Brumarei nov.dec'11 (84) Bv ralu_t! Hai uratica!
Raspunsuri - Pagina 8
Wildorchid spune:
Neata, burticilor :)
Multumesc, fetele, pt.sustinere.
Ooka, e tare frumoasa Zoe, sa va traiasca, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea.
Raluca, felicitari, mami curajoasa, te asteptam cu vesti si cu poze cu Luiza mica.Sa va traiasca!
Emma 33 saptamani
ooka spune:
Lia, asa i'a iesit la neonatoloaga. M'a intrebat data um si i'a iesit 38 fix. Cum nu stiu, dar era usor intoarsa pe dos asa ca n'am insistat. Ca de ce am facut cezariana? Asta l'au intrebat si pe sot cind am venit sa vada copilul. Nu stiu, parca lucreaza la spitale diferite. Cu o zi inainte, fusesem propusa subiect de studiu pentru specialitatea rezidentilor pentru 'Indicatia cezarienei in caz de fistula perineala'. Totusi, se uitau ciudat la mine, de parca n'as fi avut nimic si am avut ceva cu bebe sa o scot. Dupa ce i'au iesit din calcul 38 fix mi'a spus ca sapt 38 e limita dintre prematur si matur. Am lasat'o in boii ei, pe mine ma intereseaza sa fie bine fatuca, in rest, toate trec.
Merci de sfaturile cu durerea de cap. O sa iau niste nurofen pentru inceput sa vedem. Si cafea cu coniac.
Voiam sa dau un sfat fetelor cu tensiune mica, beti lichide fetelor, nu aveti voie cu 6 ore inainte de interventie (ma refer la cezariana) nu cu 12 sau stiu io. Beti, ca mie mi'a scaut tensiunea rau dupa ce mi'a facut rahi, de m'a busit plinsu. A scazut pe la 6, eu n'am vazut, am simtit doar, asa mi'a spus insa anestezista. Insa personalul super ok, numa 2 ciufute de asistente de la TI.
mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!
aris26 spune:
mah nu a zis fata ca a nascut prematur ci doar ca a fost la limita prematuritatii, in sensul ca poate mai avea nevoie de cateva zile pana sa fie fata pregatita sa iasa. chiar daca pe hartie teoretic un fat este ajuns la maturitate la 37 de saptamani fiecare copil e diferit. asta e cezarianele la rece...de asta nu suport eu ideea de a programa o nastere pe calendar fara motive serioase.
in cazul lui ooka oricum nu se putea altfel.
faptul ca a scos un sunet mai ciudat la nastere le-a ataras atentia si i-au facut niste teste, bine au facut si bine ca au iesit toate ok
e de datoria neonatologului sa isi puna toate problemele si sa fie 100%sigur ca totul e ok
mama de mic +s33+
aris26 spune:
vai Ooka dar chiar ca e frumoasa
acum fara nici o vrajeala, nu ca e brumarica de-a noastra dar chiar e un copil foarte frumos, iar ochii aia par atat de inteligenti, se uita la lume de parca o cunoaste deja
felicitari inca o data
hai ca te pricepi sa faci si fete
mama de mic +s33+
Lia73 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ooka Lia, asa i'a iesit la neonatoloaga. M'a intrebat data um si i'a iesit 38 fix. Cum nu stiu, dar era usor intoarsa pe dos asa ca n'am insistat. Ca de ce am facut cezariana? Asta l'au intrebat si pe sot cind am venit sa vada copilul. Nu stiu, parca lucreaza la spitale diferite. Cu o zi inainte, fusesem propusa subiect de studiu pentru specialitatea rezidentilor pentru 'Indicatia cezarienei in caz de fistula perineala'. Totusi, se uitau ciudat la mine, de parca n'as fi avut nimic si am avut ceva cu bebe sa o scot. Dupa ce i'au iesit din calcul 38 fix mi'a spus ca sapt 38 e limita dintre prematur si matur. Am lasat'o in boii ei, pe mine ma intereseaza sa fie bine fatuca, in rest, toate trec. Merci de sfaturile cu durerea de cap. O sa iau niste nurofen pentru inceput sa vedem. Si cafea cu coniac. Voiam sa dau un sfat fetelor cu tensiune mica, beti lichide fetelor, nu aveti voie cu 6 ore inainte de interventie (ma refer la cezariana) nu cu 12 sau stiu io. Beti, ca mie mi'a scaut tensiunea rau dupa ce mi'a facut rahi, de m'a busit plinsu. A scazut pe la 6, eu n'am vazut, am simtit doar, asa mi'a spus insa anestezista. Insa personalul super ok, numa 2 ciufute de asistente de la TI. mami de Sofia si de Zoe Doamne ai grija de noi! |
da, ai dreptate, tre sa-i lasi in pace
important e ca sunteti bine si sunteti acasa
okkaaaaaa, e f frumoasa puiuta ta
l-am trezit pe al meu s-o vada
ma intreba: si puiu nostru tot asa frumos o sa fie?
i-am zis ca da, tot asa frumos
Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.
bebelinul meu scump
Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
Florin 18 ani si +36 Matei Ioachim
ooka spune:
eu o astept pe muma cu pompa electrica si cu coniacul sa ma
Aris, ai si tu dreptate, dar sa te duci in prima zi sa vezi ploada si sa n'o gasesti la salonul de nou nascuti normali sa iti spuna ca e la terapie intensiva si sa astepti acolo, te cam termina nervos. Plus neconcordanta asta intre obstetrica si neonato, adica eu m'am inteles super bine cu rezidentul lui Tutu, Ciprian, si ma mai plingeam lui si ma imbarbata, ca nu e asa, ca de ce 8 ca la ei apare 9 in fisa, ca asa fac aia, etc, ca bebe e bine, ca intelege ce inseamna sa demoralizezi o mamica, etc. El m'a ajutat. Dar tot iti tremura inima cind te duci din 3 in trei ore si o gasesti tot acolo, chiar daca nu e conectata. Si daca mai vine si pocita de dr sa iti spuna de cum gemea, ca si cum suferea, pai mi'au trecut prin fata ochilor toate momentele de supararea din sarcina si te simti asa, raspunzator pentru fiecare lacramuta. Fereasca Dumnezeu, iti spun eu. In rest a fost botezata 'grasa' cit a stat la terapie, 'grasa' si 'desteapta' ca stia sa suga.
mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!
aris26 spune:
ooka - cine a fost neonatoloaga?
ca si eu am avut parte de una mai catolica decat papa. tot vedea niste bubite pe pielea copilului(cica le-ar fi avut in uter si s-ar fi vindecat pana la nastere) si mi-a cerut de o mie de ori dosarul cu analize atat l-a foit si imi tot arata ceva ce eu nu vedeam nici picata. in prima zi am chemat si pediatra, nci ea nu a vazut nimic
acuma na daca isi face griji de ce isi face daca nu isi face de ce nu e suficient de atenta. una peste alta a fost chiar ok tipa dar cica asa e ea...prea atenta prea speriata
mama de mic +s33+
dana84 spune:
OOKA....tu ai minune de fetita ...asa frumusete...sa va traiasca si sa va bucurati de ea toata viata si sa fie sanatoasa.
eu ce sa zic m-am mai calmat dar nu de tot pt ca si mie mi-e FOARTE frica si eu sunt mama ghinioanelor ... pe de alta parte mi-ar parea rau sa nu nasc cu tutu pt ca lui ii datorez tot ceea ce mi se intampla acum...dar mi se pare ciudat ca nu te anunta nimeni minik de copil...pana la urma este copilul tau si ai tot dreptul sa fii informata despre ceea ce i se intampla...nu???
37+ cu Diana Maria
Iti multumim Doamne
Dana's baby
luny spune:
ooka, ce prematuritate, soro, la 38 s? astia-s ei cu curu'n sus?.. am vazut printesa, e delicioasa!!!
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
aris26 spune:
ciprian e tipul ala mic, nu?
stiu ooka, nici nu vreau sa imi imaginez cred ca ai murit si inviat de 10 ori. daca mie mi s-au inmuiat genunchii pt niste bubite...
mama de mic +s33+