asta o s o amestec in tagliateli sau cartofi fierti si prajiti putin pt domnu'/sau cartofi fierti pt mine
Apoi insotesc salata cu un mic cotlet.
Sper sa fie totul perfect
Miine fac scoici (G este plecat sa le cumpere....sunt de data asta!!)
Ne pregatim de marea plecare...
Aici e timp nasol dar ma pregatesc pt RO,Be si altele aci o sa ma misc anul asta.
In Ro eu nu am telefon cu abonament -ma tot leaga de miini ani si ani...caci au un sistem de prelungirea contractului similar cu furtul pe fata(am avut Orange mi au mincat 47dolari acum am Vodafon dar nici astia nu sunt breji
In rest va pup pe toate si succese peste tot!
In Grecia nu este obligatoriu sa ai asigurare cind ai afacere?(pt inundatie ,foc,furt etc????)
pupicei
ps miercuri termin cu dentistul(sau el cu mine)
theophillina spune:
Buna ziua, dragelor!
Intru in primul rand sa va invit la o felie de tort, caci astazi este Sf. Stelian (ocrotitorul copiilor), deci sarbatorim!
Va felicit ca va mai gasiti timp sa scrieti, eu cu timpul stau f prost, plus ca daca vede fi-miu laptop-ul (chiar inchis sa fie) nu mai scap de el, asa ca l-am ascuns.
Am fost dimineata cu soacra-mea si cumnata-mea la biserica sa impartasim copiii (pe Stelios si pe Thomas) si si-asa sotul meu nu e de acord deloc cu impartasania, nici eu nu prea ma omor, recunosc, in fine, mergem si cand vad in biserica, ca-l ia soacra-mea pe Stelios in brate ca sa pupe icoanele. I-am spus ca eu nu sunt de acord si daca o sa vrea el sa le pupe cand va fi mare, e liber sa o faca. Ufff!!!
Larisa, La multi ani (cu mare intarziere ) pentru Ilias, nici nu-mi vine sa cred ca a facut un an deja, parca mai ieri te incurajam sa nasti. L-am vazut si pe FB, ai niste copii minunati.
Alex, bravo pentru curaj, persevereaza cu sofatul. Ma bucur pentru tine ca vei pleca in Ro, daca asta-ti doresti. Bya ce mai face? De-acum vine mosul la ea in fiecare zi in luna decembrie? Pupici cretulinei.
Anouk, in mai cand am fost in Ro mi-am intrerupr si eu un abonament Vodafone, insa nu mi-a mai venit nimic de platit. Sper sa scapi de data asta, ca tare-i nasol si chiar asa, te jupoaie de bani, nesimititii. Mai, sa stii ca si Stelios mai are zile in care se trezeste de la 6, insa na, are si el zile mai bune sau mai rele. Oricum, el doarme in medie vreo 10 ore noaptea si vreo 3-4 ziua. Si da, am inceput aerobicul de pe 1 nov, e asa bine, desi ma dor toate, ma simt super bine acolo. De gatit, am gatit ieri garidomakaronada, a avut mare succes la fi-miu, astazi a facut soacra-mea mosxari kokkinisto me kritharaki si maine fac kolokithakia gemista. A, si am vazut pozele noi cu Nick, aia cu toamna e de revista.
Ioannoula, nasol cu magazinul ce s-a intamplat, insa va doresc mult-mult succes cu noua afacere. O vad mereu pe Fanoula pe FB, e o scumpa si-o nazdravana.
Andreea, imi pare rau ca aveti probleme, insa si ce aud din tara, e cam tot ca aici. Nu stiu de ce, insa eu aici ma descurc cu mai putini bani decat in Ro, si-acolo eram si singura, fara catel, fara purcel si tot nu-mi ajungeau banii si aveam o leafa buna ptr Ro. Va doresc sa gasiti solutia cea mai buna ptr voi. Pupici lui Luka cel nazdravan.
Moro_K, ce mai face sotul, cum se simte? Va doresc din suflet sa vedeti cele 2 liniute cat mai curand, poate vine mosul cu ele. Acum in decembrie sper sa ne vedem ca venim cu Stelios la orasul lui Mos Craciun.
Esthera, La multi ani fericiti si frumosi ca tine! Mai, dar voi chiar vorbiti serios cu Ro, sa va mutati acolo, ati si plecat la cautat de casa, vad. Ma bucur sa aud ca familia l-a primit bine pe grec, chiar merita. Va doresc si voua sa va aduca mosul cele 2 liniute mult-dorite.
Mamica11, bine ai venit si bineinteles felicitari si de la mine pentru cei 4 copii. Mie tare mult imi plac familiile cu multi copii si mi-as dori si eu sa am multi copii, insa cred ca ma opresc la unul. Unde stai mai exact, langa Salonic? Ca cred ca suntem oarecum vecine, eu stau in Halkidiki, iar Moro_k, in Salonic.
Va pup si va doresc toate cele bune.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
STELIOS
DE'ALE GURII