Africa

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Oh, Marina nu trebuie ignorat.
Trebuie vazut si inteles.

Celcesforaie avand mai multa experienta a locurilor nu mai este sub impresia emotiilor cand povesteste. Transmite o realitate obiectiva nonliterara.

Singurul lucru pe care l-a facut guvernul angolan pentru cetateni a fost, ca acum cativa ani, sa oblige companiile straine sa mareasca procentul de angajati locali.
Si cum deja stii, sa inaspreasca conditiile pentru vizele de lucru.

Insa in materie de educatie nu a facut nimic.
Cate posturi au la TV? Am impresia ca 1 sau 2. Nu mai stiu. Toate controlate de guvern. Emisiunile? Mai rele decat aveam noi acum 20 ani.

Pastreaza-ti optimismul. Si povesteste-ne.
Nu te lasa influentata decat de propriile tale impresii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Marina, copii mei au vazut, cel mare, dar sa nu crezi ca a retinut ceva. A fost marcat atunci pe moment, a plans si el cand a vazut copii saraci lipiti pamantului, dar sa nu crezi ca apreciaza acum tot ce are. sunt doar niste copii.
Eu sunt de parere ca adolescentii ar trebuii dusi acolo, cei de pe la 13-14 ani pana pe la 17-18. Ceilalti sunt prea mici.

A, si traieste aceasta experienta 100% asa cum o simti. Sigur te va imbogatii, si nu ma gandesc la materiala aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Marina, in vreuna dintre tarile africane vizitate de tine, se mai practica extirparea labiilor mici si a clitorisului la fetite? Pentru "a deveni femei"? Pentru a-si putea gasi un sotz? Extirpare despre care prefer sa nu mai spun nimic?

Statutul femeii care este?

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Am sa raspund eu, pana vine Marina. Da in djibouti, in triburile mai indepartate de "civilizatie" si sunt sigura ca inca se continua in Somalia, chiar de zic ei ca nu, la fel in triburile mai indepartate. In Eritreea la fel.

Am cunoscut fete in 98 care erau cusute, in Djibouti ville, dar asta nu le impedica sa se prostitueze

Mergi la inceput

O, God...

Citisem despre asta si chiar vazusem un videoclip pe youtube, speram ca poate au renuntat...

Ma cutremur din nou...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

asta cu angajatul localilor e o MAAAAAARE gluma. angajez orice sa-mi dea la numar si atat. Oameni pe care in veci nu i-as fi angajat in Romania. Si li se da speranta ca sunt nemaipomeniti de performanti, bagi bani in ei pana nu mai poti dar daca ii trimiti la munca e dezastru. Eu am condus echipe in diverse tari in Europa, nu poti face un business profitabil numai cu straini, intotdeauna am avut locali in proportie de 90% pentru are foarte mult sens. Aici e nebunie, ii urmaresc ca pe hoti si sa se pregateasca pentru traininguri. In 6 luni de cand sunt aici 3 oameni au esuat lamentabil in trainingurile companiei, ca deh trainingurile sunt universale nu facute pt angolezi. In Europa de Est toti oamenii mei se bateau pe locul 1 la traininguri si la orice client i-am trimis au excelat.
Cred ca angajarea asta obligatorie a localilor e o mare gogoritza...

Selene, nu am idee cum e cu fetele, in general in Angola femeia este destul de independenta, conduce casa, asta nu inseamna ca nu sunt abuzate de copii, puse la munca din greu si alte alea. Dar in nici un caz nu sunt genul care merge 3 pasi in urma sotului...

Mergi la inceput

Am inteles, Marina.

Edit: vad mereu africani atleti participand la diverse competitii... De fiecare data ma gandesc ca e unica lor sansa de a se "ridica"...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

sportul e foarte pretuit in angola, chiar in cea mai lucie saracie vezi seara oamenii facand jogging, exercitii, terenuri de fotbal incropite pe oriunde, baschet la colt de strada si inca ii mai vezi cum joaca de placere. Cred ca fizic sunt mult mai dispusi la performanta decat europenii, dar lipsurile de la alimentatie la conditii de antrenament isi pun amprenta pe ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui delphin

Am sa raspund eu, pana vine Marina. Da in djibouti, in triburile mai indepartate de "civilizatie" si sunt sigura ca inca se continua in Somalia, chiar de zic ei ca nu, la fel in triburile mai indepartate. In Eritreea la fel.

Am cunoscut fete in 98 care erau cusute, in Djibouti ville, dar asta nu le impedica sa se prostitueze

Pt o intelegere f buna a mentalitatii si culturii musulmane in tarile din africa si arabe( nu alea catolice etc) recomand cartea Nomad- de Ayaan Hirsi Ali- e fascinanta- nu stiu daca e tradusa in romana, eu o citesc in engleza

Mergi la inceput

In Angola nu prea sunt musulmani, nu religia e problema ci lipsa acuta de educatie:(

Mergi la inceput