Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Vai, deci n-as putea deloc zice ca ador greturile, chiar daca vreau sa fie bebe bine! Azi asa m-am stresat si l-am stresat si chiar ca atunci cand nu reusesc sa fiu calma si "zen" ma simt asa de vinovata pentru asta! Din lac, in put, stiu. Problema e ca avem vieti active, agitate de cele mai multe ori. In astea 9 luni nu cred ca e posibil sa nu te enervezi, sa nu te intristezi, sa n-ai momente cand te apuca si depresia si supararea pe greturile care nu mai pleaca. Incerc sa ma consolez cu ideea asta ca nu suntem perfecte si ca si acum insarcinate facem cam ce faceam si inainte, cam tot la fel de bine ca doar si inainte ne dadeam silinta sa fim calme si senine(eu cel putin asa incercam). Sper macar sa nu ma mai simt vinovata ca-i fac rau lui bebe daca ma supar, mai ales daca ma supar pe greturile pe care mi le pricinuieste. Of, mi se pare ca-s asa egoista!
Hai ca am dat-o in depresii de seara tarzie. Perfectionismul ma omoara. Sa fiti linistite si impacate si curajoase, adica aproape tot ce nu reusesc sa fiu eu acum!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ClaraJ/ClaraJ.jpg)
ClaraJ spune:
Buna fetelor,
Mai aveti loc in casuta voastra pentru o mamicuta noua ?:)
Nume meu este Clara si sunt mamica unui baietel sturbulatic de 2 ani si 2 luni pe nume Bryce Mihai si a unui alt bebelus zglobiu de aproape 13 saptamini care face tumbe in burtica si e plin de energie.:)
Ultima zi a menstrei a fost 1 august iar DPN-ul este 7 mai 2012.
Va pupic si va doresc o sarcina cit mai placuta cu bebelusi dodolosi si sanatosi,
Clara, Bryce si bebe 2 -13+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna dimineata. Poate pentru mine nu asa de buna.
Monica imi pare tare rau si sper cat de curand sa reusesti sa iti ti inca o comoara in brate.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 12+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Am fost ieri la control. A inceput sa se uite, imi spune ca s-ar putea sa fie baiat (noi toti vroiam o fata, dar asa a fost sa fie), am fost putin trista. Pe urma a inceput masuratorile si la un moment imi spune ca ceva nu este in regula. A masurat ceva(nu stiu acum cum ii spune dar prescurtarea lui era MT, voi stiti ce este?) si ca cel mult ar trebui sa fie 1,4mm si este la toate masuratorile cel putin 1,6. Mia spus ca trebuie sa fac tripul test sa fim mai linistiti. Sa nu ma stresez prea tare(usor de zis , greu de facut) ca e doar o mica ingrijorare. Am simtit ca mor. Am mare incredere in doctorul meu, mai ales ca este expert in ecografii, si daca lui i se pare ca ceva poate nu e in regula , atunci eu am motiv sa ma stresez. Pana la 16 saptamani o sa turb si imi este frica sa nu cad intr-o depresie. Tot timpul imi vine sa plang si nu am chef de nimic. Acum parca nu mai sunt asa de suparata ca nu e fetita, vreau doar sa fie bine. Cand l-am intrebat ca daca cumva are ceva probleme ce pot sa fac , mia raspuns ca obtiunea este eliminarea lui. Nu stiu cum o sa trec prin zilele astea. Trebuie sa fiu tare pentru Edi, si pentru restul lumi, nu vreau sa ma vada asa.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 12+
daria76 spune:
Buna dimineata tuturor fetelor,veterane sau nou venite!
Eu nu am mai intrat de mult,(caci oricum abia tin pasul cu voi la citit), pentru ca nu am noutati.
Am facut si eu dublu test, masuratori si sange. La masuratori a zis dr. ca e OK , acum astept reyultatul la sange.
Titi134cred ca este vorba de NT - translucenta nucala , care la mine a fost de 0,87 mm, dar la o tipa care era in fata ma a iesit 6,57 mm. O fi bine, o fi rau, nu stiu ce sa-ti zic, dar am inteles ca tb sa fie sub 4 mm.Acum cred ca depinde si de varsta sarcinii, eu avand 11 s 4 zile cand am masurat-o.
Greturi si pofte nu am si nici nu am avut deloc.
Mi-a scos la 12 sapt. 200 utrogestan, mai iau doar 400 desi sarcina e bine fixata, nu mai iau nici acidul folic , nici MgB6, iau doar femibion 2 si ma simt bine.
Si eu imi faceam griji de sarcina oprita in evolutie, mai ales ca am vazut chiar fete de aici de pe forum, dar sper ca am depasit pragul critic. Eu avand mutatoa C677 heterozigot iau si un aspenter in fiecare seara, dr. zicand ca poate pana la 30 sapt.
Sper sa auzim numai vesti bune si sa ne tinem toate bb-ii mult doriti si astepatati in brate.
Dumnezeu sa ne ajute!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
fetelor trebuie sa fim optimiste. Nu mai fiti agitate si incercati sa nu va mai ganditi la tot ce merge rau. Si mie imi este tare greu, insa incerc sa fiu optimista, increzatoare ca totul va fi bine, si in primul rand trebuie sa ne bucuram de acesta perioda ca nu ne intalmin cu ea in fiecare zi.
Dublu test este doar o statistica, iar ecografia este interpretabila, tine foarte mult de aparatura , de pozitia bebelusului si mai ales de persoana care o face. Eu sunt o persona panicoasa insa in acesta perioada a vietii mele ma gandesc doar ca va fi bine si stoto ce MAI BINE SA FIU OPTIMIST SI SA MA INSEL DECAT SA FIU PESIMIST SI SA AM DREPTate.
Ma scuzati daca am fost rautaciosa, insa trebuie sa ne sustinem una pe alta, sa ne spunem temerile si sa trecem peste ele ca sa avem copilasi sanatosi si nu stresati .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
monica imi pare sincer rau.
onutza daca iti iese bine dublu test nu te mai pune nimeni sa faci triplu test. se face ori una, ori alta.
eu am platit pt. eco de confirmare a sarcinii 100 lei la Arcadia. analizele gratis cu bilet de trimitere de la dr. de fam. doar unele se pot face gratis. daca iti da de facut complexul TORCH ala stiu ca costa destul de mult si nu se compenseaza.
Deea eu stiu ca se anunta de obicei la serviciu dupa ce treci de primul trimestru. adica dupa saptamana 13.
hildegard in general dupa saptamana 13 scad sansele (sau mai bine zis nesansele) de a pierde sarcina.
Clara bine ai venit
titi tocmai ce vorbeam ca doctorii mai dau gres, ca uneori nu stiu sa citeasca bine ecografiile. eu sper si cred ca asa e si in cazul tau.
Ramonika
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
![](rok.gif)
![](cat.gif)
zebra roz
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/joana2672001/joana2672001.jpg)
joana2672001 spune:
greturile pe mine m au mai lasat, cred ca deja sunt in saptamana 12. Va spun cred, pt ca la mine neavand mantra regulata , bebelusul este mai mare decat varsta dupa UM si tot creste de la eco la eco.
Prima data era cu 4 zile mai mare , apoi cu 6, apoi cu 8 :)) Dr mi a spus ca pana la 14-16 saptamani o sa tot fie asa pana se stabilizeaza.
AEVER legat de salivare, crede ma ca am trecut prin aceeasi poveste timp de 6-8 saptamani insa acum a scazut mult din intesitate. Cica este normal si va trece pe masura ce inanitezi in sarcina.
andy_kte spune:
Buna ,
Sunt Andreea si sunt in 12 sapt .Urmeaza sa nasc pe 8 mai 2012. Puteti sa ma ajutati si pe mine . Nu stiu diferenta intre Bitest , Dublu test , Dry test si triplu test . Pe unele site-uri spune ca primele trei ar fi acelasi lucru . Sunt nedumerita am facut bitestul si astept rezultatul . Urmeaza sa fac dry testul la 16 sapt . Voi la cate saptamani ati facut testele? Daca bitestul este bun mai este nevoie sa fac triplutestul?
joana2672001 spune:
Buna Andreea, felicitari si sarcina usoara.
Sincer eu nu stiu de dry test. Dublu test daca iti este bine stiu ca medicii nu ti recomanda si triplu test. Oricum din cate stiu eu, triplu test se recomnada garvidutelor peste 30/32 ani.