Blog sau Wiki
Am si eu nevoie de un sfat.
Iau o clasa online de utilizarea a tehnologiei in predare.
Pentru proietul final am de facut la alegere un blog sau un wiki.
Fiecare din ele e destinat sa cuprinda exemple de "tehnici" pe care preconizez sa le folosesc la predarea online.
Deci pentru cunoscatori, ce e mai usor de facut wiki sau blog.
Ce e mai folositor?
Banuiesc ca majoritatea vor spune blog. Este acesta folositor in predare? Sau e doar o pagina web unde scriu ce vrea.
Precizez ca predau matematica.
Raspunsuri
maria_alexia spune:
diferenta care mi se pare mie esentiala:
- in blog, postarile curg, sunt ordonate cronologic. Le poti sorta folosind taguri, dar informatia nu e chiar usor de regasit, organizarea e "loose", asa... L-as folosi daca scopul e sa postez lucruri temporare/in spiritul timpului, ca un ziar.
- daca alegi formatul wiki, il poti organiza incat "sa ramana". l-as prefera ca sa postez informatii de referinta, usor de accesat ulterior.
blueandgreen spune:
Buna polux!
Blogurile sunt mai usor de folosit, le poti adauga teme si le poti modifica in functie de ce ai nevoie. Sunt sigura ca exista si modalitati de ati transforma blogul intr-o mica platforma de invatare.
Un wiki e mai greu de configurat si folosit si trebuie sa stii si un pic de programare. Un avantaj ar fi ca un wiki e mai bine structurat in comparatie cu un blog si astfel gasesti mai usor informatiile. Daca vrei usurinta de folosire, alege un blog. Daca vrei sa ai informatia bine organizata, cred ca e indicat wiki.
polux spune:
Multumesc foarte mult fete dragute.
Intelesesem ca in wiki poate oricine face modificari, dar in blog nu? Este asta adevarat sau nu?
Daca e adevarat atunci aleg blogul, dar daca nimeni nu poate schimba wiki l-as alege pe acesta, pe motiv ca e mai bine structurat in comparatie cu un blog si astfel gasesti mai usor informatiile.
Nu-mi trebuie neaparat cronologic.
Multumesc mult.
crista-s spune:
Asa este, in wiki poate intra oricine sa adauge, modifice, sa traduca etc In blog numai administratorul blogului ( una sau mai multe persoane) sau oricine cunoaste userul si parola.
polux spune:
Am ales pana la urma wiki. E mai structurat...si nu, nu poate sa faca orice modificari fara acordul meu.
Multumesc mult tuturor fetelor.