Nasterea la Arcadia - Iasi(24)
Raspunsuri - Pagina 15
claumarcoci spune:
Mada nu le-am pus pentru ca trebuie diluate si apoi ii dau si un praf,in mod normal le pun in laptic, dar aseara eram prea obosita sa mai scot. Acuma ma intreb, daca a dormit si nu a plans ,oare o fi avut efect ceaiul???
Claudia David Andrei 12 sept 2011
DadaIna spune:
Cu placere Mada!Am dat edit.Albitura inseamna toate legumele albe: telina,pastarnac,radacina de patrunjel, etc
gravidacori spune:
MADA, dintisor nu iese ca m-am uitat.
Si, da, cam asa e cu diversificarea inainte de vreme..am exemplu chiar o amica ,bebe vroia san din ora in ora si noaptea nu dormea si credea ca nu se satura. a inceput diversificarea inainte de 6 luni, pe la5 luni si un pic ..si surpriza..acum la 6 si ceva LA FEL ESTE! NU S-A SKIMBAT NIMIC ODATA CU MANCAREA! M-A sfatuit sa nu incep cu papa de acum ca nu are treaba.
MERCI mada!
ionela..ce faci?te salut
madline82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claumarcoci Mada nu le-am pus pentru ca trebuie diluate si apoi ii dau si un praf,in mod normal le pun in laptic, dar aseara eram prea obosita sa mai scot. Acuma ma intreb, daca a dormit si nu a plans ,oare o fi avut efect ceaiul??? Claudia David Andrei 12 sept 2011 |
Poate o fi fost coincidenta Clau, daca se repeta si in seara asta la fel ramane de vazut..
Dada,ms de completare:)Deja ma luase o foame cand citeam lista..off
Ionela, obosita??
DadaIna spune:
Cu placere.Iata si o reteta de branza de vaci facuta in casa.
Dintr-un litru de lapte ies 70 g branzica:
Branzica calcica
Avem nevoie de:
- 1 l.lapte UHT
- 8 pastile de calciu lactic(se gasesc la orice farmacie)
Daca vreti mai putina branzica la jumatate de litru de lapte se pun 4 pastile, la un sfert de litru de lapte 2 pastile de calciu.
Se face astfel: 1 l lapte UHT (La Dorna,Tnuva etc. de 1,5% grasime), (nu se urmareste ca sa ia din branza copilul grasime ci doar calciu) se da in clocot si se pun 8 tablete calciu lactic (se gaseste la farmacie) dizolvate (sfaramati cu cutitul pastilele si puneti-le apoi in putin laptic) si se mai da inca intr-un clocot. Se lasa putin sa se raceasca si se pune la scurs intr-un tifon si se mai da prin zer ca sa nu iasa prea uscata. Se pune apoi intr-un vas etans la frigider si se poate folosi cam 3-4 zile.
Cum se da branzica: La masa de fructe se da amestecata cu fructele. O lingurita de branza in prima zi. Apoi se mareste cantitatea de branzica in fiecare zi pana se ajunge la 30-50 gr pe zi. Se poate da in fiecare zi branzica.
madline82 spune:
citat din mesajul lui DadaIna Cu placere.Iata si o reteta de branza de vaci facuta in casa. Dintr-un litru de lapte ies 70 g branzica: Branzica calcica Avem nevoie de: - 1 l.lapte UHT - 8 pastile de calciu lactic(se gasesc la orice farmacie) Daca vreti mai putina branzica la jumatate de litru de lapte se pun 4 pastile, la un sfert de litru de lapte 2 pastile de calciu. Se face astfel: 1 l lapte UHT (La Dorna,Tnuva etc. de 1,5% grasime), (nu se urmareste ca sa ia din branza copilul grasime ci doar calciu) se da in clocot si se pun 8 tablete calciu lactic (se gaseste la farmacie) dizolvate (sfaramati cu cutitul pastilele si puneti-le apoi in putin laptic) si se mai da inca intr-un clocot. Se lasa putin sa se raceasca si se pune la scurs intr-un tifon si se mai da prin zer ca sa nu iasa prea uscata. Se pune apoi intr-un vas etans la frigider si se poate folosi cam 3-4 zile. Cum se da branzica: La masa de fructe se da amestecata cu fructele. O lingurita de branza in prima zi. Apoi se mareste cantitatea de branzica in fiecare zi pana se ajunge la 30-50 gr pe zi. Se poate da in fiecare zi branzica. |
Dada, tu ai incercat reteta asta?
oiyoy spune:
hello fetele!
voiam sa va intreb daca in alaptare pot manca citrice.eu in sezonul rece as cam vrea sa beau suculet de portocale...
http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1
madline82 spune:
citat din mesajul lui oiyoy hello fetele! voiam sa va intreb daca in alaptare pot manca citrice.eu in sezonul rece as cam vrea sa beau suculet de portocale... http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.194872657247130.49384.100001731918897&type=1 |
DA draga mea, desigur ca poti manca, mai ales ca a trecut printesa de perioada cu colicii(asta daca ar fi sa en luam dupa mitul dieta si colici).Citricele sunt f bogate in vit c si iti faci si tie si ei un bine mancand asa ceva!
alinuta84 spune:
citat din mesajul lui madline82 Neata si de la noi fetelor!! Ce frig e afara..brr, mi-e frica sa scot nasul pe geam Lena, Maya e maricica are 3 sapt, nu mai e abia nascuta sa o stimulezi sa suga, pun pariu ca oricum suge bine, daca adoarme inseamna ca ii e somn, dupa ce ii scoti aerul de ce o pui iar sa suga, asta nu inteleg eu?? Alinutza, ai rabdare cu fata ta, tre sa se obisnuiasca cu ciclul zi-noapte, unii copii dorm bine din prima noaptea, altora le ia un pic mai mult timp sa isi dea seama ce si cum..o sa se regleze situatia.Laptic ai? Papa bine mamaruta? Claumarcoci, de ce nu i-ai pus picaturile intr-o lingurita si sa i le dai ca atare? Corina,sa nu crezi ca daca introduci LP, sau icnepi diversificarea mai devreme bebe va dormi mai bine noaptea.E cu siguranta ceva trecator la Estera, noi am trecut printr-un puseu f rau, cu sculat din ora in ora timp de 3 sapt si l-am depasit cu brio!! Dar uite ca azi noapte mi-a facut si mie figura, s-a sculat asa de des sa suga ca m-a zapacit..cand era in puseu o culcam cu mine in pat pt ca ma trezeam f des si imi era greu sa tot o pun si sa o iau de la ea din patut, dar acuma cand doartme la ea in patut e mult mai bine, doarme cate 3-4 uneroi si 5 ore legate si asa ma odihnesc si eu si ea mai bine! clauditza, bravo cu coalcelul, ai sa evzi ca il ajuta sa se dezvolte si mai repde! Ionela, noi continuam galeria!! Mamica Estelei , 24.mai 2011 |
Eh da stiu ca mai dureaza cu acomodarea...avem rabdare cum sa nu...laptic am din abundenta, aveam inca din maternitate...puteam sa dau la toti bebeii din maternitate...