Accident la gradinita
Raspunsuri - Pagina 3
Laura25 spune:
Imi pare rau de copil si sper din suflet sa se faca bine.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
olim spune:
laura, imi cer scuze dar mesajul l-am scris inainte sa posteze milflor, doar ca a ramas deschis si l-am trimis mai tarziu!Am mai multe subiecte deschise in acelasi timpSCUZE!
Cat despre educatore, cred ca au parte de vina, daca stii ca un copil are acces la acel geam nu il lasi sa mearga singur la baie, nu?Nu era nici o ingrijitoare cu ea in sala, mai ales ca la tv spunea ca era ora 3 cand s-a intamplat.De obicei copii dorm la acea ora, nu?
La realitatea era un domnde la politie car spunea ca nu au fost cheamti la fata locului decat dupa ce a ajuns salvarea.Ca asistenta a incercat sa iia corde primul ajutor si apoi au chemat salvarea, si abia dupa ce a a juns salvarea au chemat si politia.Acum doar ei stiu exact,dar calr ca normal era sa fie gratii acolo la acele geamuri si nu numai.Dar asta e problema directorilor institutiei nu a educatoarelor.
SANATATE MULTA COPILULUI SI RECUPERARE CAT MAI RAPIDA!!!!!
Marina spune:
nu a invinuit nimeni educatoarea ci faptul ca nu erau gratii la geam. Iar daca nu erau bani de gratii la geam blocai naibii geamul sa nu se deschida. Ideea e ca sunt asa multe scuze ca nu sunt bani, educatoare plrost platite si alte alea . Unul la mana nu iti convine pleci. 2 la mana nu e vorba de educatoare decat in masura ca mintea ar trebui sa nu fie conditionata de bani. copilul lasat singur sau nu la baie nu avea de ce sa aiba acces la un geam deschis. la fel cum si in cazul fetitei oparite unde nu aveau ce cauta cu un lichid fierbinte in apropierea copiilor.
Da e usor sa spui ca nu sunt bani cand e simpla neglijenta, in cazul asta a administratiei.
miflore spune:
Din pacate deja apar o gramada de versiuni iar adevarul este unul singur. Sigur pot spune ca accidentul a avut loc pana in ora 13 cand pleaca o parte din copii acasa. Pe fetita mea au luat-o bunicii la aceasta ora si deja se stia de accident, salvarea plecase, nu stiu daca era politia acolo. Intr-adevar, intai a fost anuntata salvarea ceea ce mi se pare normal si apoi politia, nu stiu la cat timp una dupa alta. Legat de zabrelele de la geam am vorbit cu educatoarea Anei care era efectiv ravasita si mi-a spus ca n-au voie sa puna zabrele, este interzis din cauza incendiilor. Exista insa alte solutii, stim cu totii chestia asta, eu de exemplu am geamurile cu cheite si le pot incuia. Copilasul e stabil, e mai bine, dar tot in pericol. Multa sanatate ii doresc!!!
missdarcey spune:
Noi avem cheie la toate geamurile si cred ca la gradinita/scoala e la fel.Ce am observat aici e ca toate gradinitele si scolile pentru infants(5-7 ani )au numai parter ,pentru siguranta copiilor ,iar la scoala toate clasele au usa spre curte,pentru iesirea rapida in caz de incendiu si pentru a nu deranja celelalte clase. Nu cred ca exista nici o scuza pentru gradinita (educatoare), siguranta copiilor e primul lucru pe care il asteapta orice parinte.Pe cine intereseaza cate grade au doamnele si ce acivitati frumoase fac daca masurilr de siguranta sunt ignorate .Aici ,tot pentru health &safety nu se accepta purtarea bijuteriilor in scoala ,nu au voie cu sandale sau alte incaltari care lasa degetele descoperite,nu se foloseste sapun lichid la baie ,fructele sau legumele mici si rotunde (struguri ,rosii chery,...)trebuie taiate in doua macar,etc.Multa sanatate pentru copilas Ar fi timpul ,macar acum , fiecare gradinita si scoala to look for the ghost in the closet.
PetRadu1 spune:
Tipic romaneste! oata lumea cauta vinovati! Am insa o intrebare retorica, insa cei foarte curajosi si cu responsabilitate va rog sa raspundeti la 3 intrebari:
1. Aveti copii?
2. Care a fost cel mai grav accident petrcut cu unul dintre copii vostri IN PREZENTA VOASTRA SAU A CELUILALT PARINTE?
3. Cum ati fi reactionat daca acel accident ar fi avut loc in momentul in care copilul era supravegheat de o alta persoana (educatoare, invatator, profesor sau bona)?
Sa ai peste 2, 3 copii sub supraveghere mi se pare extraordinar de greu si in multe situatii esti la "mila destinului"!
Referitor la acel copilas de la acea gradinita:
Accidentul s-a produs inainte de ora 12. Copilul a intrat in cabina pentru adulti de la baie (era ultima). Avea sistem de inchidere (de blocare) la broasca. S-a incuiat acolo si nu a mai stiut sa deschida usa. S-a catarat pe calorifer si dupa aceea pe fereastra... Fereastra e la cel putin 170 cm inaltime. Nu pot fi puse zabrele la geamuri (norme internationale, din motive de "situatii de urgenta".
Si in fiecare dimineata va rog sa va ganditi la un lucru: numai Dumnezeu face ca numarul de accidente sa fie asa de mic...
Morala: Fiti ingaduitori cu cei din jurul vostru, insa VA ROG SA FACETI T O A T E DEMERSURILE catre autoritatile statului si nu mai permiteti ca in grupele gradinitelor sa fie inscrisi mai mult de 25 de copii. La fel si in clasele de la scoala: sa nu mai fie depasit numarul maxim de copii!
Si o ultima intrebare: La WC-ul de acasa va tineti copilul de mana, nu aveti fereasta sau aveti zabrele?
anya spune:
Eu am copilul la o gradinita facuta de curand, dupa standarde europene. Are 2 nivele iar la etaj, unde are clasa, sunt geamuri mari care se deschid si nu exista zabrele.
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui PetRadu1 Accidentul s-a produs inainte de ora 12. Copilul a intrat in cabina pentru adulti de la baie (era ultima). Avea sistem de inchidere (de blocare) la broasca. S-a incuiat acolo si nu a mai stiut sa deschida usa. S-a catarat pe calorifer si dupa aceea pe fereastra... Fereastra e la cel putin 170 cm inaltime. Nu pot fi puse zabrele la geamuri (norme internationale, din motive de "situatii de urgenta". Si o ultima intrebare: La WC-ul de acasa va tineti copilul de mana, nu aveti fereasta sau aveti zabrele? |
Nu, nu tin copilul de mana, dar m-a dus capul sa scot cheile din usa de la baie si de la camera lui, tocmai pentru a evita sa se incuie pe dinauntru si sa intre in panica.
O parte din ce spui tu referitor la toleranta este adevarat, DAR in acest moment toleranta nu este cea mai buna solutie. Pentru ca regulile referitoare la siguranta sunt incomplet formulate dupa cate se vede si/sau nepuse in practica.
Asa ca cel mai bun lucru pe care il putem face pentru siguranta copiilor nostri este sa fim vocali si sa cerem autoritatilor mai mult. Sa gandeasca mai mult, sa legifereze mai mult, sa puna in practica mai mult. Macar la atat sa foloseasca o astfel de tragedie.
Ca exemplu citeste postarea de mai sus a lui missdarcey despre masurile de siguranta din UK si gandeste-te daca noi suntem acolo ...
anya spune:
In Romania NU exista gradinite pentru toti copiii, asa ca mamicile zic multumesc pentru amaratul ala de loc. Am auzit mamici care acceptau ca puiul lor sa fie batut in gradinta (de catre educatoare), care accepta scoli cu wc-ul in curte, sali de clasa improprii ca spatiu sau conditii...Asta la gradinitele de stat. La cele particulare sunt mai putini copii in grupa, dar cladirile folosite rarelori au fost construite cu scopul de gradinita. De cele mai multe ori sunt vile vechi care au sali mici, pe mai multe etaje si nici nu pot fi modificate (pereti sparti, usi largite...). Terenurile sunt scumpe si nimeni nu isi permite financiar cladiri pe un singur nivel.
Din punct de vedere al personalului din gradinitele de stat, o educatoare sau ingrijitoare trebuie sa faca ceva grav ca sa fie schimbata. Asta pentru ca odata postul eliberat, nu poate fi inlocuita. Cel putin inca un an posturile sunt blocate. Nici personalul care iese la pensie nu poate fi inlocuit.