Care e scopul gradinitei?
Raspunsuri - Pagina 9
mihaela_s spune:
Nu exista cresa aici . Copiii merg la camin de la un an, un an si un pic, cand se termina concediul parintilor(aici stau foarte multi tati jumate de timp) de ingrijire. Educatoarele au grupe mixte: 1-3 ani si 4-6 ani. Ele se ocupa de tot: schimba scutece incusiv, nu exista ingrijitoare. Toate educatoarele au facultate.
Da, carucioarele sunt pentru cei micuti, au 2-3 locuri, plus loc in picioare pentru cei mai maricei.
Vauva spune:
Corap, chiar te rog si eu sa faci reclamatie la inspectorat,cum sa pui la colt un copil ca nu vrea sa spuna poezia(bine ca nu-i pune si boabe de porumb sa stea pe ele)Si 10 minute cu mainile sus sa nu deranjeze tacamurile????
Eu zic ca e abuz asta deja!
karula spune:
Si aici ies educatoarele cu copiii in carucioare, iar pentru cei care sunt mai multi de varste mici (aici grupa de gradinita este formata din copii de toate varstele, de la 3 la 6 ani), au un soi de troscoleta de 6-8 locuri, tot pe principiul tras-impins.
Uite, alt aspect: grupele mixte ca varsta. In Romania am avut fetita la Waldorf, si acolo se aplica acelasi sistem. Aici e generalizata treaba si am descoperit o gramada de avantaje.
Corap, cred ca cucoana ii spunea copilului spre binele lui "magarule, invata sa te porti civilizat!" :(
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Nu exista cresa aici . Copiii merg la camin de la un an, un an si un pic, cand se termina concediul parintilor(aici stau foarte multi tati jumate de timp) de ingrijire. Educatoarele au grupe mixte: 1-3 ani si 4-6 ani. Ele se ocupa de tot: schimba scutece incusiv, nu exista ingrijitoare. Toate educatoarele au facultate. Da, carucioarele sunt pentru cei micuti, au 2-3 locuri, plus loc in picioare pentru cei mai maricei. pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Noi cand vorbim de "gradinita" vorbim de copii de 3+ ani (sau ma rog ,pe-aproape ca a mea a inceput grupa mica mai deveme, la 2 ani si 9 luni) Si ii primesc doar daca deja nu mai poarta pampers.Sub 3 ani merg la "cresa".
Si vorbesc de gradinitele de stat,ca la particulare mai sunt si exceptii cred.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
mihaela_s spune:
Da Monica...stiu...cea mare a mea a fost la cresa in Ro, cea mica a inceput la 2 ani la o gradi particulara pentru ca la stat nu au luat-o la 2 ani :((. Cum spuneam, aici nu exista bone pentru ca asa e sistemul conceput, ca toti copiii in momentul in care parintii merg la munca sa aiba loc sa fie ingrijiti/educati.
mihaela_s spune:
Iar educatoarele se schimba de la an la an, fac cu rotatia intre grupele mici de 1-3 ani si grupele mari de 4-6 ani, ele au aceeasi pregatire.
maria_alexia spune:
la meu a fost 2 ani de zile in grupa mixta, cu copiii de 3-7 ani. n-am vazut mari avantaje, ba chiar dimpotriva. nu poti lucra pe grupe de varsta cand esti una la aproape 30 de copii .
optionalele de la gradinita si eu le vad mai mult ca pe "tinut ocupat copilul ca sa se relaxeze educatoarea si sa fie multumit parintele ca a investit in educatie" .
monica70 spune:
Apropo de faza cu pusul de colt ca nu vrea sa spuna poezia
La noi ii invatau poezii doar pentru cele trei serbari din an si erau doi baietei care mai mult de harjoneau decat aveau chef sa repete poeziile,iar educatoarea mai in varsta ca sa ii convinga,avea textul ca "or sa planga mamicile voastre daca nu vreti sa le spuneti poezia" (de 8 martie) - asta o stiu de la cum le imita fiica-mea pe educatoare cand era mica (toata ziulica le imita si asa aflam tot ce se intampla in zona ) - pe urma am intrebat-o pe una si mi-a confirmat ca asa le zicea baietilor.
Iar la serbari,daca unul-doi copilasi nu spuneau poezia - de obicei de emotie - ca le stiau de fapt - o spuneau ceilalti copii+ educatoarea cu el impreuna,iar mai la sfarsit daca "se calma" si dorea il lasau sa o spuna si singur.Nu au fost obligati.Oricum chiar si in grupele mari aveau doar o poezie scurta de spus,in rest ff multe cantece in cor si mai ales dansuri ff frumoase si astea le placeau la nebunie copiilor.Nu mai zic noua parintilor.mai ales in grupa mica ne spargeam de ras de ce caraghiosi si draguti erau
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
corap spune:
pai eu nu generalizez nimic -
mi-am expus parerea (bazata pe experienta personala din 3 + 2 ani de gradinita.
programa e jalnica (asta pot sa generalizez) si aplicarea ei e in unele cazuri tot jalnica.
ultima ora la dezvoltarea limbajului a avut ca tema "tufanica si crizantema" - diferente si asemanari. (bineinteles ca tufanica nu e deosebita de crizantema, pentru ca orice tufanica e o crizantema, desi nu orice crizantema e o tufanica. desigur ca dupa ce a inghitit junk programatic - da, lectia face parte din programa - eu a trebuit iar sa stau la parlamentari cu el sa restabilim adevarul botanic)
si vorbim despre institutie, nu despre anumite aducatoare cu foarte mult bun simt.
monica, eu nu-mi mut copiii de la o gradinita la alta ca e traumatizanta adaptarea. eu presupun ca o sa-i retrag. in fond, gradinita nu e obligatorie.