Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna dimineata fetelor. Va servesc cu o cafeluta.
Anitta eu nu fac dublu test poate din inconstienta, dar nici la prima sarcina nu l-am facut. La prima sarcina am ramas aproape deodata cu verisoara mea, aveam 27 de ani , ia si-a facut testul si ia dat mari sanse ca sar putea sa fie cu probleme. Trebuia sa faca amniocenteza, dar a refuzat, deoarece sunt multe cazuri de avorst spontan dupa o amniocenteza. Si bineinteles copilul nu are nimic, e sanatos tun si destept si frumos. Mai stiu o cunostinta care a atit asa si bineinteles ca rezultatele erau eronate. Deci nu are rost de stresul acela si baniii cheltuiti in plus. De aceea nu fac, doar eco. Si daca ar avea ceva se vede si la eco, daca doctorul e specializat in ecografii(al mei este).

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Crixy, gandestete ca totul o sa fie bine, si bebelusul tau e sanatos. Poate a fost doar o greseala de ecografie. Nu te stresa prea tare(stiu ca e usor de zis, greu de facut), iti faci rau si tie si copilului. Iti tin pumnii sa fie totul bine.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Fetelor, imi place de voi din ce in ce mai mult! Sunteti de-ale mele ca sa zic asa. Imi place ca nu va stresati asa rau cu zeci de analize, sincer si eu ma gandeam sa nu fac chiar toate testele alea, din acelasi motiv enuntat de voi: daca ies cu dubii trebuie facuta amniocenteza si de acolo pot rezulta probleme mult mai grave pentru sarcina. Cum ziceati si voi, in cele mai multe cazuri testele dubioase se dovedesc a fi doar alarme false si nu stiu daca se merita stresul si riscul. Ma temeam sa nu ziceti ca-s inconstienta si ca nu vreau un bebe sanatos, dar ma bucur ca am mai auzit parerea asta si la voi.

Addya, ca tot mi-am adus aminte, de ce sa fie prea tarziu pentru prima ecografie? Eu cred ca nu e niciodata prea tarziu, mai ales ca e chiar la inceput sarcina, deci e normal cumva ca acum sa nu se vada mare lucru. Eu m-am programat joi la ecografie, as avea 6 sapt si 4 zile dupa UM, dar nu-s convinsa ca o sa se vada bebe, sper macar sa se vada "casuta" lui. Ca intrebai tu de varsta sarcinii, varsta sarcinii nu e aceeasi cu varsta embrionului(sau a bebelusului, cum vrei sa-i zici). Intotdeauna varsta lui bebe va fi cu 2-3 saptamani mai mica decat a sarcinii pentru ca varsta sarcinii se calculeaza de la data ultimei menstruatii si de fapt bebe apare dupa ovulatie. Ovulatia difera in functie de femeie, de obicei se considera ca e undeva pe la mijlocul perioadei ciclului, adica la aprox 2 sapt de la menstruatie. Deci daca dupa UM sarcina ta are 6 sapt, rezulta ca bebe are aprox 4 sapt(sau chiar 3 daca ai ovulat mai tarziu). Te gandesti cand ai avut ultimul contact sexual si eu zic ca ovulatia poti sa te gandesti ca a avut loc la cel tarziu 3-4 zile dupa contact. Si cam asa poti descoperi varsta minima posibila a lui bebe.

Si sa va mai zic si de mine, ieri tot cu greata, fara varsaturi ieri(am reusit cu greu sa ma abtin). Mi-era teama ce ma fac la servici cu varsaturile, dar am rezistat eroic. Fiecare zi parca e o lupta sa rezist, sa rezist inca un pic, inca un pic, inca o ora si tot asa...desi activitatea imi mai ia gandul de la greturi. Sanii m-au durut absolut ingrozitor azi-noapte, cred ca nu le-a placut imbracamintea de ieri asa ca in dimineata asta ma deplasez frumusel la Mall si caut sutien de gravida ca nu se mai poate.

Si iar era sa uit, preturile in Bucuresti sunt destul de mari in privat, eu joi la eco merg in privat si eco de confirmare de sarcina e cam 150 lei si eco de prim trimestru 200. Cred ca nu ies de acolo fara 500 dati asa, numai pe consult si eco...

Pup burticile vorbarete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Neata burtici burticoase !

Crixy, sunt convinsa ca nu ai dormit azi noapte si poate ai mai plans, dar te rog sa te gandesti ca trebuie sa fie bine. Cand vine rezultatul analizelor de sange?
Iti doresc sa fii tare si sunt sigura ca nu numai eu, ci toate fetele, ne gandim la tine si la bebele tau, sa fie fara probleme.
Anitta, era bun un concediu medical sincer, dar am cam multe de rezolvat pe la serviciu din pacate. Dar ma gandesc ca stau pe scaun toata ziua, deci tot un relax este.
Legat de utrogestan, mi-e bine sa-l beau, cu toate ca 10-15 min nici nu vad monitorul, totul se invarte dar apoi trece. Am inteles ca este mult mai bine pe cale orala, deoarece este absorbit tot, pe cand intravaginal, nici nu am timp, nici rabdare si se pare ca se si scurge o parte din el. Iar seara l-am beut si m-am culcat.

Adi esti foarte simpatica, dar eu abia ma trezesc la ora care tre sa plec la serviciu, iar daca ma trezesc si tre sa ma culc iar pai ori nu ma mai trezesc pana la 12 ori nu mai adorm oricum multumesc de grija!

Eu azi noapte am avut ca o inima in ovarul stang care ma intepa in ritmul batailor specifice, cu tot no-spa-ul meu si utrogestan. Nu prea am dormit si acum sunt cam zombilica.

Va pup si sa aveti o zi cu liniste sufleteasca.

Sa ne dea Dumnezeu sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Crixy stiu ce insemna sa te ingrijorezi de morte si sa nu stii in ce directie ssa te indrepti. Asa aam fost si eu acum cateva sapt cand o analiza gresita la rubeola mi a dat totul peste cap. Insa m am linistit cu greu si cu ajutorul celor dragi si a medicului si am ijnceput sa mi fac analizele si la alta clinica si sa aflu si de al;te teste ce pot fi facute si in cele din urma s a dovedit rezultatul gresit si faptul ca nu am rubeola si ca am avut acum mult timp.

Daca esti din bucuresti, dute la medicul Iosup, este la Regina Maria in Cotroceni in fiecare luni si gasesti locuri disponibile de pe o saptamana pe alta. Mi a fost recomandat cu caldura si ca fiind unul dintre cei mai buni din Buc. Eu ma duc luniea viitoare de abia astept.

Multa sanatate:* si curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Fetelor, am intrat doar un pic, de pe mobil.
In primul rand, Crixy, incearca sa te linistesti iubita si sa vezi si analizele.
Eu n-am facut dublu test, dar la eco de 12 sapt l-a masurat mai amanuntit pe bb.
Mie un dr specializat pe echo de la noi, e ff bun, dar cam scump :D ...mi-a zis ca e bine sa faci dublu test, DAR ca nu se face de oricine ecografia. Trebuie facuta de cineva specializat pt ca e bb ff mic si se pot face greseli. E cazul tau, cred eu. Mi-a zis ca de aia multi ginecologi sar peste el si prefera sa faca triplu test cand bb e mult mai mare.
Te pup dulce, si sunt convinsa ca va fi bine.

Acum, fetelor si eu sunt un pic speriata. Aseara m-a durut un pic burtica :(( Ma intepa chiar jos, la baza uterului. Si vad ca am si usoare intepaturi in vagin. Sunt fff speriata! Mi-e frica sa nu fie vreo problema. Acum nu ma mai doare burta, nici azi-noapte nu m-a mai durut, dar tot mi-e frica.
Ma intreba cineva de ce iau co medical. Pai eu am avut sangerari si iminenta de avort de la 6 sapt. De aia iau. Pt ca e o sarcina obtinuta fff greu pe fondul unor afectiuni urate. E o sarcina difcila, iar eu ieri m-am cam agitat prin spital pana mi-au facut internarea, etc
Sper din suflet sa fie bine puiul meu
Va pup dulce si va imbratisez!

Elly 12+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui toma_lly

Ramonika multumesc pentru reteta !!
Cate mere se pun ? sau kg ?

in reteta zice cam 600 grame.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui onutza83
Ramonik ma tot tin sa iti raspund la faza cu arcadia..intr-adevar e scump tare...si faza cu microbul din spital depinde de organism dar am ramas cu gura cascata cand am vazut ca si la elena doamna e asa...stiam ca acolo e mai multa strictete ca la cuza.
Va pup si sanatate!!
oana 11+

pe naiba strictete...
e o bataie de joc si o delasare, fiecare face ce vrea, nici vizitele nu se fac cum trebuie...
sa-ti zic o faza. eram cam a 5-a zi dupa cezariana (ca m-au tinut o saptamana in spital, ca bebe a avut icter). eram constipata si am zis hai sa merg pana acasa sa fac o clisma, intre 2 alaptari aveam timp.
de la poarta nu m-au lasat sa ies, cica doar cu bilet de voie de la asistenta...
era ora 3 dupa-amiaza, ma duc sa le caut pe asistente, bai, nu era nici picior de asistenta pe acolo, le-am cautat peste tot... am stat in fata cabinetului zic poate-s la buda. cand ma uit mai bine, la o rezerva era usa crapata. vad eu ceva alb ca sta in pat, ma apropii si cand ma uit mai bine prin crapatura usii, asistenta dormea si sforaia bine mersi. iar in celalalt pat infirmiera la fel...
mai, noaptea mai treaca-mearga, daca nu sunt probleme inteleg, insa sa-ti faci somnul de amiaza la servici... unde mai e asa boierie?
e de rasu-plansu...
bineinteles ca am renuntat la "biletul de voie", am lasat-o balta. desi ma gandesc ca trebuia sa le trezesc.

zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

Ramonika am facut ieri placinta americana cu mere !!
un deliciu
multumesc pentru reteta !!

Mami o are pe Natalia-Ioana
si tot mami e cu Samburel

Mergi la inceput

crixy eu iti spun sa nu te ingrijorezi, desi e greu sa nu o faci. eu as merge si la alt doctor sa vedem ce zice. intotdeauna e bine sa ceri 2 pareri. plus ca trebuie sa astepti si analizele de sange.
de multe ori se dovedeste a fi alarma falsa, si o prietena de la cealalta odisee unde scriu la fel era suspect bb de SD, insa dupa amniocenteza s-a dovedit ca e totul ok.

Elly sunt sigura ca nu e nimic, iar daca stai linistita vor trece durerile. ai grija de tine.

zebra roz

Mergi la inceput