Mananca foarte des!
Bb-ul meu are 4 lunisi nu stiu ce sa mai fac cu ea(e fetita).Cere de mancare din ora in ora;o alaptez la san si cateodata ma ustura sfarcurile.Cred ca este si vina mea pt ca o puneam la piept cum plangea putin.Acum incerc sa o pacalesc cu suzeta dar plange daca vede ca nu e titi.Biberonul cu ceai nici nu vrea sa-l vada.
Mi-e frica ca nu se mai satura pt ca sanii nici nu apuca sa se umple.Noaptea doarme max.2 ore dupa care vrea la san sa adoarma.
Va rog dati-mi niste sfaturi,idei ca sunt f. suparata
CORINA SI bb SARA.
Raspunsuri
Marox spune:
Ai lapte suficient? Incearca sa te mulgi (scuze pt expresia barbara!) sa vezi cit laptic scoti. Poate ca nu se mai satura...
ciupercar spune:
Sau fa proba suptului: cantareste-o inainte si dupa ce suge.
In orice caz e indicat sa nu-i dai sa manance mai repede de 2 ore.
Pet spune:
Dar de cand se intampla? Parerea mea e ca nu ii ajunge lapte suficient sa se sature. Asa cum spunea o forumista nu conteaza cat timp o tii la san ci cat lapte mananca. Si eu mi-am dat seama de diferenta un pic tarziu. Ar trebui sa faci in asa fel incat sa castigi timp sa ti se umple sanii si in timp ce suge trebuie sa-ti comprimi sanul sa o ajuti sa-i vina laptele. Si daca stai in stresul asta continuu nu o sa te regulezi cu lapticul...
corinaelena spune:
Multumesc pt sfaturi.O sa incerc sa o cantaresc inainte si dupa ce suge,iar daca nu suge suficient o sa ii dau completare.
CORINA SI bb SARA
renisor spune:
Ideea cu cintaritul este foarte buna.O cintaresti inainte de mancare asa imbracata cum e si o cantaresti dupa mancare fara sa-i schimbi pampersul.s_ar putea ca laptele tau sa nu mai fie satios.am patit la fel si am trecut pe lapte praf.Nu o obisnui sa adoarma cu sinul in gura.Plimba-o putin in brate sau da-i ceva jucarie in mina.
marioara78 spune:
Exact acelasi lucru mi se intampla si mie. L-am tot cantarit in ultimul timp si ba lua in greutate, ba nu lua. La fel si secretia mea lactata avea fluctuatii: cateodata aveam sanii foarte plini, cateodata erau foarte moi si fara lapte. Pediatra mi-a recomandat sa ii dau completare cu lapte praf, aproximativ 30ml si sa vad cum se comporta. Dar a trebuit sa ii dau laptele praf inainte de san ca altfel ma refuza. Si acum ma lupt cu el sa-l hranesc cu biberonul-nu e prea bucuros pt ca s-a obisnuit foarte mult sa se rasfete la san.
Prima data cand i-am dat lapte praf i-am facut 60ml si mi-a dormit 2 ore in timpul zilei, dupa aia l-am hranit la san si a mai dormit o ora. Chestia asta e o raritate pt ca el de obicei imi cam doarme 30min la o repriza.
In orice caz, am inceput sa ii dau si suculet de morcovi si mere, putina banana cu branza calcica si, mai nou, supica.
Deja parca se simte mult mai bine. Inainte, eram disperata-statea la alaptat non stop, era tot nemultumit si noaptile mi-erau albe...
Acum stau bine cu lapticul meu, ii dau lapte praf foarte rar, dar cateodata ma storc si ii dau laptele cu biberonul ca sa il obisnuiesc (nici cu suzeta nu l-am obisnuit).
Succes!
voinea spune:
Sunt 2 posibilitati:
1) sa nu mai ai lapte suficient si bebe vrea papa ca nu se satura sau laptele tau nu e suficient de consistent si i se face foame repede. Cel mai indicat ar fi sa te mulgi sa vezi cat ai, si da-il cu biberonul sa vezi cat mananca. Daca suge satisfacator si tot ii e foame epede atunci suplimenteaza cu lapte praf.
2) s-a invatat rasfatat si atunci tu trebuie sa il lasi 2 ore fara sa manance chiar daca plange si apoi o sa manace mult, si o sa maresti intervalul dintre supturi din ce in ce mai mult.
Adina si dragalasii ei
MarikaStefan spune:
1. ai putea la varsta asta sa-i mai adaugi ceva la mancare (banana, mere)
2. daca nu esti odihnita scade cantitatea de lapte, poate ai un ajutor, trimite cu cineva la plimbare cu carutul, prin parc, si tu sa folosesti timpul pentru somn.
3. Are mai multe perioade de veghe nu trebuie sa doarma neaparat intre supturi, puteti face altceva, sa va jucati, sa cantati, povestiti, s-o tii treaza si sa fie preocupata.
4. nici puiutul meu nu vroia biberon dupa san, decat inainte, cand era prea foame, apoi avea rabdare sa goleasca si sanii.