Strengari de Martie- Aprilie 2012 - 7
Raspunsuri - Pagina 6
aredwynn spune:
Citat: |
aredwynn buna! fain ca are cine sa iti aduca din UK. Cearsaf de patut eu aveam 3, imi era sufi. cat e bb foarte mic si nu se rasuceste, musai puneam si un scutecel dinala patrat de finet indoit sub cap, ca regurgiteaza unii destul de mult, si sa micsoram pagubele. Oricum, scutecele de finet au fost un must, au mai multe utilizari. |
Pai eu voi lua 4 cearsafuri (ca vin la set de 2), aparatoare nu o sa iau, dar restul...? Ma gandeam la saculeti de dormit (1 gors, 1 subtire). Sau paturici? Cum e mai bine? Deocamdata o sa-mi fac stocul pentru primele luni, dupa aia mai vad. Tu cu ce ai invelit bebelusii?
17+ Natalia
irinaelena spune:
Uau, s-a intetit activitatea pe-aici, nu-mi mai permit sa nu citesc intr-o zi :)
Sovietica, mi-au dat lacrimile cand am citit povestea cu poza! Eu nu i-am aratat lui Andrei (are 3 ani) poze de la eco, m-am gandit ca nu intelege mare lucru de la 12 saptamani...dar nu mi-a trecut prin cap sa ii arat o poza de pe net :). Si mare ghinion cu hainele de gravi!
Cat despre nastere, experienta mea a fost asemenatoare cu a altei mamici, am citit dar nu mai tin minte la cine , adica am facut cezariana, cu rahi-anestezie, mi-am vazut copilul din prima clipa, recuperearea nu a fost una grea: luni dim am nascut, marti dimineata m-am dat jos din pat si am incercat sa merg cat de mult am putut, chiar daca durea, dar se parea ca a ajutat (exact cum mi s-a spus), iar miercuri la pranz plecam acasa cu bebe in brate . Laptele a venit joi. La o saptamana dupa nastere, dupa ce mi s-au scos firele, eram muuult mai bine.
Si eu am ghinion la haine, prima sarcina a fost pe timpul verii asa ca nu am ce sa refolosesc..
Irina, 15s
marce_penciu spune:
Merci fetelor ca m-ati primit si pe mine.
As vrea si eu salopeta de blugi dar oare cat e de scumpa? Adica ajunge cam la 2 milioane? sau e mai mult?
Am vazut pantaloni de gravida dar au un elastic care cred ca apasa pe burta, asa ca nu am luat , erau 1 mil 600.
dara76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amy25 deci se confirma... ma gandeam ca moda cu impinsul e numai prin spitalele invechite saru-mana, sa traiesti Dara, cred ca stiu ce am ales deja Multumesc Bunului Dumnezeu! 15+ |
Deci asta cu impinsul a fost sigur la Polizu vara trecuta in iulie (2010)mi-a zis verisoara mea ca s-a suit moasa- asistenta pe ea, nu stia cine era..zicea ca s-a si speriat, dar ca intelege, ca ea crede ca impingea doar din gat ca nu simtea nimic cu epidurala.
14+
chitosenia spune:
Marce eu pe salopeta mea am dat cam 160 Ron e de la Rococo din Mall Baneasa ... stiu ca au magazine si prin alte parti... sincer as fi vrut si eu ceva mai ieftin dar calitativ e ok ... sunt la a 2a sarcina in ea si arata ok.
Mamica de Bu minunat si de strengar +16
dara76 spune:
Amy, eu cred ca daca vorbesti cu doctorul, sa gasesti unul in care ai incredere, ar putea sa nu impinga in zona cu splina.
Bine ai venit, Marce_penciu! Am vazut haine de gravide si in Cora (Pantelimon) chiar inauntru in supermarket, pantaloni (si de blugi si de alt material negru) cu elastic pe burta (dar nu strange) si salopete, si erau la 60-80.
Lorym, eram curioasa de doze, ca eu am pus de 200 ca am SOPC [PCOS] si e risc de avort de la asta, dar o prietena cu gemeni, cu fertilizare, punea 900 pe zi utrogestan (de 3 ori cate 3 de 100), pana prin saptamana 32.
Sovietica, cu plicurile nu imi place nici mie, dar prietenele care au nascut la Cantacuzino au zis ca au dat mereu sotii lor, dupa, asa ca nu ma streseaza prea tare asta. Mie mi-e frica asa ca daca tipa la mine sau sunt nepasatori, o sa ma sperii ca-s neglijata, candva m-am trezit dintr-o operatie si ma sufocam, abiam am reusit sa ingaim cu ultimele eforturi, inainte sa imi pierd cunostinta, ca "ma sufoc", la care anestezista mi-a spus "e, te sufoci pe naiba" si nu a facut nimic. Mi-am pierdut cunostinta si pana la urma intr-un final m-am trezit cu niste furtune mici cu oxigen in nas. Secundele alea de sufocare, care mie mi-au parut ani, m-au speriat rau. Dupa care brandardierii m-au scos complet dezbracata pe holul spitalului unde asteptau oameni, alti pacienti si eu nu ma puteam misca sa ma invelesc, nu stiu, dupa anestezii generale o vreme nu ma pot misca. Alta data, tot dupa o anestezie generala, nu imi puteam misca picioarele, nu ma ascultau muschii sa ma dau jos din pat si tot eliminam lichide si nu venea nimeni. Eram la terapie intensiva. Simteam ca-mi crapa vezica de durere. Pana la urma cand a trecut cineva pe-acolo am rezolvat, insa in 30 de minute iar eliminam din greu lichide si iar crapam de durere de vezica...si iar nu era nimeni. Adica nu lasau nici familia. Era o senzatie nashpa de neputinta si neajutorare. Oricum in ambele dati eram ingrozitor de ametita. Ma rog, am mai avut si alte experiente nashpa, nu doar astea, si am ramas cu un blocaj, mereu ma astept sa ma chinuie sau sa ma neglijeze in momente cand eu nu pot face nimic, nu ma pot misca. Imi trebuie desensibilizare pentru fobia asta, dar e cam greu, nu am timp sa ma duc in spitale sa fac desensibilizare. Ce sa zic, am pitici :) - am senzatia ca am eu ghinion :)
La ce te referi cu exemplul personal? Experienta ta si a celorlalte mamici e aur pentru noi, care suntem pentru prima oara in situatie :P
Daca nu e secret, ce s-a intamplat de aveai nevoie de atatea radiografii? Imi tot faceam griji pentru tine :) adica nu pt. bebe, ci ma tot gandeam de ieri ce ai patit.
Hai ca intreb si eu lucruri idioate, de unde se iau scutece de finet? Nu iau chiar asa multe chestii de acum (cele de pe amazon au fost exceptie ca sa platesc mai putin la transport), dar mai iau uneori si cand am banuti. Am zis ca na, mai safe ar fi sa cumpar din luna 7, sa vedem ca e ok pana atunci, sa nu le cumpar d-ne fereste degeaba. Insa azi ma uitam si eu ca prostu' in supermarket la lucrusoare de bebe si aveam milioane de intrebari :) si ma gandeam ce mi-o trebui :P
Va multumesc pentru experientele voastre, ajuta mult. Si cu nasterile, si cu cresterea copiilor - ma uitam la bebe in scoica si ma gandeam ca e greu sa-i imbraci cand sunt mici asa :P
14+
sovietica spune:
aredwynn, eu in locul tau nu as cumpara saci minusculi pentru varsta aia. in 2 luni vine canicula, si pana atunci bebe sta cumintel, poate fi invelit cu o paturica. Sacul din toamna urmatoare, e mai bine sa astepti sa vina nevoia, ca nu se stie si ce mai primesti la botez ;)
Eu aveam doua paturici, una pt deplasare/carut, una de patut. mai mult nu mi=a trebuit.
In schimb, ce am avut eu si mi-a fost util, un fel de "rochite" unisex din material de tricot care pot aduce si cu un sac subtire de dormit, mai lungute si stranse jos (mai jos de picioare) cu un elastic lejer, limitand astfel ventilatia pe la picioare, si in acelasi timp facand foarte facil schimbatul pampersului (se pot kk si de 8 ori pe zi) si imbracatul lu bebe. In general, trebuie chestii care se imbraca cat mai repede, ca ii supara manevrele astea. Ti-am descris mai amanuntit ca stiu ca in UK exista dinastea.
Marce, bine ai venit! esti din Buc? de ce nu mergi sa probezi niste blugi cu burduf sau cum sa zic, cu material dinala elastic peste burta? mie si aia mi se par tare buni.
Aoleu, revin, ma duc sa adun datele pentru recensamant.
iata un articol haios http://www.dollo.ro/2011/10/recensamant-ziua-2/
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin: dpn 21 Apr
irinaelena spune:
dara76 eu am cumparat scutece de finet de la un magazin cu haine pentru bebelusi, din Obor. Poti sa cumperi si material, la metru, si sa il tai, sa faci tiv (daca ai cu ce sau daca ai unde)
Irina
sovietica spune:
Dara :( imi pare rau ca ai trecut prin experiente asa urate... Sper totusi cand nasti sa nu fii atat de slabita incat sa nu ai putere sa iti strigi oful.
exemplu de exemplu personal. Eu in fotoliu pe fundul meu: Sasa, Ana, e timpul sa adunam jucariile! Nu se clinteste nimic. repet, ceva mai apasat. NIMIC! ma ridic si zic "hai sa vedem cine aduna cele mai multe jucarii! cred ca eu pot cele mai multe!" si atunci cu joc de glezna o facuram cu totii. In general, ei tind sa ne imite.
Radiografii -m-am apucat sa ma caut la coloana, ca am niste dureri in gheba, lombara, omoplat... batranetea! :)
Finet- parca vazusem si la ikea, dar ieftin si bun cel mai degraba la magazinele cu lucrusoare de copii de cartier.
La hainute de bebelusi in general, tre sa fim atente sa fie moi, de bbc, sa nu ajunga nici o broderie sau altceva tzepos in contact direct cu pielea lor atat de fragila, body-urile simple sunt ideale. si mai merg si niste pantalonasi cu labuta daca e racoare, sau combinezon dinala subtire cu totul, daca nu are prea multe capse, ca mori incet daca are si tre sa il schimbi des.
Chito, sper ca nu te-am necajit.
Ma simt tare rau... mi-am facut programare la un chinez, sa vad daca el ma poate rezolva :D
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
Iustin: dpn 21 Apr
amy25 spune:
Eu zic sa nu ne grabim momentan cu hainute multe la bebe. E ok daca luam ce gasim la promotii, eu am luat cate ceva ca fina mea naste in nov si imi trebuie pt botez si scoatere din spital. Bine, i le dau ei, ca nu ma duc eu sa o iau ...dar le-am adunat din timp . I-am luat si niste cercelusi dragalasi
Mai cumpar cate ceva pentru fetita ei dar nu acum ca mi-e teama sa nu ramana mici pana boteaza ca nu-s hotarati, dar am luat cateva salopetele foarte dragalase. Abia astept sa se arate si natafletul meu sau natafleata...
Pana mai creste burtica am o placere deosebita sa ma uit pe net la carucioare si patuturi care mai de care.
Multumesc Bunului Dumnezeu!
15+