O alta modalitate de inselaciune

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Balantza,nu mi-ai raspuns la intrebare!

Eu vreau sa intzeleg cam cum s eprocedeaza!

Ca eu nu dau banii din mina decit dupa ce vad e alta treaba,eu vreau sa intzeleg ce spunetzi voi cu tzeapa prin intermediul WU!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

anda, nu ti-am raspuns, ca nu am vazut decat acuma ca ai postat.
Din cate am priceput eu, cand se ridica bani (de catre escroci, evident), fie de la WU, fie de la banca, pot fi doua metode:
- fie se falsifica acte de identitate (persoana X iti vinde tie ceva ce nu exista si ca sa nu i se dea de urma, pretinde ca sunt din tara cutare si implicit, acolo se trimit si banii care se ridica pe baza unui act fals
- fie prin WU tu trimiti banii cuiva care exista pe bune sau nu, si cu aportul unei persoane de la un ghiseu WU, banii se ridica si li se pierde urma (detalii exacte nu stiu despre asta, doar ca aplicatiile WU ar fi mai usor de fraudat decat cele bancare si probabil ca de aceea nu necesita in general acte false)
Ideea e ca sunt adevarate retele de escroci: ca sa nu li se dea de urma, unul iti vinde ceva ce nu exista, altul merge si ridica banii, etc.

Mergi la inceput

Dar cu codul ala care ar trebui sa-l stie doar cel ce trimite si cel ce primeste banii,cum ramine?

E totusi un pic tras de par,sunt totusi masuri de securitate la acets tip de servicii,dar ma rog excroci sunt...si destul de inventivi!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Am o curiozitate, politia ti-a raspuns ceva dupa ce ai forwardat emailul?
Nu de alta dar m-ar surprinde sa deschida dosar si sa inceapa investigatia fara sa te duci personal si sa completezi un morman de hartii. Stiu in general incearca sa te descurajeze sa faci plangere/sesizare oficiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

anda, pai codul ala de acces este primit de catre cel ce trimite banii prin intermediul celui de la ghiseu, deci ala de la ghiseu are painea si cutitul. cel de la ghiseu e omul lor, un fost functionar corect, actualmente corupt.

Mergi la inceput

Stiu ca n-are rost sa continuam,dar...eu pot merge la orice ghiseu WU,asta nu inseamna ca totzi cei ce lucreaza acolo-s coruptzi,nu?

E ceva tras de par repet,excrocheria nu e la nivel d eghiseu,zic eu!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

in articolul postat pe prima pagina este explicata, vag, procedura de ridicare a banilor.

Nu, politia nu mi-a raspuns.

36+

www.flickr.com/photos/carola456

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

teoretic, cel care ridica banii trebuie sa prezinte un act de identitate, sa stie cine i-a trimis banii, suma, moneda, precum si codul tranzactiei. asadar, frauda se poate realiza fie cu acte de identitate falsificate, fie cu complicitatea operatorului de la ghiseul WU indicat de "tepar". si mi se pare foarte ciudat ca in mail e indicat faptul ca ghiseu WU gasesti la posta sau la casele de schimb valutar. pai toata lumea stie ca si bancile opereaza prin WU, insa la banci sunt si camere de supraveghere, nu-i asa, si functionarii sunt mai bine instruiti si informati in privinta tentativelor de frauda, cu exemple concrete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

probabil falsifica documente de identitate, imi imaginez ca e cam greu sa corupi atatia functionari WU in intreaga Europa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

probabil falsifica documente de identitate, imi imaginez ca e cam greu sa corupi atatia functionari WU in intreaga Europa.

Doar cu documentul de identitate,fara codul acela nu se pot ridica banii!Ca s anu mai spun ca eu pot da un elemnt cheie de identificare si daca tu,cel ce ridici banii nu-l dai...nu iei nimic!

Dana

Mergi la inceput