Brumarei nov.dec'11 (79) Hai uratica, ooka!
Raspunsuri - Pagina 16
msilvy spune:
INTREBARE VA ROG :
PENTRU CELE CARE AU FACUT DEJA CEZARIANA : LA CATE ORE DUPA OPERATIE TE POTI DA JOS DIN PAT ? ( ca sa nu risti sa se deschida operatia )
POTI SA TE DAI JOS DIN PAT DACA AI INCA SONDA SAU NU ? 
sunt intrebari care ma framanta pentru ca in spitalul unde nasc bebei stau in nursery si mamele se duc la ei sa-i alapteze .
nu ti-i lasa in camera , tatii se duc la nursery ca sa-i vada .
va multumesc .
Bedrosmart spune:
Wild, de ce zici ca ai colesterolul mare? Ti-a crescut acuma in sarcina sau ai tu alte probleme de sanatate? Intreb si eu asa
(din capitolul monitorizare aberatii spuse de medici). Daca aveai dinainte probleme, e normal sa tii regim, daca ti s-a spus acuma, insarcinata fiind, ca ai colesterolul prea mare... oops. Dl/d-na doctor a uitat sa cam deschida cartea de medicina. Sau tu erai cu doctorita care ti-a zis ca n-ai voie nici paine? (scuze daca fac vreo confuzie)
Despre junk-food: e nu consider pizza si shaorma ca fiind junk-food, daca sunt preparate in conditii de igiena si calitate a ingredientelor corespunzatoare. Poate gresesc, dar consider junk-food mancarea de fast-food precongelata, care se prepara de obicei prin prajire, care contine in mod special carne tocata (deci nu mai stii exact ce s-a tocat in ea), multa sare, zahar, aditivi, conservanti de toate felurile si care, de obicei, este hipercalorica. Adica o portie de junk-food are mai multe calorii decat ar avea aceeasi mancare preparata in mod traditional, din pricina ca intr-un volum mic se "indeasa" multe ingrediente. De exemplu, in SUA McDonalds are la vanzare produse cu peste 2000 calorii/portie, deci care practic acopera nevoile ZILNICE ale unui adult. La noi nu se gasesc din astea, dar cred ca motivul e mai degraba pretul, nu ca ar refuza oamenii sa manance asa ceva
.
Despre pizza se poate insa spune ca are si ea destul de multe calorii, care cresc exponential cu stratul de branza/cascaval de deasupra. In rest, cred ca se face din produse proaspete si nu vad de ce ar contine aditivi sau conservanti. Ma refer la asta comandata la pizzerie, nu stiu insa amanunte despre pizza congelata, aia cred ca are si din astia.
Despre shaorma nu se poate spune nimic rau, DACA: nu puneti in ea cartofi prajiti, maioneza, ketchup. Fara ingredientele astea, shaorma este pur si simplu un sandvis cu friptura la gratar (deci fara ulei)de pui/vita si legume/muraturi. Super, inclusiv pentru cine vrea sa slabeasca! Singura necunoscuta e reprezentata de condimentele puse la carne, dar cum carnea e proaspata, nu prea vad ce ar putea pune in afara de sare, piper, boia. Daca stiti ca se prepara altfel, va rog spuneti-mi si mie, ca poate n-am destul informatii "dinauntru".
Despre detergenti/balsam: de acord cu Luny, merita sa profitam de "noutati", daca sunt in favoarea noastra si a copiilor nostri. Cu conditia sa nu facem din asta o obsesie si sa discernem situatiile in care e absolut necesara folosirea unor produse speciale (copil cu piele sensibila, atopica etc.). Parintii nostri nu fierbeau toate hainutele, ci numai scutecele care, dupa cum bine stiti, erau REFOLOSIBILE. Fierberea lor era absolut necesara, pentru a elimina pericolul de infectie.
Brambu,
!
B.
walkiria spune:
Ooka, in continuare tinem pumnii sa iasa totul bine!
Mai bagam cateva motate de sustinere: Hai Ooka! 

Lia multa sanatate tie si bebicilui, nastere usoara si recuperare rapida iti doresc!

Ma bucur ca iti petreci ziua de nastere cu bebe inca in burtica!Sa va ajute Dumnezeu sa fiti bine amandoi!
Carla

nastere usoara si sanatate tie si bebelui!
Nicole revin si eu cu intrebarea de unde ai luat finetul cu ursuleti?
Fetelor care ati comandat de pe amazon, ati luat de pe cel .com sau de pe . Co.uk?imi puteti spune cat v- a costat transportul?
Am gasit niste preturi suuper ok pe cel din State, adica . Com, dar nush cum o fi cu livrarea.
Pls help!
Bebita al meu iubit
Cu ajutorul Sfintei Fecioare Maria sunt
34+ cu
David Andrei
Multumim Doamne si ajuta-ne sa fim sanatosi!
abramburika spune:
bedro - eu insist, ca mi-s curioasa: esti medic sau au de-a face cu domeniul asta?
Ca prea esti documentata si le zici bine ...
silvy - eu iti raspund dupa 11 nov. la intrebarea cu cezariana. Dar, din cate am inteles de la fete, cu ca mai repede, cu atat mai bine cu miscatul, ridicatul din pat dupa cezariana. Pt. o recuperare cat mai rapida adica.
Doamne-Doamne, ai grija de noi
35s
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
MoniQQ spune:
| Citat: |
| Fetelor care ati comandat de pe amazon, ati luat de pe cel .com sau de pe . Co.uk?imi puteti spune cat v- a costat transportul? Am gasit niste preturi suuper ok pe cel din State, adica . Com, dar nush cum o fi cu livrarea. Pls help! |
Eu am inteles ca se poate comanda numai din co.uk la noi (sau .fr, sau .de), dar nu stiu 100% sigur. Ar fi misto sa mearga si de .com, dar am auzit ca merge doar la carti.
Pe co.uk au preturi foarte bune la tot ce e Avent. Eu astept urmatorul salariu pentru a lansa comanda, daca mai poate da cineva detalii - pls! :)
Pentru .co.uk - unele din produse vin direct de la Amazon, altele de la parteneri - unii dintre parteneri nu trimit in ro (am observat asta la hainute). Daca ai 5 produse si toate de la distribuitori diferiti, transportul banuiesc ca te va costa mai mult. Astea sunt informatii obtinute avand cosul plin dar neterminand comanda.
msilvy spune:
abramburika
incerc sa mananc mancaruri care nu-mi fac rau ..
cu toate ca incep sa cred ca imi face rau si apa ..
am reflux gastroesofagian si incerc sa stau putin atenta cu ce mananc ca altfel ....
oricum , nici nu am prea pofta de mancare , cateodata mananc ca sa nu mi se faca rau , cateodata de gura sotului .
singura pofta pe care o am este CIOCOLATA . dar nici pe aia nu pot sa o mananc cu placere pentru ca imediat mi se face rau ..
precizare : inainte de sarcina eram o persoana gurmanda si mancacioasa chiar daca aveam grija la silueta dar imi placea sa mananc ..
ce sa fac ?? rezist cu stoicism ..
la toate
cristi07 spune:
Silvy, depinde cum decurge recuperarea ta... de ex pe mine m-au tinut pana a 2 zi la TI (am avut ceva probleme cu tensiunea), dar mi-au adus copilul de 2 ori acolo. Insa au fost femei care au fost duse in salon in aceeasi zi si cred ca seara deja misunau.
Te poti ridica din pat dupa ce scot sonda. Cu cat mai repede cu atat mai bine. La noi e indicat sa te ridici din pat prima oara ajutata de o asistenta.
Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (33 saptamani)
abramburika spune:
silvy - am inteles ... da, mai rezista atunci, e pt. o cauza buna ![]()
Doamne-Doamne, ai grija de noi
35s
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
anna-mama spune:
Fetelor, spuneti-mi si mie ce carucioare aveti / ati cumparat pt bebei, firma si modelul???? Ca mie mi-e f greu sa ma hotarasc 
de steluta norocoasa Luca-Vlad si
31+ cu
Eva minunea mea roz
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR