Lac pentru parchet

Lac pentru parchet | Autor: mcoca

Link direct la acest mesaj

Buna,

Vrem sa raschetam si sa re-lacuim parchetul in toata casa. As vrea sa stiu ce lac mi-ati recomanda?

Mie pana acum mi s-a recomandat Palux (despre care am citit numai lucruri bune) si Riplast (despre care am citit numai ca e scump).

As vrea niste pareri obiective, despre raportul calitate - pret al celor 2 produse.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Acum 3 ani noi am folosit Palux si arata impecabil si acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Noi am folosit lacuri pe baza de apa.Nu iasa lucios si nici nu se aluneca pe el.In plus poti sa locuiesti acolo imediat dupa ce se usuca pentru ca nu miroase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Noi o sa ne mutam in apartul asta renovat dupa o luna de la terminarea lucrarilor. Deci nu o sa avem prob cu mirosul.

Am citit ca lacul ala eco nu rezista asa de bine la o cana de lapte varsata pe parchet, un pipi etc.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Absoluta, PAluxul este si mat?

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

De 2 ani stam aici si sa stii ca arata foarte bine parchetul.
A rezistat si la voma copilului,asa ca la pipi iti dai seama ca rezista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrimiaF spune:

Lacurile pe baza de apa sunt mai putin rezistente in timp decat lacurile pe baza de solventi organici.
Dar la alegere conteaza foarte mult cantitatea de formaldehida pe care o emite lacul sau vopseaua, deci pe ambalaj trebuie sa fie specificata cantitatea de compusi organici volatili-COV-, care trebuie sa se incadreze in normele Uniunii Europene.
Oricum, este foarte bine sa nu locuim cateva zile in spatiul proaspat renovat si sa aerisim cat mai bine. Ceea ce ne bucura-mirosul de locuinta curata si de mobila noua- nu este altceva decat formaldehida continuta in vopsele, lacuri, baituri si care se degaja in timp.
Eu am citit cate ceva despre toate acestea deoarece am renovat acum cateva luni apartamentul, iar eu si fetita mea avem o sensibilitate respiratorie de natura alergica.

Mergi la inceput

Irimia, sunt plante depoluante. Poate nu ar fi rau sa va luati una, daca tu si fetita ta aveti o sensibilitate.

Tu ce produs ai folosit pentru lacuit?

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput