Care e scopul gradinitei?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

la meu a fost 2 ani de zile in grupa mixta, cu copiii de 3-7 ani. n-am vazut mari avantaje, ba chiar dimpotriva. nu poti lucra pe grupe de varsta cand esti una la aproape 30 de copii .

s
Pai e greu sa vezi avantaje daca asteptarile tale ca parinte sunt sa se "lucreze pe grupe de varsta". Atat in Waldorf, cat si in tarile de care s-a spus ca exista sistemul mixt se "lucreaza" cu toti odata, cei mici invata infinit mai repede si mai bine de la cei mai mari decat de la educatoarea insasi, iar cei mari sunt responsabilizati si motivati sa fie de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Da Monica...stiu...cea mare a mea a fost la cresa in Ro, cea mica a inceput la 2 ani la o gradi particulara pentru ca la stat nu au luat-o la 2 ani :((. Cum spuneam, aici nu exista bone pentru ca asa e sistemul conceput, ca toti copiii in momentul in care parintii merg la munca sa aiba loc sa fie ingrijiti/educati.

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

Da e ff bun sistemul asta al vostru,dar la noi o educatoare la 5 copii de exemplu,intra la categoria "vise" inca ...
Noi avem noroc cu bunicii care-s f. aproape si disponibili,dar care n-au asa ceva,aleg intre cresa si bona,asta e.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Nu va mutati la Piatra? Va zic la ce gradinita merg ai mei. La optionale fac de 2 ani (asta e al treilea) de 2 ori pe saptamana cate o jumatate de ora de engleza. Mie personal nu imi place stilul profesoarei de a le preda, desi foloseste calculatorul si jocuri. Nu vad mari progrese la ei, stiu cuvinte ce difenesc obiecte , culori, dar mi se pare ca le invata pe de rost, scoase din context, nu stiu sa spuna o propozitie gandita de ei (de ex. eu am un mar rosu).
De anul acesta fac insa un optional de o ora pe saptamana ce se numeste 'curs de sentimente'. 2 doamne psiholog vin si vorbesc cu ei despre sentimente: ce sunt, cum le recunosc la ei si la ceilalti, cum sa reactioneze , cum sa si le tina 'in frau'. Copii sunt f. f. incantati. Nu stiu exact cum decurge o ora, dar de ex, ieri au vorbit despre frica si au facut printre altele un joc pe care a trebuit sa il repetam cu ei acasa, la cererea lor, pt ca le-a placut ideea. In fiecare miercuri, cand au acest optional, cum intra pe usa in casa incep sa imi povesteasca amandoi, plini de entuziasm, despre ce au facut, ce au vorbit la ora aia.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Nici in Finlanda nu se prea practica ingrijirea copiilor cu bone, in primul rand ca sunt foarte scumpe comparativ cu gradinitzele si in al doilea rand conditiile din gradinite sunt foarte bune. De ex grupa fetitei mele are 20 de copii cu 3-4 edu+ingrijotoare. Meniul copiilor este facut de medici nutritionisti cu 2 mese principale dimineatza si la pranz plus o gustare dupa ora de odihna.

Nu exista crese,e camin sau gradinitza pt toti copiii incepand de la 1 an la fel ca in Suedia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

? cu mine vorbesti, laura?
eu is dependenta de orase uriase, m-am mutat de la constanta ca mi s-a parut orasu' mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

da, discutia a ajuns unde trebuie: la programa. pe-aici se asteapta ca atunci cand incep clasa I sa aiba "mana formata pentru scris" de ex = muuulte ore de colorat si desenat in spate la gradinita. si multe altele (operatii aritmetice de baza, despartit in cuvinte, silabe si sunete - da! la intrarea in clasa I ar trebui cunoscute!).

pentru asta evident ca educatoarele trebuie sa lucreze diferit cu copiii, nu mai merge sa faci cu cei de 6/7 ani ceea ce faci cu cei de 3.

pana la urma, poate ca mutarea clasei pregatitoare la scoala nici nu e o idee rea, daca prin asta gradinita ar deveni spatiu de joaca si socializare, cum ziceti voi ca e prin alte parti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Laura, excelent "cursul de sentimente"! tot chestii faine aud in ultima vreme despre orasul vostru .

optionalul de engleza l-am nimerit super intr-un an, profesoara isi propusese in primul rand sa le dezvolte capacitatile de a rosti sunetele in engleza. s-a mulat perfect pe grupa mica.

Corap, urata gradinita aveti, dar sa stii ca mutatul la "mai bine" nu e deloc traumatizant. al meu a navetat pe la 4 gradinite, la asta de-abia asteapta sa ajunga, e "ca la locul de joaca" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

? cu mine vorbesti, laura?
eu is dependenta de orase uriase, m-am mutat de la constanta ca mi s-a parut orasu' mic

Nu neaparat . Vorbeam asa, in general.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Laura, chiar foarte frumos acest "curs de sentimente". Felicitari educatoarelor pt asemenea activitati mai ales ca e o gradinitza de stat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

a... deci nu ma vrei la piatra [persoana cu botu' pus]

edit: si mie -mi place ideea cursului de sentimente :)

Mergi la inceput