Sfaturi va rog
Buna.Bebitza mea are 6 luni si trei saptamani.Pana la 5 luni si jumatate a mancat exclusiv san,si acum mananca. Nu pot sa o invat cu biberonul sub nici o forma,si tare as vrea daca stiti o metoda sa-mi spuneti si mei. Nu stie sa traga,ea roade tetina si inghite saraca ce picura din sticla. Mi-ar fi foarte util sa o invat sa bea apa si sucurile de fructe si legume din sticla ca imbatranim langa lingurita,bea destul de greu,da ca mana,si pana reusim sa bem cativa ml suntem ude amandoua,desi ii place sucul. Voi cam ce le mai dati bebeilor de papa la aceasta varsta? Eu i-am inceput cu supa de legume,nu-i place,legume pasate,nu-i place.Ii place banana,mar ras,para,pruna(nu prea mult,doar cand a fost constipata),astea singure,combinate intre ele sau cu branzica de vaci. Azi i-am dat prima data cartof fiert cu ff putin unt si f putin galbenus de ou,a papat cateva lingurite dra zau ca nu mai stiu ce sa-i dau. Sfaturi va rog?:))))))
Raspunsuri
CorinaDani spune:
ce fel de tetina folosesti ?
eu am observat ca fetita mea prefera tetinele din latex (cauciuc natural) de la NUK, cu forma ortodontica, cu supapa pentru aer, vezi ca sunt pe marimi diferite si cu orificii de dimensiuni diferite (scrie pe ambalaj pentru ce fel de lichide sunt potrivite - apa, ceai, lapte, etc.)
daca ti se pare totusi ca orificiul e prea mic, il poti largi prin taiere cu varful unei forfecute sau varful unui cutit (taietura este in forma de cruce).
Laura25 spune:
Cu cana/pahar ai incercat sa ii dai?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
dan_danyela spune:
Am incercat toate tipurile de tetine,nu trage,nu stie cred,le roade.
Iar cu canita am incercat dar zic ca e prea devreme,isi baga limbutza in canita ca o pisicuta,nu prea inghite.
Didididi spune:
Baiatul meu a baut laptele la biberon, dar atat. Nu a vrut sa bea apa din el. Deci apa a baut din pahar sau cana cu cioc, mancarea la lingurita. Nu e recomandata sa dai copilului mancarea din biberon, ci din lingurita. Copilul trebuie invatat sa isi foloseasca masticatia. Asta il va ajuta in procesul de vorbire. Pana la un an se considera ca un copil trebuie obisnuit cu texturi si gusturi noi, de baza este tot sanul.
Ca idee, am o cunostinta care i-a dat copilului sa pape din biberon, motivul fiind asemantor cu al tau. Si se pare ca acum la trei ani din cauza asta refuza sa manance bucatele (explicatie dr).