anti-consumerism
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/karula/karula.jpg)
karula spune:
Pai asta stiam! Ca asa ne-a zis profa la botanica intr-a V-a. Da' la wikipedia de ne-o aratasi zice sa arunci tot cartoful! Adica asa cum zice si profa din Suedia :)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
la cursul de franceza, profesoara ne-a mai "integrat" in 2 notiuni:
-pretul corect (e o agentie aici - am si uitat cum se numeste, care verifica pretul produsului si cat ajunge la muncitorul/producatorul de drept) - un exemplu ar fi lucrurile handmade, dar si bananele, cafea etc. Ba chiar a fost o sapt. dedicata pt asta, cand in scoala s-au vandut produse a caror bani ajungeau direct la producator, si nu la x intermediari.
-cum sa analizam un produs - de ex. atentie ca laptop-urile trebuie si reciclate; la fel la detergenti, cosmetice, etc. (aici exemplul colegilor s-a referit si la detergentii biodegradabili) etc.
cipcipcip spune:
Cleo 78, orice folosim se poate recicla, fie pentru materiile prime, fie prin refolosire. Eu ma gindesc in general la tot ce folosesc si arunc f putin la gunoi, ce poate fi folosit donez, iar restul tot se poate recicla (hirtie, metal, sticla, electronice, baterii etc). In fiecare sapt ma duc la tomberoane cu o punga imensa. In Suedia de ex este obligatoriu sa recilezi, daca te prinde ca arunci la gunoiul normal primesti amenda. Ba chiar si sint agenti care umbla in gunoaie sa vada ce arunca lumea :) Printre altele o babuta a fost amendata pentru ca a aruncat o tigaie in gunoiul normal. Ar fi bine sa fie asa peste tot
Eu fair-trade nu cumpar inca pentru ca sint in general scumpe si nici detergenti biodegradabili. Ar fi bine ca toti marii producatori sa aiba grija ca muncitorii din Asia sa fie platiti ok, sa nu foloseasca copii etc, dar 99% se gindesc numai la profit. Din pacate asta e lumea in care traim. Fara legislatie nu se face mare lucru.Eu incerc sa cumpar tot ce e produs local, dar intotdeauna sint mai scumpe si deci nu fac asta mereu.
Referitor la carti, recomand tuturor e-readers Eu am unul de la Amazon (Kindle) si numai pe el citesc. Cartile in format electronic salveaza multi copaci. Acum folosim e-readers, care si astea trebuiesc produse, dar ma gindesc ca unul rezista multi ani, timp in care citesc sute de carti. Si un laptop normal e bun pentru a citi carti in format PDF.
mathilda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cipcipcip Cleo 78, orice folosim se poate recicla, fie pentru materiile prime, fie prin refolosire. Eu ma gindesc in general la tot ce folosesc si arunc f putin la gunoi, ce poate fi folosit donez, iar restul tot se poate recicla (hirtie, metal, sticla, electronice, baterii etc). In fiecare sapt ma duc la tomberoane cu o punga imensa. In Suedia de ex este obligatoriu sa recilezi, daca te prinde ca arunci la gunoiul normal primesti amenda. Ba chiar si sint agenti care umbla in gunoaie sa vada ce arunca lumea :) Printre altele o babuta a fost amendata pentru ca a aruncat o tigaie in gunoiul normal. Ar fi bine sa fie asa peste tot ![]() Eu fair-trade nu cumpar inca pentru ca sint in general scumpe si nici detergenti biodegradabili. Ar fi bine ca toti marii producatori sa aiba grija ca muncitorii din Asia sa fie platiti ok, sa nu foloseasca copii etc, dar 99% se gindesc numai la profit. Din pacate asta e lumea in care traim. Fara legislatie nu se face mare lucru.Eu incerc sa cumpar tot ce e produs local, dar intotdeauna sint mai scumpe si deci nu fac asta mereu. Referitor la carti, recomand tuturor e-readers ![]() Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010) |
eu nu sunt o mare cheltuitoare, poate m mult pun deoparte decat sa cheltui dar sg placere pe care o am si nu mi-o refuz e sa am o carte in mana- fie noua , fie veche, (la hartie ma refer)e o placere s-o savurez. cred ca ar merge si pe e-book dar nu e acelasi feeling . si cum am mii de carti parca e altceva cand le vad in rafturi decat mii de carti pe net.eee. sunt de moda veche , stiu.
cipcipcip spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mathilda
eu nu sunt o mare cheltuitoare, poate m mult pun deoparte decat sa cheltui dar sg placere pe care o am si nu mi-o refuz e sa am o carte in mana- fie noua , fie veche, (la hartie ma refer)e o placere s-o savurez. cred ca ar merge si pe e-book dar nu e acelasi feeling . si cum am mii de carti parca e altceva cand le vad in rafturi decat mii de carti pe net.eee. sunt de moda veche , stiu. |
Mathilda, inteleg perfect ce spui si asa gindeam si eu pina mi/am luat e-reader-ul. Si eu sint o mare cititoare si am casa plina de carti (de care acum am de gind sa ma descotorosesc :)
Nu ai idee cit de repede te obisnuiesti sa citesti digital! Cind il ai in mina (reader-ul) si citesti, uiti ca nu este carte, de fapt mie chiar mi s-a intamplat de multe ori sa incerc sa dau pagina ca la o carte normala, cu aceeasi miscare
![](icon_smile_big.gif)
Ma incanta tare ca poti cumpara carti noi in citeva secunde, poti mari/micsora scrisul asa cum vrei, poti vedea cuvinte in dictionarul incorporat (apesi pe un cuvint si imediat vezi explicatia din dictionar, fara sa fi nevoit sa rasfoiesti ptr a gasi cuvintul). Plus ca am deja vreo 2 sute de carti in el pe care le am cu mine tot timpul. Eu nu am mai cumparat carti de cind il am si l-am corupt si pe sotul meu care nici el nu mai citeste decit asa.