Ajutor privind diversificarea!
Poate cineva sa m#259; ajute cu un sfat? Baietelul meu are 6 luni si este alimentat mixt (biberon si san). La 4 luni am īnceput sa-i dau sucuri de fructe cu lingurita si acuma ii dau piureuri de fructe. M#259;nānc#259; tot. Numai ca atunci cānd ii dau mancarica mai putin pasata, da semne ca se ineaca si daca insist, vomita tot. Ce as putea sa fac acuma sa-l conving sa manance carnita cu legume? Sau mere date pe razatoarea mai mare, de exemplu? Multumesc
Raspunsuri
lulu77 spune:
nu insista niciodata sa manance mai mult.
e prea mic, mult prea mic ptr carnita, la varsta lui alimentatia de baza este laptele.ati inceput prea devreme diversificarea.
ai rabdare.treptat si cu rabdare, va manca din toate alimentele, la un moment dat.
cand va mai creste, ii vei putea oferii merele taiate felii f subtiri, in manutza sa le molfaie el, dar pana atunci chiar trebuie sa ai rabdare cu el.
cu sigurantza vei primi si alte sfaturi.
oana_lex82 spune:
Pai deocamdata n-ai ce face, pana nu se simte pregatit nu va manca decat pasat..eu i-am dat lui Iustin bucatele mai mari abia la 7 luni..desi nu avea niciun dinte a primit, bineinteles ca se mai ineca la inceput dar cu timpul s-a obisnuit..eu zic ca sa incerci sa nu mai pasezi cu blender-ul ci eventual cu furculita..astfel vor mai ramane si bucatele mai mari...
ela_04 spune:
Pai cati dinti are la 6 luni de te astepti sa manance carne "mai putin" pasata???
Sau vrei sa o inghita direct? Nu inteleg...
tanea1988 spune:
Hai ca deja te vad cum insisti si ala micu iti vomita tot Ce asa se face???? Daca ai vazut ca inca nu e pregatit sa manince mai putin pasat de ce insisti???? Ce iti este greu sa dai mincarea aia prin blander si sa o faci ca o piure ca puiu-lui tau sai fie mai usor sa o pape???? Eu de exemplu la 1 an si o luna am inceput sa-i dau nepasat si atunci cite o lingurita doua si asa am marit cantitatea in fiecare zi.... insa carnea si acuma o farim prin masina de tocat, o sa aiba timp sa manince si bucati de carne......
Si ma gindesc ca la 6 luni e prea devreme sa-i dai carne....
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabinamea Poate cineva sa m#259; ajute cu un sfat? Baietelul meu are 6 luni si este alimentat mixt (biberon si san). La 4 luni am īnceput sa-i dau sucuri de fructe cu lingurita si acuma ii dau piureuri de fructe. M#259;nānc#259; tot. Numai ca atunci cānd ii dau mancarica mai putin pasata, da semne ca se ineaca si daca insist, vomita tot. Ce as putea sa fac acuma sa-l conving sa manance carnita cu legume? Sau mere date pe razatoarea mai mare, de exemplu? Multumesc |
parerea mea este sa schimbi medicul care te-a sfatuit sa incepi atat de devreme diversificarea copilului.
cati dinti are copilul tau acum ? macar i-a iesit vreun dinte ?
daca nu are deloc dintisori, e si normal sa se inece cu mancarea mai putin pasata. ia incearca tu sa inghiti mancarea lui, fara sa folosesti dintii, vei vedea ca si tu te poti ineca.
continua sa-i pasezi mancarea, va veni si vremea mancaricii zdrobite cu furculita, apoi a bucatelelor mici si tot asa.
anya spune:
Pana nu are dinti nu ii dai decat pasat. Cel mult la furculita daca nu vrei la blender. Ca sa il inveti cu bucatele poti sa-i dai un biscuite in mana. Pana pe la 8 luni biscuiti sau o bucata de mar, dupa 8 luni poti incerca sa-i dai sa "mozoleasca" si un colt de paine.
Carne dupa 6 luni, dar putina si pasata. Daca nu ii place, nu insista cu mere pe razatoarea mare. De ce te grabesti? Tot atat de folositoare ii sunt si merele pe razatoarea fina. Are vreme.
Baietii mei n-au avut dinti pana spre un an si le pasam mancarea. Astazi au 6 si 8 ani si mananca normal, de toate. Cand sunt mici ii vrem mari...cand sunt mari parca ne e dor de un "bb de lapte".
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabinamea Poate cineva sa m#259; ajute cu un sfat? Baietelul meu are 6 luni si este alimentat mixt (biberon si san). La 4 luni am īnceput sa-i dau sucuri de fructe cu lingurita si acuma ii dau piureuri de fructe. M#259;nānc#259; tot. Numai ca atunci cānd ii dau mancarica mai putin pasata, da semne ca se ineaca si daca insist, vomita tot. Ce as putea sa fac acuma sa-l conving sa manance carnita cu legume? Sau mere date pe razatoarea mai mare, de exemplu? Multumesc |
Deci tu cand da semne ca se ineaca, insisti? No, esti norocoasa ca n-a trebuit sa apelezi la resuscitare, in cazul asta, nu inteleg care ti-e scopul, sa vezi cum arata un bebelus care se ineaca, esti sadica, sau ce probleme ai?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
delsim spune:
E mult prea mic pentru pasare cu furculita sau bucatele...alea pe la 9-10 -11 luni cand va fi pregatit!
Deocamdata totul pasat inclusiv carnea impreuna cu legumele in blender, mixer vertical
LoraG76 spune:
Asa....da-ti-i in cap, daca a indraznit sa va ceara sfaturi...hm.
Nu, nu e prea devreme pentru mancare nepasate. Va scriu din proprie experienta - la fetita mai mica m-am ghidat dupa principiile autodiversificarii si nu a diversificarii clasice, cu mancare pasata, legume/fructe amestecate si pasate.
A, ca e cam prea devreme pentru carne da, aveti dreptate, este prea devreme. Eu zic sa astepti pana la 7 luni pentru carnita. Ofera-i bucatele f. mici si bine fierte sau coapte din legume si fructe, puse pe masa lui, de exemplu, si vezi cum reactioneaza. Daca isi face greata ori vezi ca da semne ca se ineaca, mai lasa-l cateva zile si mai incearca dupa aia. Daca nu si nu, atunci da-i pasat in continuare, nu e musai sa manance de pe-acum bucatele.
Cat priveste faptul ca ai inceput diversificarea de la 4 luni si mie mi se pare cam devreme, dar deja faptul e consumat, deci nu vad ce sens are sa mai discutam despre asta si sa te condamnam ori ba.
O sa caut subiectul despre autodiversificare, sa pun link-ul aici, poate te ajuta.
Si nu insista cu ceva ce vezi ca nu ii face bine, nu ii place ori nu tolereaza.
Crestere usoara si spor la diversificare!
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
LoraG76 spune:
Si informati-va bine ca nu e necesar ca un bebelus sa aiba dinti pentru a putea mesteca ceva - gingiile lui sunt destul de tari pentru a face asta.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
(Niciodata sa nu spui niciodata!)