Care e scopul gradinitei?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns terishka spune:

Tanti Zavaidoc, mai bine nu mai scrii ca imi fac sange rau! E gluma , dar asa rau imi pare cand vad cate s-ar putea face si la ce se rezuma gradinita lu' fi-mea.

Dar imi notez cateva idei de activitati sa le expun la urmatoarea sedinta, de s-o mai organiza vreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Da asta cu vopsitul gardului cu apa e haioasa, si aici se practica. Si bucataresc de obicei de Craciun, cand fac turta dulce cu fel si fel de forme, pe care apoi o mananca ei.:)

Mihaela, asta cu kk de animale nu o stiu? Fii-mea a participat doar la recunoasterea ciupercilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

cleo78, caietul de matematica zice asa:

Activitatea 1: Gasiti baloanele identice
Activitatea 2: Gasiti piramidele identice
Activitatea 3: Gasiti deosebirile
Activitatea 4: Unu - mai multe
Activitatea 5: Multe - niciuna, multi - niciunul
Activitatea 6: Ce si unde se afla?
Activitatea 7: Compararea multimilor
Activitatea 8: Idem 7
Activitatea 9: Mare - mic
Activitatea 10: Idem 7
Activitatea 11: Inalt - jos sau scund
Activitatea 12: Lat - ingust
Activitatea 13: Compararea marimilor
Activitatea 14: Repede - incet
Activitatea 15: Cercul, triunghiul, patratul
Activitatea 16: Zi - noapte

Caietul este in format A4, hartia este lucioasa, frumos colorata. A costat 4,90 lei.

Desi am retras-o de la gradinita, trebuie sa ii platesc (si sa primesc) rechizitele pe care ar fi lucrat acolo. Cand o sa reusesc sa intru in posesia lor, va pot spune mai multe despre ce ar fi lucrat EFECTIV. Gradinita e Step by Step.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da, bucatareala de Craciun fac si aici.

Vai asta cu kk m-a dat pe spate. Merg prin padure si cauta kk de animale, ca sa il recunoasca. Apoi si ce mai vad pe malul marii de la pasari, etc. Am luat si o carte de la biblioteca si am citit-o, ne-am prapadit de ras. Am tradus-o pe blog, pun imediat link-ul sa cititi, e haioasa de tot.

Apoi am mai vrut sa scriu cum fac cu mancarea la camin. In fiecare zi sunt de serviciu 2 copii care ajuta educatoarele sa aranjeze farfuriile si tacamurile pe mese. Restul copiilor sunt afara in timpul acesta. Apoi au niste carucioare mari ca niste mese cu care merg la bucatarie(totul se gateste acolo) si distractia mare a copiilor este sa stea catarati pe ele :)). Cu carucioarele aduc de la bucatarie mancarea, pusa in boluri din care se servesc singuri. Cu mentiunea ca aici se serveste supa o data pe saptamana, atunci numai supa. Copiii mai mici sunt serviti de educatoare, dar de la 3-4 ani se servesc singuri. Apoi fiecare isi duce farfuria singur la o galeata unde rastoarna daca a lasat ceva in farfurie(nu ii spune nimeni sa manance tot) si pune farfuria pe carucior, cu tacamurile. Aceiasi copii cu educatoarea duc vasele murdare inapoi in bucatarie si curata mesele.

La grupa au o bucatarie unde au frigider/congelator, chiuveta si vase-farfurii si pahare, tacamuri. Le folosesc la mesele de dimineata si dupamasa cand primesc fructe, unt, paine, lapte, ceai...asta se face acolo la sala de grupa. Impropriu zis sala de grupa, pentru ca sunt vreo 4-5 sali si de fapt copiii au acces la toata gradinita caci au sali pe care le folosesc in comun. Tot in grupa pregatesc prajituri cu diferite ocazii. O zi pe luna se face fika pentru parinti. Intre orele 14-17 e deschis caminul pentru intalniri intre parinti, copii si educatoare. Copiii pregatesc cu educatoarele prajituri, muffins...si parintii vin sa stea la povesti intre ei, sa se cunoasca, cu educatoarele, ca sa se cunoasca si cu ele. Se sta 15-20 minute, cu un ceai sau o cafea. Se plateste o suma modica de 5-10 coroane(50 centi-1 euro aprox) daca doresti, ii pui intr-un bol ce sta pe masa. Tare imi lipsesc clipele acelea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Caietul este in format A4, hartia este lucioasa, frumos colorata. A costat 4,90 lei.

Desi am retras-o de la gradinita, trebuie sa ii platesc (si sa primesc) rechizitele pe care ar fi lucrat acolo. Cand o sa reusesc sa intru in posesia lor, va pot spune mai multe despre ce ar fi lucrat EFECTIV. Gradinita e Step by Step.

Lucrusoare de vanzare...

am inteles.
Noi am facut din astea acasa (cele de dimensiuni, deosebiri, identice, unde-i marele, unde-i micul etc ), inspirata din carticelele de copii, dar pe care e greu sa le respect cu zgatiia energica, asa ca o aplicam cu cartofi, cu mere, cu flori, in parc, etc.
Cercul, triunghiul, patratul, le-am invatat acum 1 an cu actibilduri. Acum a revenit in forta, azi dim. am ajuns la munca cu un triunghi lipit de blugi . Acum, la 3 ani juma, am inceput sa le desenam, sa le decupam cu foarfecul (bonus, Zgatia s-a tuns singura cand dormea tati la pranz). Mi-a decupat si atele de la impletitura, dar mami iarta (si ofteaza ).

Celelalte mamici, ce parere aveti de un caiet cu temele astea? Mie nu mi se pare ok sa fie facute fiecare copil cu caietul in fata, ci interactiv, cu tot grupul de copii. Adica nu caiet fiecare copil, ci un grup de planse la care sa lucreze toti copiii, de genul sa lipeasca ei cercuri mari intr-un cerc mic, triunghiuri decupate, si sa compare marele cu micul, etc. Si pt gasit obiecte, cel mai simplu lucru este: la cuuuleeess de castaaaneee printre frunze si iarba.

Selene, ce sanse ai sa gasesti alta gradinita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Am revenit cu link-ul promis . De mentionat ca aici se vorbeste foarte liber despre kk si pipi, nu e o rusine deloc asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Lucrusoare de vanzare...

am inteles.
Noi am facut din astea acasa (cele de dimensiuni, deosebiri, identice, unde-i marele, unde-i micul etc ), inspirata din carticelele de copii, dar pe care e greu sa le respect cu zgatiia energica, asa ca o aplicam cu cartofi, cu mere, cu flori, in parc, etc.
Cercul, triunghiul, patratul, le-am invatat acum 1 an cu actibilduri. Acum a revenit in forta, azi dim. am ajuns la munca cu un triunghi lipit de blugi . Acum, la 3 ani juma, am inceput sa le desenam, sa le decupam cu foarfecul (bonus, Zgatia s-a tuns singura cand dormea tati la pranz). Mi-a decupat si atele de la impletitura, dar mami iarta (si ofteaza ).

Celelalte mamici, ce parere aveti de un caiet cu temele astea? Mie nu mi se pare ok sa fie facute fiecare copil cu caietul in fata, ci interactiv, cu tot grupul de copii. Adica nu caiet fiecare copil, ci un grup de planse la care sa lucreze toti copiii, de genul sa lipeasca ei cercuri mari intr-un cerc mic, triunghiuri decupate, si sa compare marele cu micul, etc. Si pt gasit obiecte, cel mai simplu lucru este: la cuuuleeess de castaaaneee printre frunze si iarba.

Selene, ce sanse ai sa gasesti alta gradinita?

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Sincer,cum am mai zis,mie mi se par foarte simple pentru 3 ani. Si ai mei le-au invatat acasa inca din joaca,unele chiar de pe la 1-2 ani.
Cu cuburi,lego-incastru sau magneti cu forme geometrice,din diverse carticele etc.
Legat de faptul ca la gradi nu ar trebui sa aiba fiecare caietul lui ,ci ar trebui sa invete la comum,cu planse etc. ce sa zic? Poate ideea chiar asta e ,ca desi multi (cred) stiu inca de-acasa notiunile respective,trebuie sa invete sa "rezolve" problemele si individual ,sa incercuiasca cu creionul multimile, ma rog sa fie un pic pregatiti pentru ce urmeaza - "grupa pregatitoare" si scoala.Dar eu am vazut la fetita la gradi ca au pe pereti,pe dulapuri,pe usi o gramada de planse frumos colorate cu diverse.Deci sigur se folosesc si de alea,nu doar de caietele astea "speciale" sau fise ( la noi au avut fff multe fise listate de pe net cu "exercitii" din astea, nu doar caiete cumparate)

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

cleo, am spus la subiectul deschis de mine (acum e inchis) ca am amanat gradinita. Daria nu este pregatita psihic.

Sanse, nu stiu, nici nu m-a mai interesat.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Mie personal "orele" de limbi straine la gradi mi se par un non-sens. La virste mici (hai sa zicem 3 ani, intrarea in gradinita) copiii inca mai pot invata foarte usor o limba straina in mod natural, iar asta presupune sa li se vorbeasca permanent in limba respectiva (proces analog invatarii vorbitului in familie). Variante posibile ar fi : gradinita bilingva (cu educatoare care vb de exemplu numai ro si altele care vb de ex. numai engleza) sau varianta mai "dura" gradinita numai in lb engleza.

Io am citit putin din subiectul asta ca nu am timp, de fapt am citit numai prima pagina, pagina cu invatatul lb straine si ultima.

Strict la subiect: tarile nordice conduc in topul calitatii in ceea ce priveste sistemul prescolar.
Un concept asemanator celui romanesc (cu "programa" pentru gradinita) este in Franta, din cite stiu eu (nu am insa informatii exacte despre cum se desfasoara "invatarea" in gradinitele franceze)
In Germania momentan se discuta despre oportunitatea existentei unei programe, in sensul imbunatatirii standardului de calitate al gradinitelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

da, discutia a ajuns unde trebuie: la programa. pe-aici se asteapta ca atunci cand incep clasa I sa aiba "mana formata pentru scris" de ex = muuulte ore de colorat si desenat in spate la gradinita. si multe altele (operatii aritmetice de baza, despartit in cuvinte, silabe si sunete - da! la intrarea in clasa I ar trebui cunoscute!).

pentru asta evident ca educatoarele trebuie sa lucreze diferit cu copiii, nu mai merge sa faci cu cei de 6/7 ani ceea ce faci cu cei de 3.

pana la urma, poate ca mutarea clasei pregatitoare la scoala nici nu e o idee rea, daca prin asta gradinita ar deveni spatiu de joaca si socializare, cum ziceti voi ca e prin alte parti...

Exact! Nepotica mea este in clasa I si mi-a sora mea ca la prima sedinta cu parintii invatatoarea le-a reprosat parintilor ca sunt o gramada de chestii pe care copii lor nu le stiu/fac: nu cunosc dreapta/stanga, nu stau atenti la lectie, se bat- si fetele si baietii!! Si explicatia a fost: "asta inseamna ca n-au prea fost la gradinita".
Eu vreau ca Alex sa se invete cu un program. Dati cu rosii, mi le asum! Educ spun ca stie si face tot ce-i cer ele, asa ca eu sunt foarte multumita, dar vreau sa se invete sa stea relativ linistita, sa asculte cand i se vorbeste, sa inteleaga ce i se cere, sa invete sa fie atenta la profesor etc. Chestiile astea nu se deprind peste noapte si gradi o ajuta sa faca asta intr-un mediu mai relaxant acum.
Cursul acela de sentimente suna minunat. Am sa listez ce gasesc si-l duc si eu la gradi. Educ pe care le are Alex sunt mai deschise (gradi de stat, educ cu varsta aprox 50ani) si pana acum ne-am inteles foarte bine.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput