Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***355***

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

mama ce limbarita aveti :))

merci de urarile de sanatate, fie-mea e mai vioaie azi, pt ca stam amindoo lipite si facem numai ce vrea ea, deci ea impune programul si evident ca ii e mai usor asa.

deci avem dubla otita, ca simpla nu se putea, antibiotic iara

pisicogrix, nu ti-am zis ca sintem asa si pe dincolo pt ca intra in "statisticile "noastre de boala cu antibiotic de doo ori pe an... doar ca acum, cu otita a marit scorul cu 50%... si anul nu e terminat.

in ceea ce o priveste pe ela, eu zic sa se uite foarte atenta la piata locurilor de munca similare cu cel vizat de ea, in vreme de criza nu ies pe piata multe locuri de munca care sa nu fie "betege". Spun asta pt ca si eu ma tot uit in anunturi si trebuie citit printre linii; si in privinta fisei postului, si la salariu etc etc.
SAPul ala nu e o kestie super din ce-am inteles... adica nu e cind trebuie implementat, ca dupa cica e extra, dar adaptarea lui la fiecare firma se face cu oale sparte si e normal, e vb de un soft general care trebuie personalizat, daca pot spune asa.

Mai cred ca e mult mai usor si simplu sa vb noi, din postura de "fete" de a urma pe celalalt,; la barbati e mai greu sa calce orgoliul in picioare si sa faca in asa fel incit sotia sa se afirme inaintea (si, pe undeva, in detrimentul) lui.

Eu zic ca nu trebuie judecat pripit si aruncat cu rosii in nici un sens: nici pro si nici contra... viata in germania nu este propice femeilor cu copii, nu sint gradi decit cu program scurt, acolo traditia vrea ca mamele sa creasca copiii pina ajung la scoala si chiar mai tirziu; nanny costa mult si nu stiu daca ela si-ar permite ... iar toti trei dintr-un singur salariu care nu e ... extra (acum depinde si ce asteptari are ela, nu imi pot da seama care ar fi suma "extra" pt ea) nu stiu daca pot trai (bine, ca asa, tiris, o pot duce si in ro si nu cred ca asta e target-ul.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Aoleu, Chato, de-ai sti ce limbarita se pornise in capul meu...!Dar nu mai apuc sa scriu, ca deja vreo 3 mesaje mi le-a sters domnul Brosc, mai nou ne batem pe mouse numai asa, sa stabilim care-i seful (si cu Mura aveam infruntari de-astea, tot pe mouse, imi lua mana de pe el cu botul, numai atata imi facea, sa nu ma mai vada tot cu mana pe el, in rest, pace ).
Noi acum iesim, apoi vine we (si mimi are doua teste de facut), nu mai apuc sa scriu nimica...
Dar va pup, dragelor, prietenelor (ca madmoazeaua ), pe toate (ca nu stiu ce m-as face fara voi)!

Andiaroro, de azidimineata tot ma tin sa va transmit condoleantele mele !

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Fetelor,

plecand de la explicatia inei,

"uzitind ca si exemplu situatia prietenilor tai, mi se pare ca aduce cu persuasiunea exemplelor folosite de MLM-uri dar nu oricine poate fi "diamant" la Amway, de exemplu, asa cum Dan nu e sotul prietenei tale. Nu orice scenariu se muleaza oricarui individ si nu orice poveste de succes "accepta" orice protagonisti"

eu am dat acest exemplu NU ca as crede ca este singurul exemplu... nuu, ci doar pt a demonstra ca postarea anterioara cu "irealismul" planului meu propus Elei nu sta in picioare.

Sigur ca exista N cazuri: cand cei 2 au reusit in afara, cand nu au reusit nici unul, cand a reusit doar unul, cand s-au despartit dupa ce au ajuns acolo, cand s-au regasit, cand s-au despartit din ro [unul a plecat, altul nu].. multe cazuri.

Ideea de baza era ca NU este imposibil si ireal "planul" meu pt Ela si ca, daca al 2-lea partener [in acest caz Dan] nu are in contrapartida o alta propunere mai buna, atunci momentul Elei ar trebui gestionat cu mai multa atentie/implicare/dorinta de a ramane impreuna, pe un acelasi drum [asa cum f bine au scris simpli si anamaria].

Sigur ca nu oricine poate fi copilot, de aceea am si sugerat ca o a 4-a persoana [mama/ajutor/bona] ar fi utila, tocmai pt a avea Dan timp sa-si caute job...

Si.. legat de Dan, eu, din anumite "semne", stiu ca si el [ca anamaria!] este un romantic, doar ca modul de exteriorizare este cateodata mai abrupt. TOCMAI pt ca il stiu romantic, si tocmai pt ca nu o indemnam pe Ela sa fie nefamilista, am spus ca vreau sa ma intalnesc cu Dan. Nu stii cine din afara poate avea o influenta anume, intr-un anume moment. Eu nu am vazut scrise aici gandurile INTERIOARE ale lui Dan [ce stau la baza refuzului], si tocmai pt aceste ganduri vreau sa vorbim.

Sincer, mie mi se pare ca unele pareri scrise aici, in cele 2 capitole, legate de Ela, sunt pareri scrise de dragul cuvintelor frumoase din ele, nu ca si convingeri personale. Doar sa-i scriem despre teorii e simplu, dar CUM anume ar putea implementa in situatia ei REALA e mai greu.

Pe langa simpli si anamaria, mi-a mai placut cum a scris simonapro, chiar daca nu a oferit o solutie, dar.. faptul ca a scris ca si-ar dori un alt job arata ca o INTELEGE pe Ela..., nu o evalueaza ca fiind materialista, nefamilista etc.

Eu zic ca a cam venit momentul sa ne scrie si Ela... are o intreaga colectie de pareri de analizat... hai Ela, te asteptam!



Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Anca- astazi am ce am cu tine...pe planul ideilor. Unde ai vazut tu ca ar fi evaluat cineva pe altcineva la modul direct ca e "nefamilist" sau "materialist"?...Fiecare si-a exprimat parerea in legatura cu situatia "ipotetica" sau a incercat sa brodeze la subiect si doar atat.
Nu de alta, dar s-a scris asa de mult ca, daca as fi Ela si as incepe "cititul" cu fraza asta si as intelege ca am mai si fost pusa la modul direct la stalpul infamiei, cred ca nu m-as mai opri din plans..
Simply, Anatiza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Am citit in urma ca imi scapase ce "patise" Bianca, vedeam doar suport din partea fetelor. Am gasit, m-am linistit ca nu era vorba de ceva grav [sanatate etc], si atat [eu nu comentez, "subiectul" e din alea "inchise/cenzurate" de mine].

In schimb, citind in urma, am re-gasit niste randuri F BUNE ale lui monvas, legate tot de Ela [desi credeam ca am zis tot :))]:

ELA, grea decizie, oricum Dan trebuie sa stie ca si daca ramai "n-o sa mai fie la fel". Fiindca o sa ramai mereu cu gandul "ce-ar fi fost daca" si o sa rabufnesti tu intr-o buna zi.

Agera minte a "indiencei" monn... cum a avut ea curajul sa desfaca "rana" si, cu varful cutitului sa zica: nu merge cu lugu-lugu, chiar e o problema, si AICI este!

Imi plac mult oamenii neprefacuti, monn !


Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Nu as fi vrut sa raspund deloc la intrebarea lui roro [stiu ca nu ai ceva cu mine, in general, :)], dar, apoi am zis ca altfel o sa par ca scriu din imaginatie.

Pe mine m-a frapat un paragraf

"Eu sunt o romantica, ma hranesc cu iubire...astea sunt punctele care mie mi-au atras atentia. Poate ea nu da doi bani pe toate astea, cred ca e mult mai pragmatica in gandire decat mine, si astea ar putea parea fleacuri."

Recunosc, pe mine m-ar fi durut daca cineva scria asa despre mine, chiar si sub incidenta cuvantului "poate".

In plus, fetele care au fost in "curentul contra", si-au argumentat opinia plecand de la "DAR eu sunt familista, ...".

Coroborate cele 2 aspecte, m-au dus cu gandul ca Ela ar putea percepe ca noi o privim "nefamilista/neromantica", si tocmai ca nu este asa, am vrut sa subliniez ca NU vreau sa se puna egal intre gandul ei de a pleca acolo si notiunea de nefamilist!

Vreau f mult ca Ela sa citeasca parerile de aici strict ca informatii despre germania/viata in ro/necesitatea de adancire a comunicarii intre ea si Dan, si deloc ca pe niste lucruri negative in lumina carora ar putea deduce ca e privita. [E adevarat, poate doar eu as deduce gresit ]

Nu este deloc usor momentul Elei, sigur ca toate parerile contin info reale, mai mult sau mai putin generaliste/teoretice, decizia va fi doar a Elei/lor, insa, din moment ce ea ne-a scris aici, atunci eu incerc sa raspund cat mai aproape de problema EI, nu de o probelma generica, gen chestionar de opinie.



Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Helou.
Hai, mai Anca, acum esti de groaza, de obicei imi place cand despici firu' in 4 dar acum zau ca nu era cazul, adica ai interpretat asa, cum interpreteaza unii elevi textele filosofice, adica fara nicio legatura cu cea vrut sa spuna autorul sau ce reiese din text
Io una n-am vazut nici cel mai subtil/abson(c)s atac si nici cea mai mica malitiozitate in niciun raspuns tufetesc, chiar nu vad cum ar putea "frapa" vreun paragraf din oricare din postarile gagicilor, fie ca au fost pro-plecare, contra sau...semi-neutre:)))

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Ne-am impacat! Ne-am pupat!
Mi-am cerut scuze, mi-a spus ca l-am suparat de dimineata dar ca o sa fie copil cuminte. Am plans ca toanta si m-a rugat frumos sa nu ma supar.

Am fost la Ikea, am cumparat niste trenulete si acum suntem acasa si vedem un Thomas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

[:))] mortala Ilinca!!!

Cu gandul la ea [jur] am scris mai sus ca "poate doar eu as deduce gresit" :)))), o asteptam pe inlincu, asa ca nu numa' am despicat firul in 4, daaar am fost si "prevazatoare" :)))

Ok, sper ca doar eu sa fi fost "frapata" de paragraful citat, si atunci, "profit" de moment si va zic ca daca, vreodata,k o sa scrieti/ganditi despre mine ca [poate sau ne-poate] "nu dau doi bani pe asta (iubire, n.r :))), jar o sa mancati!!! [nu rosii, ca pe alea le mananc eu :)))]

Gata, plec si eu spre casa, wk placut si... dati bani multi pe iubire!!!! :))



Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

HELAU.

Uitai s-o pupacesc pe Chato , sa va treaca urechili!

...si pe Anamariame, cu care rezonez partial: si pe mine ultimatumul in sine m-ar durea mai tare decat refuzul.

Sa va povestesc cat am tras eu pentru o plecare de 3 luni?? La inceput, sotz o lalaia: sa merg singura, piticul sa stea la ai mei. Io-i ziceam ca ma doare sufletul, el o tinea langa ca n-are ce cata in strainatate. Ca pe el de ce-l iau, de bona?? Pai el n-o avea alte trebi in tara? No, si pana la urma am zis si eu ca el: plec singura. Apai s-a trezit orgoliul: pai tu pleci singura si eu raman ca prostu' in tara? Asa ca iar s-a razgandit. Pana in martie n-am fost sigura in ce formula o sa plecam, fiindca mereu imi zicea ca s-ar putea sa aiba treaba in tara, ca daca se imbolnaveste copilul noi ce facem o suta de probleme.
Din fericire, a stiut de plecarea asta din momentul in care am dat admiterea la doc, adica... cu un an jumate inainte. Si stia ca nu se pune problema sa nu plec, fiindca e o obligatie contractuala si ar fi insemnat sa imi rezilieze contractul si sa dau o gramada de bani inapoi.
Nu va zic cat m-am zbatut pt cazare, ca stiti tulburarile, cat de greu am gasit, bla bla. La tot ce a insemnat birocratie nu s-a bagat, ca nu se pricepe. Eu cred ca, de fapt, deep inside spera sa nu mai plecam, sa se intample o minune si sa nu mai fie nevoie sa plecam.
Eeei, odata ajunsi la locul faptei s-a schimbat calimera. Fiindca una e sa calatoresti, sa fii turist, alta e sa muncesti si sa traiesti intr-o alta tara.
Daca pana acum orice plecare era "nu nu nu", dupa doar 3 luni domnul sotz imi aproba planurile de a gasi un postdoc in afara (max. 3 ani). Nu sa ramanem definitiv, numai sa mai schimbam peisajul...

Asa ca eu cred ca o sa se aseze toate. Fiindca Ela si Dan au totusi o relatie frumoasa si, desi ultimatumul a fost transant, eu cred ca mai e loc de dialog.

Mi s-a parut insa pertinent si ce-a zis Chato, anume ca trebuie verificat bine si locul de munca, sa nu fie doar un ambalaj frumos.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput