Care e scopul gradinitei?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Cora, asta e si impresia mea. Daca spun ca nu am gasit genul asta de gradinita in Bucuresti (desi incepusem sa caut) si ca am gasit-o abia in Suedia, suna rau. Cu siguranta apare cineva care ma acuza ca am uitat de unde am plecat.

Realitatea e ca in tarile nordice gradinita e vazuta exact cum ai spus tu: loc de socializare si calire a organismului. Cu toleranta, e discutabil. Gradinita nu poate incuraja toleranta, cat timp societatea nu e. Deci mai e drum lung, in Romania.

Suedia chiar e o societate multiculturala. Fiul meu are colegi de multe natii si de cam toate culorile. Nu am remarcat nicio diferenta de comportament a educatorilor fata de ei. De fapt, legea interzice discriminarea pe orice motiv si pedepsele chiar se aplica-daca cineva e gasit vinovat. Uneori am impresia chiar ca se practica discriminarea pozitiva, dar asta e deja o discutie separata.

Ma surprinde in continuare faptul ca multi parinti cred ca un copil “nu poate sa nu invete“la gradinita. Invatat la modul traditional.

M-am uitat de curiozitate pe cerintele pentru grupa mica din Romania. Sunt aceleasi cu cele de aici. In Suedia insa copiii invata ce ar trebui sa stie fara caiete speciale si fara n optionale. Cum de se poate? Simplu. Exista mai multa creativitate si mai putine idei fixe. A, da... si mai putin snobism intelectual

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Tanti ce ma bucur ca mai gandeste cineva ca mine. Credeam ca is io dusa :-) de m-am indragostit de felul īn care e conceputa gradi aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Tanti ce ma bucur ca mai gandeste cineva ca mine. Credeam ca is io dusa :-) de m-am indragostit de felul īn care e conceputa gradi aici.

Miha, mie mi s-a parut totul foarte normal si natural, asta cautam... Poate ca asta e inceputul adaptarii, sa simti ca ti se potrivesc niste lucruri in tara respectiva.

Sper din suflet ca modul asta de a educa niste generatii sa si aiba rezultate bune. Eu inca mai am idei preconcepute in anumite privinte, de exemplu nu as accepta ca fiul meu sa nu scrie corect romaneste. Sau in suedeza. Poate e si asta snobism intelectual si nu il vad eu asa. In SUA, de pilda, nu se face mare caz de ortografie, asa cum in Suedia se scrie cam fara punctuatie. Uite, ma deranjeaza.

Si m-ar deranja sa constat ca are copilul ajuns la 15 ani probleme cu tabla inmultirii. Sau dupa liceu sa nu aiba idee ca apa e baza si o poate folosi daca se arde cu acid. Lucruri marunte, care fac o cultura generala medie-zic eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Tanti Zavaidoc ,snobismul intelectual e foarte accentuat in Romania .Ca doamna educatoare ,sau invatatoare nu prea se poate cobora la nivelul unui copilas ,sa se prosteasca ca el si sa intre in jocurile lui .EA sta undeva sus ,la catedra sau masa si de la inaltime vrea sa fie ascultata si respectata.Eu aici nu am vazut nici o persoana care lucreaza cu copiii sa vina la costum si coafata ci sunt imbracate cat mai comod si sportiv .O educatoare eleganta nu cred ca ar inspira incredere nimanui,e ca si cum te-ai apuca de curatenie in rochie de seara. A.. si ceva ce m-a impresionat ,nu li se cere copiilor sa fie ascultatori ci critici.Chiar o invatatoare ne spunea la sedinta ca daca ii invatam ascultatori vor accepta tot ce le spun profesorii ,politicienii, etc ,si vom trai intr-o societate uniformizata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

No io ce sa zic?
Ca pentru noi gradinita e o catastrofa?ca ma ia groaza ca va trebui totusi sa intre in comunitate?ca ma ia groaza ca ar putea pati si altceva rau?
Ca nu stiu cine e mai ingrozita de gandul gradinitei...eu sau Eva?

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput