Sedere in spatiul Schengen
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
amorena spune:
Draga Cosmina, dar te rog sa imi spui, ce mijloc de transport ai folosit.Tu, pentru perioada de 3 luni cat stai in Germania, ai nevoie de acea viza de sedere ca si turist????Nu trebuie sa mergi la politie sa anunti ca esti intrata in Germania????
Acum ca te-ai intors in Romania, nu ti-au cerut la granita romaneasca permisul de sedere????????Scuza-ma ca it pun atatea intrebari, dar sunt si eu foarte interesata de acest subiect.
Amorena
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lil spune:
Nu este necesar sa stai 3 luni in Romania,dupa ce te-ai intors din spatiu-l Schengen.Cu o invitatie,dupa 10 zile te poti intoarce,iar daca ai ghinion,poti intilni un vames care vocifereaza putin,dar cu siguranta te va lasa sa treci.Important este ca,daca te reintorci in spatiu-l Schengen dupa o perioada mai mica de 3 luni,politia nu-ti v-a da permisu-l de sedere.Poti sa stai si fara acest permis,nu este mare scofala atita timp cit vrei sa stai numai ca turist.
Cosmina spune:
Amorena, din cate stiu eu nu e nevoie sa te anunti la politie. Cel putin asa e aici in Germania. Eu am stat 3 luni, apoi alte 3 luni si acum ar fi pt. a treia oara 3 luni. In acelasi an. Si nu am avut nici o problema la trecerea granitei. A trebuit pasaportul, asig. medicala si cei 500 euro. Deci, ce-ti trebuie de obicei. Nimic in plus. Succes.
Pupici, Cosmina
amorena spune:
Cosmina,pe mine m-au intrebat atat italienii cat si romanii de permisul de sedere pe perioada de 3 luni cat am stat in Italia. Eu m-am intors cu avionul. Tu esti casatorita legal???Banuiesc ca nu din moment ce stai 3 luni, vii inapoi.....si tot asa.La fel sunt si eu pana cand reusesc sa imi clarific situatia
Amorena
Cosmina spune:
Amorena, la noi aici in Germania din cate stiu eu nu e cu permis de sedere. Sunt casatorita legal doar ca, cum ai spus si tu, dureaza pana imi clarific situatia. Dar pe mine nu m-au intrebat niciodata vamestii de permis de sedere.
pupici, Cosmina
amorena spune:
Multumesc din suflet Cosmina,pentru ajutorul tau
As fi fost bucuroasa daca ar fi fost mai multe fete din Italia doritoare sa imi impartaseasca si mie din experienta lor.Dar.....se pare ca nu sunt prea multe.
E foarte bine ca in Germania nu ai nevoie de permis de sedere, asa e totul mai mai usor.
Amorena
Cosmina spune:
Amorena draga nu ai pentru ce sa-mi multumesti. A fost placerea mea sa pot ajuta, fie chiar si doar cu niste raspunsuri, asa cum si eu sunt la randul meu ajutata de voi toate fetele. Tu unde esti acum? In Romania? Esti casatorita in IOtalia sau care e situatia ta?
Pupici, Cosmina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Varul meu a plecat in luna iunie in Italia,dupa 3 luni a depus o cerere la chestura cred,unde i s-a acordat soggiorno,pentru inca 3 luni cu posibiliatea de prelungire inca 90 de zile.practic sta acolo din iunie si trebuie sa se intoarca in tara prin februarie,doar in cazul in care nu obtine permis de munca permanent.
Nu stiu cit de clara am fost,intrebati-ma daca aveti nelamuriri.
Valentina