Si mie imi e dor de DC... si despre spitalul Elias

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Sa va dea Bunul Dumnezeu multa putere!

Intr-adevar poate iti va face bine ca ai intrat aici sa scrii. Mie asa mi se intampla. Am perioade mari care din diverse motive nu apuc sa scriu (dar citesc). Si cand mi-e sufletul mai amar intru si vocea celorlati de aici imi face bine.
Experientele fiecareia fac bine si altora.
Eu imi aduc aminte de exemplu, ca, cam acum 6 ani citeam la aspirante, la naturiste(imi listam topicuri intregi ci citeam seara) si imi aduc aminte perfect ca erau useri ale caror sfaturi le urmaream si le aplicam, iar XIO era unul dintre ele (avantajul unui username greu de retinut).
Asa ca avem nevoie una de alta si la necaz!

Fruntea sus,recuperare rapida si multa seranta!

Miri2007
Mai scriu pe / reclama ilegala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

nu stiu daca te va ajuta cumva mesajul meu.dar imi doresc sa iti aduca o urma de speranta.
am o prietena (aici in America) care timp de 10+ ani nu a putut avea copii. "n" avorturi spontane, tratamente ...nimic nu a mers...sansele ei erau 1% sa aiba un copil.

dar la 40 de ani a ramas insarcinata si a avut primul copil si la 42 pe al 2-lea, spre stupefactia doctorilor...
acum sunt bine mersi toata familia.copiii au 7 si respectiv 9 ani.

nu iti pierde speranta!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

vreau sa iti spun ca imi pare rau ca ai fost nevoita sa treci prin trauma asta. Sper sa iti recapeti linistea sufleteasca si sa iti fie bine! Fruntea sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Sunt sarcini pierdute pt. care nu se poate face nimic.
Nu se putea face absolut nimic pt. tine, e trist, dar medicina este limitata.
Nu exista medicament pt. asa ceva. In momentul in care s-a rupta apa, sarcina este compromisa total.

Nimic nu justifica faptul ca nu i s-a explicat ce se intampla, ca nu a fost consiliata si a fost lasata in agonie fara sa i se trateze durerea. Poate nimic nu ar fi salvat sarcina, dar femeia asta e traumatizata de felul cum a fost tratata si felul cum a fost lasata sa sufere. Sistemul romanesc de sanatate nu se uita la traumele psihologice pe care le produce pacientilor, totul e strict legat de fizic.

Daca medicul si-ar fi luat 10 minute sa stea cu ea sa-i explice ce se intampla, sa ii explice ca sunt sanse mici sa salveze sarcina dar ca va incerca, sa ii explice ca lucrurile astea se intampla si nu e nici vina mamei ca a mancat ceapa acum 3 zile sau ca a ridicat o plasa de mere si nici vina doctorului/institutiei, daca i-ar fi tratat durerea, daca lasa sotul sau o ruda sa fie alaturi de ea sa o consoleze....femeia asta nu ar fi ajuns asa:
Citat:
au trecut 10 luni de atunci si desi sunt psiholog, desi am un copil incredibil si o familie suportiva, desi fac eforturi inimaginabile cu mine insami, este extrem de greu uneori sa respir. este dificil sa dai raspunsuri unui copil de 6 ani, sa accepti inacceptabilul, sa te lupti cu dorinta dureroasa de a avea un copil si cu spaima paralizanta ca ceva ingrozitor se va mai intampla iar.

incerc sa ma acomodez cu gandul ca trebuie sa o iau de la capat. pentru maria care stie ca bebe e bolnav si se va intoarce candva in burta mea, pentru maria care are nevoie de un frate, pentru mine care am nevoie de un copil, pentru mintile mele razvratite.

sunt foarte putine lucruri care ma ajuta sa fiu o femeie intreaga la cap si la suflet. o fac din decenta pentru cei din jur si din iubire pentru maria.

Nimanui nu-i pasa de ce simte pacientul, de faptul ca e speriat, ca vrea raspunsuri la intrebari, ca sufera. Nu se putea face nimic?? Se putea evita traumatizarea mamei, si asta este enorm de mult.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sa nu uitam de pericolul de infectie. Aici dc vii cu iminenta de avort iti fac imediat ecografie si se ocupa de tine, nu te abandoneaza "las-o ca n-avem ce-i face". Se ocupa si te trimit acasa dc e de trimis, acolo unde ai sprijinul familiei. Dc. e de stat in spital stai, daca e cazul sa pleci, pleci. Nu inteleg rostul statului in spital si ocuparii patului cand nu au de gand sa se uite la tine decat peste 48h.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Sunt sarcini pierdute pt. care nu se poate face nimic.
Nu se putea face absolut nimic pt. tine, e trist, dar medicina este limitata.
Nu exista medicament pt. asa ceva. In momentul in care s-a rupta apa, sarcina este compromisa total.

Nimic nu justifica faptul ca nu i s-a explicat ce se intampla, ca nu a fost consiliata si a fost lasata in agonie fara sa i se trateze durerea. Poate nimic nu ar fi salvat sarcina, dar femeia asta e traumatizata de felul cum a fost tratata si felul cum a fost lasata sa sufere. Sistemul romanesc de sanatate nu se uita la traumele psihologice pe care le produce pacientilor, totul e strict legat de fizic.

Daca medicul si-ar fi luat 10 minute sa stea cu ea sa-i explice ce se intampla, sa ii explice ca sunt sanse mici sa salveze sarcina dar ca va incerca, sa ii explice ca lucrurile astea se intampla si nu e nici vina mamei ca a mancat ceapa acum 3 zile sau ca a ridicat o plasa de mere si nici vina doctorului/institutiei, daca i-ar fi tratat durerea, daca lasa sotul sau o ruda sa fie alaturi de ea sa o consoleze....femeia asta nu ar fi ajuns asa:
Citat:
au trecut 10 luni de atunci si desi sunt psiholog, desi am un copil incredibil si o familie suportiva, desi fac eforturi inimaginabile cu mine insami, este extrem de greu uneori sa respir. este dificil sa dai raspunsuri unui copil de 6 ani, sa accepti inacceptabilul, sa te lupti cu dorinta dureroasa de a avea un copil si cu spaima paralizanta ca ceva ingrozitor se va mai intampla iar.

incerc sa ma acomodez cu gandul ca trebuie sa o iau de la capat. pentru maria care stie ca bebe e bolnav si se va intoarce candva in burta mea, pentru maria care are nevoie de un frate, pentru mine care am nevoie de un copil, pentru mintile mele razvratite.

sunt foarte putine lucruri care ma ajuta sa fiu o femeie intreaga la cap si la suflet. o fac din decenta pentru cei din jur si din iubire pentru maria.

Nimanui nu-i pasa de ce simte pacientul, de faptul ca e speriat, ca vrea raspunsuri la intrebari, ca sufera. Nu se putea face nimic?? Se putea evita traumatizarea mamei, si asta este enorm de mult.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Bine spus!

Pentru autoare, un brat de !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

RALUCA, sincere condoleante si multa putere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Raluca imi pare sincer rau sa citesc prin ce ai trecut.

Mai multe nu pot sa iti spun, simt ca in situatia data cuvintele sunt de prisos. Te astept alaturi de celelalte comori sa ne mai povestesti despre Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Raluca, imi pare tare rau ca a trebuit sa traiesti asa ceva! Am trecut prin asta si stiu ca nu e usor. Multa putere iti doresc si sa ai bucuria de a-ti imbratisa pruncul nou nascut intr-o zi.

----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997 si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007

O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Raluca, sunt cu sufletul alaturi de tine!

24+cuMikaela Christinne Annalia si Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput