Accident la gradinita

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Vinovati? Pe de o parte administratia gradinitei - ca nu a securizat un geam de la etaj iar pe de alta parte situatia economica generala (ca sa nu zic criza) care a dus la restrangerea numarului de posturi in gradinite/scoli. Din pacate va plati si educatoarea care avea de ales intre a supraveghea 29 de copii in clasa sau 1 la toaleta. Multe gradinite nu prea mai au ingrijitoare sau au ff putine. Posturile sunt inghetate inca 2 ani asa ca daca pleaca vre-una (demisie, iesit la pensie) nu mai ramane nimeni sa faca treaba.
Pacat ca pt toate astea plateste un pui de 3 ani.
Asta era un accident care putea fi evitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

un accident care putea fi evitat si care din pacate nu este mediatizat cum se cuvine. Si nu mediatizat ca sa punem pe rug educatoarea ci mediatizat pentru asa cum s-a spus mai sus era un accident usor de evitat daca acea gradinita era securizata cum trebuie. Un copil mic ar tb sa nu aiba nici o posibilitate sa cada de la nici un geam chiar daca ar fi scapat 2 min de susb supraveghere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Si nu stiu de ce am impresia ca nici scara de acces catre etaj nu e securizata....oare prizele sunt?

Este inuman sa se lucreze cu atatia copii in clasa, dar sa incerce musamalizarea prin mascarea modului producere a accidentului....asta gasesc eu ca le face profund vinovate.

Anul trecut am pus toti parintii bani sa suplimentam salariul diminuat al ingrijitoarei, ca a vrut sa plece, nu facea fata la 3 clase si mai ales pe banii pe care ii primea.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA; www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.desprecopii.com/pozeconcurs/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/dcc1.jpg" target="_blank"> VREM PE SKYJET!!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/ShowPhoto.asp?url=upload/Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta/dcc2.jpg" target="_blank"> NU MAI VREAU SABII TOATA VIATA!!
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=3" target="_blank"> AICI NE PUTETI VOTA

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

o educatoare ia 580 ron salariu... la banii astia nu vrea nimeni sa stea. O menajera muncind 4 ore pe zi castiga 11 mil pe luna (5 zile/sapt). Bietul copilas a tras semnalul de alarma. NU EXISTA PERSONAL IN GRADINITE!!! Daca singura educatoare pleaca la wc cu un copil, ceilalti 42 (la Dudu sunt 43 in grupa!) raman nesupravegheati. Fiecare dintre noi ar trebui sa se gandeasca la faptul ca in gradinitele de stat din RO pericolul pandeste in fiecare minut... singura educatoare sta aplecata asupra unui puiut care deseneaza si in spatele ei un altul vara creionul in nasul celui de langa el... de vina este educatoarea ca nu are ochi la spate... Este un subiect referitor la voluntariat din partea parintilor. Ori sponsorizam gradinitele pt a putea plati personal suplimentar ori facem cu randul, noi, parintii...daca ne multumim prin a spune ca platim impozite si nu gasim solutii atunci nefericiri de genul celor de mai sus vor fi frecvente.
Doamne ajuta micutul nevinovat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

La fetita mea in grupa sunt aproximativ 40 de copii.
Eu nu pot sa-i cer educatoarei sa lase 39 de copii nesupravegheati, ca sa mearga cu fi-mea la baie, sa faca pipi.
Ea merge ori cu o colega, mai mare decat ea (e grupa mixta) ori cu ingrijitoarea, daca e disponibila, pentru ca nu are doar o grupa in grija, are 2.

Ce s-a intamplat e tragic, dar nu pot invinui educatoarea.

Sper ca totul sa se termine cu bine, pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Nici la fii-mea la gradinita copiii nu sunt insotiti de nimeni la WC. Si nu din cauza lipsei de personal (au 2 educatoare la fiecare grupa de copii iar intr-o grupa sunt aprox 15-20 de copii) insa aici se considera ca si copilul are nevoie de intimitate la toaleta. DAR geamurile sunt sus, aproape de tavan, incat nici macar un adult nu ar ajunge la ele in mod normal, sunt ff inguste si lungi pe orizontala, deci e oricum greu de patruns prin ele si oricum si gradinita are doar parter. Eu ma intreb cat de inalta era acea gradinita??? Si daca avea si etaj si mansarda, de ce nu avea zabrele la geam???

de Maria Cornelia (20.09.2006) si 27+ cu
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara

Bobuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si in legea noua si in cea veche este prevazut un numar de copii/grupa peste care nu poti trece.

Daca in ciclul primar sunt minim 15, media de 20 si maxim 25 elevi intr-o clasa, la gradinita ma gandesc ca trebuie sa fie mai putini.

Asta referitor la numarul de copii. Sa plateasca cine a fost neglijent, cine i-a pus 40 de copii in grupa educatoarei...

D-zeu sa-l ocroteasca pe micut si sa se faca bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna,
In primul rand ii urez multa multa sanatate copilasului si multa putere parintilor sa treaca cu bine peste aceasta nenorocire.
Nu stiu multe amanunte despre accident dar voi afla cu certitudine. Fetita mea merge la aceasta gradinita unde sunt 33 de copii in grupa, este o gradinita de stat. Fetita mea este in grupa pregatitoare, baietelul accidentat am inteles ca este in grupa mijlocie. A vrut la toaleta, s-a dus nesupravegheat - are 3 ani si 9 luni - s-a blocat usa, asa "se vorbea" in gradinita, baietelul s-a suit pe calorifer si s-a aplecat peste geam. Acum nu stiu, s-a dezechilibrat sau s-a aruncat... Jos se vedea toboganul din curte, paote micutul nu si-a dat seama de distanta, copiii la varsta asta nu au descernamant, vad tot felul de grozavii la desene animate cu supermani care zboara...paznicul l-a gasit. Este ingrozitor. Toata noaptea au fost audieri, azi dimineatza mama mea a dus-o pe Ana la gradinita si era plin de politie, de presa, nu se putea trece pe nicaieri. Eu mi-am intrebat fetita daca ajunge la geamul de la baie, mi-a spus ca nu, ca e prea sus. Dar fetita mea este la etajul 1, la mansarda n-am fost, e posibil sa fie inaltimea mai mica pe anumite portiuni. Cladirea are parter, etaj 1, etaj 2 si mansarda, eu apreciez ca o cadere de la etajul 3...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Salutare

marina, cum sa fie mediatizat cum se cuvine, daca si aici pe forum e la subiecte gradinite, pe cand cel al madalinei si accidentul fetitei sale, este pe prima pagina al forumului!
oare nu vorbim tot de un accident din neatentia personalului platit sa se ocupe de educatia si SIGURANTA copiilor la acea gradinita?
Sau daca mamica copilului nu a deschis subiectul, poate nu e membra DC,nu este demn de prima pagina?
Desi, din cate imi amintesc, madalina avea contul inchis si alt user l-a deschis si atunci s-a reactiva si contul ei!
Imi cer scuze pentru off topic, dar nu este chiar corect!

Al meu pitic e la scoala la 4 ani, si sunt 30 in clasa, merg singuri la baie, tot din motiv de intimitatea, dar geamurile sunt la vreo 2 m inaltime pentru siguranta lor.

cel mai dureros este ca nu au chemat imediat salvarea si nici politia, si au spus ca au gasit copilu in parc!Daca se adevereste ca acest copil a cazut de la 10 m inaltime, ma intreb ce suflet au aceste educatoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

cel mai dureros este ca nu au chemat imediat salvarea si nici politia, si au spus ca au gasit copilu in parc!Daca se adevereste ca acest copil a cazut de la 10 m inaltime, ma intreb ce suflet au aceste educatoare?

Ma scuzi ca iti zic, dar aberezi la greu. miflore a povestit destul de clar ce s-a intamplat. Tu ce crezi ca e in sufletul educatoarelor acum?! Sincer, ce crezi?
Eu cred ca sunt distruse, ca au sufletul vraiste de vina (desi cu greu se poate spune ca a fost vina lor), de neputinta , de dorinta de a da timpul inapoi. Cu ce sunt vinovate educatoarele? Trebuiau sa puna ele zabrele la geam? Trebuiau sa se duca la baie si sa lase ceilali 29 de copii nesupravegheati?
Nu stiu de unde ai auzit tu ca nu au chemat politia si salvarea. Nu mai crede tot ce scrie Cancan sau Libertatea.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput