Ati vrea sa stiti daca ati fi inselat/a?

Ati vrea sa stiti daca ati fi inselat/a? | Autor: Lo_li_Ta

Link direct la acest mesaj

Sa ramanem la intrebarea din titlu.

Rezumatul este :un cuplu, au in jur de 30 de ani si sunt impreuna dintotdeauna, colegi de scoala, liceu, facultate etc. 3 copii, primul aparut pe la 18 ani ai lor. Eu i-am cunoscut la niste petreceri in adolescenta, am avut o scurta relatie cu el tot atunci, cat ei au fost despartiti. Au reluat relatia, a ramas gravida, in fine. M-am mai intersectat cu amandoi ocazional si intamplator de-a lungul anilor. Acum vreun an, din senin, m-am trezit cu mesaje de la el si cu tot felul de invitatii dubioase, ignorate de mine. De cateva luni, ma intersectez mai des cu ea profesional, s-ar spune ca ne imprietenim. E f frumoasa, f desteapta si pur si simplu imi pare rau de ea, iar impulsul meu e sa-i spun ce magar e. N-o s-o fac, nu pt ca nu m-ar crede, ci pt ca stiu ca nu s-ar desparti si ar fi mai rau apoi, daca el ar vedea ca-i iarta tot. Ea nu cred ca e constienta, crede ca s-a schimbat de cand au aparut copiii, iar el e genul de barbat mielusel acasa si cu frica de nevasta, aparent sub papuc.
Intrebarea e aia din titlu, la modul general, ca asa cum ziceam, ei nu-i spun nimic. Dar cum scriam si mai jos, cei mai multi spun ca le-ar placea sa stie, dar totusi sfatuiesc pe toata lumea sa nu se bage. Cred ca asa se ajunge la situatiile penibile in care stie toata lumea, mai putin "pagubitii".

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta


dar ma intrebam si eu asa, filosofic, cand e bine sa taci, cand e bine sa vorbesti?

A, pai e simplu. Fiind o intrebare pur filosofica, niste raspunsuri pertinente ar putea fi gasite in ´Fiinta si timp´de Heidegger.

In rest, fiecare se exprima sau nu in functie de structura proprie, de obicei. Susnumitul spunea ca oamenii manipuleaza realitatea prin cuvinte, ceea ce ii indeparteaza de adevarata ´fiinta´, cum o numea el. Filosof, dom´le, nu te joci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Intotdeauna este mai bine sa taci. Este bine sa vorbesti doar daca esti intrebat(a).

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

eu cred ca ea stie deja care-i situatia cu el, dar din diverse motive, il accepta asa cum e. care-s motivele putem doar specula, dar e imposibil sa stie o lume intreaga si sa nu stie nevasta. cunosc un cuplu asemanator, in care el si-o pune cu tot ce misca, indiferent de aspect sau varsta. ea e o tipa destul de desteapta, destul de frumoasa, care la un moment dat - acum peste 10 ani - s-a indragostit nebuneste de el si si-a lasat balta viata si familia de atunci ca sa-l urmeze pe el. acum au 2 copii. pana si cunostintele intamplatoare stiu ce crai este el, ii stiu aventurile - lumea vorbeste si vorba se raspandeste usor - stiu pana si ca cea mai buna prietena a ei si-a pus-o cu el, in tinerete. daca eu, care nu am mari tangente cu ei stiu chestia asta, mi se pare imposibil ca nevasta sa nu stie. de multe ori m-am intrebat ce e in sufletul ei si niciodata nu am gasit raspuns.

edit: am uitat sa spun ca ea si-a indepartat toti prietenii si membrii familiei care intr-un fel sau altul au incercat sa-i deschida ochii. cu proprii parinti nu a vorbit ani de zile, pentru ca aia, intr-o vizita mai lunga, au mirosit care-i treaba si naivi, au incercat sa vorbeasca cu ea, crezand ca-i spun o noutate. deci femeia stie clar care-i situatia, dar alege sa inchida ochii. de ce, nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dahriana spune:

Daca nu l-a lasat pt infidelitate cu cea mai buna prietena a ei acum zeci de ani cand erau doar un cuplu , nu-l va lasa nici atat acum dupa atatia ani si 3 copii .


Si oricum tacerea e de aur !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Care e pb ta in toata chestia asta? Ea nu ti-e prietena nic ruda, deci de ce sa te bagi? Stii tu ce-si face omul cu mina lui se cheama lucru manual. Referitor la intrebarea ta eu da, as vrea sa stiu daca sint inselata dar ma indoieasc ca pt persoana de care vorbesti asta e vreo noutate. Si oricum nu cred ca vrea sa afle de la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Sa ramanem la intrebarea din titlu.


ma deranjeaza chestia asta. eu raspunsesem la un anume subiect, acum vad ca a disparut. ce sa fac, sa-mi sterg si eu mesajul? daca nu esti in stare sa-ti asumi subiectul, de ce-l mai postezi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

ce nu stii nu-ti face rau

da, bineinteles ca as vrea sa stiu. si n-as astepta sa-mi spuna altii, desi as aprecia ajutorul, daca chiar eu as fi asa cu capul in nori de n-as remarca si singura
Tu ai vrea sa stii daca esti sanatoasa sau ai prefera sa traiesti cu banuiala sau cu presupunerea ca poate esti bolnava de te simti rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Daca este o chestie intamplatoare, un inselat "stingher", n-as vrea sa stiu.
Daca ar fi ceva de durata, sau un comportament cotidian, sigur ca as vrea...desi, probabil ca nu s-ar pune problema sa nu stiu, ci cum am ajuns in situatia aia.
Daca vorbim de subiectul postat initial (pe care-l deduc din raspunsuri), varianta mea este cea enuntata de Marius.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

In rest, fiecare se exprima sau nu in functie de structura proprie, de obicei.
Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)


Nu in functie de structura interlocutorului? Adica sa comunici cu cine stii ca are urechi sa te auda?

Portocala, ai dreptate, e enervant ca am sters, dar o sa inlocuiesc cu un rezumat al povestii.
Ce constat eu e ca mai toata lumea spune ca ar vrea sa stie, dar ii sfatuieste pe altii sa taca. Chiar si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta


Nu in functie de structura interlocutorului? Adica sa comunici cu cine stii ca are urechi sa te auda?


Ah, pai ai pornit de la o intrebare filosofica si ajungem la teoria comunicarii. Raspunsul e da

Da, are legatura cu structura ta, ca emitator. Daca e firea ta sa nu iti poti tine gura, apai nu ti-o tii.
Si da, are legatura si cu receptorul, care percepe corect sau eronat mesajul, in functie de a) canalul prin care a fost transmis b) codul de transmitere folosit si c) conditiile de receptionare, care tin exclusiv de receptor (daca te adresezi unei persoane care, cum spui, nu are urechi de auzit, poti sa ii si desenezi, nu va pricepe).

Mergi la inceput