bebe agitat
Raspunsuri - Pagina 2
davidalessia spune:
aditza multumesc mult pt sfaturi esti o draguta dar fetita mea nu se trezeste de ex adoarme la ora 22 si nu se trezeste pana pe la 1 sa pape dar cu ohi inchisi se marie sa pape ai dau sa pape si nu se mai trezeste pana pe la 9-10dimineata apoi pe la 12 iara doarme cam o ora apoi la pe la 3-4 iara si cam asa ne trece ziua eu mam gandit ca poate o doare burtica ca se indeasa sa faca parturi si le face cam greu oricum mergem la medic pt linistea mea sa fiu sigura ca e bn
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui davidalessia buna fetelor am si eu o problema micuta mea are aproape 4 luni fara 7 zile dar are un somn ft agitat si cel mai des se intanpla in somnu de noapte se intoarce cand intro parte cand in cealalta asi arcuieste coloana si isi intinde ft tare picirusele sau le mai ridica in sus si le lasa cu putere in jos ca si cum ar dureao geme in somn se vaita mai pe inteles si are somnicu ft nelinistit mise rupe sufletu cand ma uit la ea si vad ca nu poate dormi linistita am intrebat pediatra dar mia zis ca sunt colici de vina dar eu stiu ca de la colici asi trage picioarele la burtica nu le intinde:(burtica sio incoarda si ma gandesc ca poate o doare burtica dar in fiecare noapte de la 2 luni e asa ..va rog ajutatima sa ma linistesc si eu ca numai la asta imi sta capu fetita mea papa nan1 are 7kg 62cm si ziua e ft vioaie gagureste se joaca se poarta ca un copil perfect sanatos numai noaptea e problema de papat papa ft bn 5 sticlute de 180 pe zi si una de 120 noapte..dar e ciudat ca ziua cand doarme nam treaba cu ea.Noapte a doarme de a lungu patutului si cand merg la ea sai dau sa pape ea e de a latu patutului e normal sa se poarte asa a mai patit cineva asa ceva ca mine va rog eu mis o tanara mamica nam atata experinta orce raspuns e bn venit va multumesc........ |
ce fel de lapte ii dai, ce marca ? cu ce ii prepari lapticul - apa plata imbuteliata sau apa de la robinet, fiarta si racita ?
impotriva colicilor i-ai dat ceva pana acum ?
davidalessia spune:
buna corina ai dau nan1 de la nestle lapticu il prepar cu apa fiarta si racita si de colici iam dat infacol
CorinaDani spune:
incearca atunci sa-i schimbi marca de lapte, dar nu brusc, ci treptat, inlocuind la inceput o masura de nan cu una din noul lapte si tot asa, pana inlocuiesti complet nan cu noul lapte. fetitei mele i-a mers foarte bine cu humana si milupa, mereu imi faceam provizii cand era promotie la supermarket, pentru ca in farmacii sau la pret normal e cam scump.
ai scris ca ziua iti bea 5 x 180 ml lapte, iar noaptea doar 1 x 120 ml lapte. poate ii este foame si de aceea se agita ? ai incercat sa-i dai un biberon in plus sau o cantitate mai mare de lapte in timpul noptii ? la ce ora ii dai seara biberonul si la ce ora adoarme ?
ai scris apa fiarta si racita. presupun ca e vorba despre apa de la robinet ? in acest caz te sfatuiesc sa-i prepari lapticul cu apa plata imbuteliata (dorna, perenna), FARA SA O FIERBI (creste continutul de minerale prin fierbere si poate afecta rinichii copilasului). in apa de la robinet pot fi prezenti chisti de giardia, care nu se distrug prin fierbere.
am uitat sa te intreb daca fetita ta face kk in fiecare zi. si daca da, cum e scaunul, normal sau tare ? i-ai facut pana acum coproparazitologic ?
cand ai descris cum face fetita ta in timpul noptii, mi-am amintit ca la alt subiect, o mamica descria simptome similare la copilasul ei si pana la urma s-a dovedit ca avea oxiuri (viermisori). ar trebui sa fii atenta si la acest aspect, daca nu apar viermisori sau oua in scaun sau in zona anusului.
daca nu-i nici asta...nu stiu ce sa zic...cum e in camera in care doarme, in timpul noptii ? cald, potrivit sau racoare? cum o imbraci noaptea, o invelesti ? gasesti copila transpirata sau nu ?
davidalessia spune:
multumesc corina pt sfaturi o sa le incerc sa vedem daca e mai bn pai in camera noaptea e cam 25C nui transpirata ca am cautato de incercat sai dau un biberon in plus sincer nam incercat ultima masa de seara e la 21 21jumate si apoi adoarme pana la 1 unu jumate sa marie sai dau papa si doarme incontinoare la 5 ma trezesc eu si ai dau din nou sa pape chear daca nu cere scaunul e ok nici tare nici moale in fiecare zi al verific.coproparazitologic asta scuzama nustiu ce inseamna si in nici un caz nu cred ca am facut ca e prima data cand aud daca e vb de vreo analiza analizele ileam facut toate eco la inimioara la stomacel la cap la plamani tot analizele de sange de urina toate as ok .Dar o sa incerc sai schimb laptele si apa cum mai sfatui cine stie poate e si asta cauza si mai am o rugaminte cand sa incep sai dau mancarica si ce ca la mine e primul copil si sincer nustiu prea multe ca unu imi zice un fel altu un fel am nevoie de sfatul unei mamici cu experienta ati multumes pt tot numai bn tie si la bebita ta
davidalessia spune:
scaunul al are normal si al face odata uneori si de doua ori pe zi si de inbracat o inbrac in salopeta de dormit pijama de bebelasi
CorinaDani spune:
alessia, multumesc pentru urari, a mea e deja domnisoara mare
in privinta diversificarii, parerile sunt impartite : majoritatea pediatrilor/revistelor recomanda ca diversificarea alimentatiei sa inceapa la 6 luni.
altii sustin ca, in cazul bebelusilor hraniti cu lapte praf, ar fi bine ca diversificarea sa inceapa un pic mai devreme, pe la 5 luni.
daca ai incredere in pediatrul tau, intreaba-l, iti va spune cand sa incepi si cu ce anume.
sunt multe subiecte si aici pe forum, poate ar fi bine sa pui intrebari la subiectul mamicilor care au copii de-o seama cu fetita ta.
uite aici le gasesti, daca am calculat bine luna in care s-a nascut fetita ta :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168029&nm=Strumfi-prichindei-iulaug-2011-15
eu nu imi mai amintesc foarte bine cu ce am inceput diversificarea, cred ca a fost cu suc de morcov, apoi cu supa de legume pasate, cate putin in fiecare zi pana am inlocuit o masa de lapte. insa nu as vrea sa-ti dau informatii eronate, chiar nu imi mai amintesc ce si cum, fetita mea are 4 ani si jumatate acum. fie mai citesti pe net, fie iti raspund mamicile cu copilasi mai mici, fie vei primi raspunsuri si la acest subiect.
coproparazitologic este o analiza care se face din kk, pentru depistarea parazitilor intestinali, in special giardia. partea proasta e ca analiza se face de 2-3 ori, la interval de cateva zile duci mostra de kk, deoarece de multe ori rezultatele ies fals negative, dar copilul are giardia in organism. intreaba medicul atunci cand te duci cu fetita la control sau la vaccin. mai exista varianta sa duci mostra de kk la laborator si sa ceri efectuarea analizei antigen giardia, este mai precisa ca rezultate.
inainte de a schimba lapticul fetitei, intreaba si pediatrul. eu ti-am spus din propria experienta, insa tot medicul e cel care ar trebui sa stie cel mai bine, daca e un medic bun, cu experienta si rabdare.
davidalessia spune:
ati multumesc oricum ca miai raspun cel putin pana saptamna vitoare cand mergem la vaccin incerc cu apa sa vedem daca e mai bn numai bn tie si familiei tale
emanouela spune:
incep prin a-ti spune ca 25 grade in camera e prea mult, temp optina e de 21 grade.
schimba-i intai apa, daca nu apar schimari, schimba laptele. in primele 6 luni nu e recomandabil schimbatul laptelui decat daca apar probleme majore.
cu diversificarea....mai nou unii recomanda la 6 luni, fie ca e alaptat natural sau artificial. inainte era 4 la cei artificial...intai documenteaza-te si dupa incepi. diversificarea asta e destul de frustranta pt noi mamicile. cel mai bine, daca ai un pediatru in care ai incredere, sa-ti faca o schema.
eu personal am inceput la 5 luni, cu mar copt. intai cu cantitate ft mica, pt ca asa se incepe si se creste treptat....tot treptat se introduc si alte alimente.
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
davidalessia spune:
va multumesc tuturor pt sfaturi sincer in pediatra mea nu prea am incredere si alta aici in afara de ea nu este e in primu an nu prea are experienta si abea ce a devenit dr de aia cer parerile mamicilor mai cu experientanb tuturor si nu mai bn