Care e scopul gradinitei?
Raspunsuri - Pagina 16
Alizee spune:
Scopul gradinitei este de a obisnui copiii cu societatea in care traim.
Si fii-mea racea rau : otita si rosu in gat dupa numai o saptamana de gradinita, dar am continuat sa o trimit, inca de la 3,6 ani.
Nu a facut ast, desi este un copil alergic, insa am grija sa o duc la medic sau sa ii dau ce stiu eu ca ii face bine.
La gradinita invata sa socializeze cu ceilalti copii si sa asculte de adulti ( educatoare - invatatoare ).
Oricate probleme de adaptare ale copilului si oricate probleme ar fi cu educatoarele, gradinita isi are rostul sau in procesul de invatare al copiiilor.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta dar am continuat sa o trimit, inca de la 3,6 ani. |
M-a amuzat un pic asta, sper sa nu te superi, Allinta. Un copil la 3,6 ani e destul de mare. Ai spus-o ca si cum ai fi trimis copilul inca de la 2 ani la gradinita
In Suedia e obligatorie gradinita de la 3 ani. De fapt, sunt obligatorii si gratuite 15 ore pe saptamana, exact pentru socializare si depinderi necesare mai tarziu, la scoala.
Ma intreb in ce masura e importanta gradinita in dezvoltarea competentelor sociale de mai tarziu. Probabil ca nu e decisiva, dar ajuta putin. Imi spuneau niste cunostinte ca au aceiasi prieteni din gradinita, pentru ca nu au plecat din oras nici unii, nici altii. Mi s-a parut emotionant
boticelina spune:
Dezvolta clar competentele sociale. Fi-mea negociaza in fiecare zi cu educatoarea/ingrijitoarea sa i se faca masaj la somn Si reuseste sa-l obtina. Nu stiu care ii sunt argumentele dar mai mereu cand vin s-o iau, ea sau cineva din staff imi povesteste ca i s-a facut iar masagel la somn Eu apreciez asta, adica faptul ca stie cum sa obtina ceva ce ii face placere.
Si am mai observat ca lor le este foarte usor sa accepte colegi noi. Au colegi veniti anul asta la ei in grupa si pe care eu/ceilalti parinti i-am tratat initial doar politicos, normal de altfel deoarece nu aveam ce sa ne spunem inca. Ei, fi-mea deja imi povestea ca in unele zile a impartit patul cu vreunul din copiii nou veniti si-mi povestea de ei de parca i-ar sti de-o viata. Si asta imi place
Prietena ei cea mai buna de la gradinita e mulatra. Acolo este locul unde a intalnit (pana acum) cea mai mare diversitate de persoane (adulti si copii) cu care, fiind intr-un mediu safe, poate crea legaturi de amicitie
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
miri2007 spune:
Daca tot cineva (nu mai imi aduc aminte cine) bine a spus sa revenim la subiectul initial, mie mi s-ar parea normal ca la gradinita copii sa se joace iar prin joc: sa invete deprinderi, comportamente sociale, sa devina creativi, sa isi descopere talente, sa invete sa gandeasca, sa comunice ce gandesc,sa invete sa se respecte pe ei, pe cei din jur si mediul.
Prin jocul structurat de catre educatoare se poate ajunge la toate acestea. Parintele acasa, oricat de multa bunavointa ar avea nu poate sa suplineasca gradinita. Am studiat intr-o librarie o carte cu jocuri concepute strict dupa curicculum-ul de gradi de la minister. Fiecare este gandit sa dezvolte ceva anume la copii. Sunt super faine. M-am gandit sa o cumpar (pentru a suplini nemultumirile mele vis-a-vis de gradi la care este baietelul meu). Dar citind mai bine mi-am dat seama ca era aproape inutil intrucat mai toate jocurile, pentru a fi haioase si atractive necesitau nimim 3-4 copii (si - inca- nu am in dotare atatia).
Din pacate, exista o tendinta in gradinitele de la noi ca totul sa se rezume la activitatile lucrate pe caietele speciale. am mai spus la un post ca mie mi s-a spus la gradi ca nu pot face nici o activitate pana nu vin caietele speciale. Pe acelea chiar poate lucra si parintele, pentru ca ne putem descurca sa explicam copilului ce e un cerc sau un patrat sau sa uneasca 2 imagini sau sa coloreze. Insa la gradi, jocul cu ceilalti copii si acumularea prin joc ar trebui sa fie baza.
Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala
Laura25 spune:
citat din mesajul lui monalac boti,la stat nu sta nimeni sa le faca masaj. Mami de Cris si Codrin Poze Cris Bebe Codrin |
Nancy a boticelinei este la o gradinita de stat.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc
M-a amuzat un pic asta, sper sa nu te superi, Allinta. Un copil la 3,6 ani e destul de mare. Ai spus-o ca si cum ai fi trimis copilul inca de la 2 ani la gradinita In Suedia e obligatorie gradinita de la 3 ani. De fapt, sunt obligatorii si gratuite 15 ore pe saptamana, exact pentru socializare si depinderi necesare mai tarziu, la scoala. Ma intreb in ce masura e importanta gradinita in dezvoltarea competentelor sociale de mai tarziu. Probabil ca nu e decisiva, dar ajuta putin. |
La scoala se vede clar diferenta dintre copiii care au facut gradinita si cei care nu au facut.
Gradinita are rolul sau in educatia copiiilor nostri, oricat de tare nu am fi de acord cu asta.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Tanti Zavaidoc spune:
citat din mesajul lui allinta [br Gradinita are rolul sau in educatia copiiilor nostri, oricat de tare nu am fi de acord cu asta. |
Pai deocamdata a fost toata lumea de acord ca e importanta. Au fot doar doua exceptii, doua mame care au zis ca gradinita ar trebui inceputa mai tarziu de 3 ani.
corap spune:
? titlul topicului ar fi "ce ar trebui sa fie gradinita" / "care ar trebui sa fie rolul gradinitei" , de-astea.
ca este pentru unii muma, pentru unii (io&ai mei copii, de ex.) ciuma.
asa, teoretic vorbind, daca ar fi numai un loc de socializare in care copiii sa invete sa se accepte unii pe altii / sa accepte si sa inteleaga diversitatea si unde sa-si imprumute unii altora microbi (eu zic ca asta-i un lucru bun), ar fi minunat.
din pacate, uneori "accesoriile" sunt destul de greu de ignorat. nu mi se pare ca gradinita in romania ar avea ca scop principal ce am scris mai sus - mi se pare ca e incurajata exagerat competitia intre copii, teoretic nici schimbul de microbi n-ar trebui sa aiba loc la cate avize sanitare iti trebuie (si cum se isterizeaza un numar de parinti cand vad copii muciosi pe coridoare), nu mi se pare ca s-ar educa diversitatea, toleranta si calirea organismului - ba dimpotriva.
experientele mele cu programa & regulamentele sanitare in fata