A doua sansa
Raspunsuri - Pagina 5
ioachim spune:
Asa e, victory. Nici eu nu cred in schimbari majore de caracater/comportament...cu o singura exceptie: daca tu ca individ iti doresti sa te schimbi.
El cred ca a riscat sa ma piarda pt. ca nu se gandise niciodata ca ma va pierde. Pt. el a fost un soc.
Si eu am insa problemele mele, si la anumite chestiuni in relatie a fost foarte intelegator. Altii nu cred ca ar fi fost. Ma refer la energia pe care o depun pe plan profesional, la gradul de independenta relativ ridicat pe care il cer de la un cuplu, etc.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioachim la gradul de independenta relativ ridicat pe care il cer de la un cuplu, etc. |
Ce inseamna pentru tine ...gradul relativ ridicat de independentza in cuplu?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
ioachim spune:
Andacos - inseamna ca daca, spre exemplu, munca ma trimite in delegatie 1 luna in alta tara, sa pot pleca fara probleme, daca nu e vreo urgenta legata de el. Nimic neloial, dar nu e nici neaparat tiparul traditional feminin, asociate mai mult caminului. Pe el nu il deranjeaza asta, pe alti barbati i-ar putea deranja in schimb. Asta e o bila alba pt. el.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioachim Nici eu nu cred in schimbari majore de caracater/comportament...cu o singura exceptie: daca tu ca individ iti doresti sa te schimbi. |
Dorinta de schimbare poate ajuta doar la un control mai mare. Asta inseamna ca daca inainte tipa de 2 ori pe luna, acum va tipa o data la 2 luni ... dar de topat tot va tipa.
Mai depinde de motivatie - cererea partenerului este o motivatie de scurta durata, frustranta si fara sanse de reusita pentru ca este determinata de un santaj emotional (daca mai tipi ma despart de tine). Convingerea interioara este o motivatie mai de succes pentru ca este controlata strict de cel in cauza.
ioachim spune:
Asta asa este, buflea.
Ce imi da o relativa incredere este tocmai faptul ca el a venit cu initiativa schimbarii, si a spus ca o face mai ales pt. el si pt. viitorul lui, constientizand impactul negativ al comportamentului sau in ansamblu.