O alta modalitate de inselaciune
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carola/carola.jpg)
Cautand sa inchiriez un apartament, am gasit acest anunt http://www.tocmai.ro/bucuresti-inchiriez-apartament-victoriei-2-camere-mobilat-ultramodern-2087601.html . Pretul mi s-a parut suspect de mic si am trimis mail sa vad daca e real. Asta e raspunsul pe care l-am primit:
Buna ziua,
Multumesc pentru raspusul rapid din partea dumneavoastra.Totul este nou in apartament renovat complet.
Apartamentul este situat la etajul 4 si este pozitionat deasupra pasajului(foarte aproape de Ase).Metroul la 3 minute de pers pe jos precum si statiile ratb.
Deasemenea apartamentul este dotat cu centrala proprie si masina de spalat dupa cum se vede si in pozele atasate in mesajul anterior.
Canapeaua este extensibila si pot dormi 2 persoane fara probleme pe aceasta.
Pentru ca eu sa pot veni in Romania trebuie sa imi iau liber de la serviciu de aici si sa cumpar bilet de avion(dus-intors).
As dori sa ma asigur ca inchiriati apartamentul pentru ca in urma cu 2 saptamani am mai facut un drum pana in Romania si cei care doreau sa inchirieze au inchiriat in alta parte intre timp iar eu am pierdut banii pe biletele la avion + 3 zile pierdute de la locul de munca.Ca sa fiu sigura ca nu vin degeaba pana in Romania si ca nu cumpar biletele la avion degeaba ,vreau sa imi dovediti ca aveti banii pregatiti si nu ii dati pe alta chirie la altcineva sau cine stie cum doriti sa negociati pretul chiriei..
Pentru asta vom folosi sistemul de plata western union,pentru ca este cel mai cunoscut sistem de plata din lume.
Nu vreau sa imi trimiteti mie banii pentru ca nu ma cunoasteti si nici eu nu va cunosc.Simplu si util.
Mergeti la un oficiu western union(oficii western union se gasesc la casele de schimb valutar sau la posta) si trimiteti cei 450 euro(chiria pe 2 lunii a apartamentului respectiv 480 Euro - 30 Euro comisionul western union) pe numele unei rude de-a dumneavoastra(frate,sora,mama,tata,var,etc).Banii trebuie sa ii trimiteti cu destinatia Grecia pentru ca eu sa pot verifica transferul de aici.Ruda dumneavoastra nu trebuie sa fie in Grecia pentru ca o sa trimiteti banii doar fictiv ca sa ii verific si ca sa fiu sigura ca nu ii dati pe alta chirie.In acest timp eu voi ajunge in Romania ,mergem impreuna si retrageti banii de la western union si mi-i inmanati personal sau in fata notarului, asta dupa ce am incheiat actul aditional de inchiriere la notar si v-am predat apartamentul.
M-am interesat si eu inainte la ei despre aceasta metoda si este foarte buna si sigura.
Cum trebuie trimis prin sistemul western union:
Nume destinatar bani: O ruda a dumneavoastra(frate;mama;tata;sora;coleg etc, cineva de incredere)
Oras destinatie bani: Atena
Tara destinatie bani: Grecia
Suma: 450 euro (reprezentant 2 luni chiria 240 Euro x 2 luni - 30 Euro comisionul western union )
Pentru a trimite bani prin western union nu aveti nevoie de un cont.Mergeti doar cu buletinul.Dureaza doar 5 minute sa trimiteti.
Comisionul western union este suportat integral de mine din plata chiriei fara probleme.Urmatoarea plata se va face dupa 4 luni de zile (din 2 in 2 luni)
Dupa ce verific transferul si daca este ok,imi iau liber la serviciu si cumpar biletele de avion pentru revenirea in tara si perfectarea contractului de inchiriere cu dumneavoastra la notar sau act de mana , dupa cum doriti.
Scuze pentru aceasta masura de siguranta dar nu vreau sa mai vin degeaba pana in Romania si sa pierd iar bani.Vreau sa ma asigur de un adevarat chirias .
O zi buna si astept raspuns.
Stefan Emilia.
Nu i-am raspuns nimic dupa mailul asta. L-am forward-at la politie. Ce spuneti, sa intru oarecum in joc? 36+
www.flickr.com/photos/carola456
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
olim spune:
salutare
cei drept ca e ff riscanta aceasta situatie, poate sa fie o teapa sau sa fie o persoana plecata din tara care vrea sa isi inchirieze locuinta.
eu cred ca ar fii bine sa ii ceri sa iti trimita un CF unde se vede clar daca este proprietar al imobilului respectiv.Si daca se paote sa nu fie foarte vechi.Asa tu poti sa verifici daca intr-adevar e vorba despre aceeasi persoana.Si poate o intrebi daca nu are o cunoastinta sau ruda in tara care poate sa iti arate apartamentul, ar fii ideal.
Daca nu vrei sa te complici si sa fii mai linistita, poate ar fii mai bine sa mai cauti un alt apartament.
Multa bafta!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
n-are rost sa se complice cu CF.
miroase a "teapa" de la distanta.
deoarece bancile au introdus sisteme noi de securitate si tentativele de phising nu mai au succes, escrocii si-au dat seama ca sistemul WU e oarecum mai simplu de fraudat. incearca tot felul de metode, stiu din sursa sigura. se pare ca asta e una noua, nu le sta mintea deloc, nu mai stiu ce sa nascoceasca...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Mie imi vine in minte cel putin o metoda ca sa inchirieze fara sa "mai vin degeaba pana in Romania si sa pierd iar bani". Si mai simpla.
Asa ca...TEAPA
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
balanta_tm spune:
E clar teapa!
In mod cert, la vreun ghiseu Western Union din Athena-Grecia, exista un angajat care este pe mana cu acesti fraudatori si intermediaza ridicarea banilor.
Am auzit deja de ceva vreme ca romanii nostri s-au "extins" si in sistemul WU cu fraudele.
carola spune:
Se citeste de jos in sus.
Mai sa-mi para rau ca nu am luat teapa .
Re: Garantie inchiriere apartament Victoriei
Thursday, October 20, 2011 8:29 AM
From:
This sender is DomainKeys verified
"Stefan Emilia" <stefan.emilia@ymail.com>
Add sender to Contacts
To:
:D...cautati alt fraier ca sa vina degeaba ...Vorbeste pe messenger mai bine ..Cautati alt ap.
From:
To: Stefan Emilia <stefan.emilia@ymail.com>
Sent: Thursday, October 20, 2011 5:28 AM
Subject: Re: Garantie inchiriere apartament Victoriei
Hai sa n-o mai dam de gard. Te-am raportat la politie. 36+
carola spune:
Au terminat cu asta http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/teapa-vine-prin-western-union-208840.html si au dat-o pe imobiliare. 36+
balanta_tm spune:
N-au terminat cu "vanzarea" masinilor prin WU. In Italia se practica la greu ridicarea banilor in mod fraudulos (de catre romani, evident). Se pare insa ca merge genul asta de teapa, din moment ce inchiriaza si apartamente in felul asta .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Balantza,da' eu nu intzeleg cum merge treab cu WU!
Adica eu(fraierul)trimite banii lui sora mea in Grecia
,dar de fapt banii ajung in alte buzunare...sau cum?
Sunt niste protocoale de urmat la ridicarea si trimiterea banilor prin WU!
Cum s eprocedeaza de fapt?(oricum n-am auzit pina acum de genul asta de tzeapa,dra nici d egenul asta de mesaj de inchiriere)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
balanta_tm spune:
Ideea e ca lumea ar trebui sa fie mai precauta cand trimite nsite bani pt ceva ce nu vede in realitate, ci doar in niste poze. Doar ca, din pacate, unii oameni refuza sa creada ca exista asa mari escroci in jurul nostru...
De asemenea, trebuie mare atentie si la cardurile cu care se fac cumparaturi online. Fiind niste carduri "la vedere", e bine sa nu existe niciodata pe ele sume mai mari decat cateva sute de euro.