Oxyuri Ajutor!!!
Raspunsuri - Pagina 2
clarmai spune:
Cum ii dau acele seminte de dovleac pe stomacul gol ,ca nu cred ca le va manca veci,sa le mestece asa,nici un caz nu cred ca o sa vrea.Cum sa procedez ,as vrea sa i le dau de maine,ca rau nu are ce sa-i faca,dar cum??? Copilasii vostrii le-au mestecat asa,nu exista riscul sa se innece,dar mai ales sa nu le accepte??
CorinaDani spune:
incearca sa le maruntesti in rasnita de cafea sau cu mixerul/robotul de bucatarie daca ai
apoi i le strecori in iaurt, sau intr-o mancarica preferata
dar ai rabdare, fa-i analizele si asteapta rezultatele
geniest spune:
Daca a urmat tratament cu antibiotice e posibil sa aiba candida. In paralel cu analizele de scaun si urina mergi sa o vada si un medic.
Sanatate multa !
Selene_Bunny spune:
Oxiurii nu dau usturimi "jos". Oxiurii dau mancarimi in... fund. La propriu. Femela isi depune ouale in pliurile pielii anusului, de acolo mancarimile. Oxiurii sunt viermisori mici, de culoare alba. Copilul se scarpina, ouale ajung cu usurinta pe lenjerie si chiar sub unghii, de unde patrund iar in organism.
Daca se confirma faza cu ORICE fel de paraziti, tratamentul trebuie facut de toata familia, inclusiv de bunici, daca au intrat in contact cu copilul/voi. Plus ca trebuie aruncata lenjeria intima, daca e prea costisitor, trebuie spalat separat si sterilizat prin calcare cu fierul cu aburi tot ce se poate calca - lenjerie intima, lenjerie de pat, prosoape. Prosoapele musai sa fie separate.
Daria a luat Zentel la 1 an si 6 sau 7 luni. A luat 5 ml, dupa alte 10 zile, alti 5 ml, asta a fost schema. Se cumpara doua flacoane de lichid de-asta, pentru ca, desi un flacon are 10 ml, odata deschis, nu se pastreaza. Da, si noua ni s-a spus ca este f. toxic pentru ficat, dar este cel mai eficient. Liv52 administrat in paralel. De ce este cel mai eficient, pentru ca omoara SI ouale sau larvele viermilor, nu numai viermii adulti.
Pentru adulti, exista varianta sub forma de pastile, insa nu toti adultii tolereaza Zentelul. M-am intalnit la farmacie cu un tatic care lua Zentel pentru ca micutul lui avea Giardia. Se simtea oribil de la Zentel.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
clarmai spune:
Multumesc mult selene buny ,nu o mananca in fundulet,o ustura jos ,dar doar cand o spal cu sapun,oricum sunt din ce in ce mai convinsa ghidandu-ma dupa comportamentul copilei,ca dr s-a grabit cu diagnosticul,maine avem programare pt analize ,va tin la curent,azi am scormonit minunea sa vad daca e ceva si nimic.Imi cer scuze daca sunt scarboasa,dar nu stiu cum sa colorez situatia altfel ca sa intelegi.
Zentel ii dau numai in cazul in care se confirma la analize ca are,dar sunt in dubii.Oricum am luat legatura cu o cunostinta care e medic pediatru la bucuresti sa aflu si parerea lui despre zentel,a spus ca nu e toxic decat in cantitati mari,luat pe o perioada lunga de timp,altfel unda verde,am inteles ca are alta denumire acum.
Oricum multumesc mult,va tin la curent cu rezultatul analizelor.
iulia_b spune:
Eu folosesc pt fetita Saforelle, un sapun lichid intim, indicat si la copii. A avut si ea usturimi la spalat dar i-au cedat repede cu el.
ariel_7000 spune:
Selene, zentel nu omoara ouale de oxyuri! asta e si motivul pt care se da in 2 doze la distanta de 10 zile una de alta. la prima doza mor viermii adulti, iar la a 2 a mor larvele eclozate. intre timp, trebuie mentinuta o igiena ffff stricta, fiert, calcat lenjeria de corp, de pat. copilul sa aiba unghiile taiate fff scurt si sa se evite scarpinatul, caci acesta e modul in care se produce iar infestarea.
oxyurii pot da "mancarimi acolo jos", inclusivi scurgeri si iritatii vaginale. fetita mea, asta vara acuza usturimi vaginale si labiale, am mers cu ea la ginecolog, avea o scurgere sangvinolenta si iritatie a zonei intime. s-a banuit a fi candida, caci tocmai urmase tratament cu antibiotic, insa mancarimile si usturimile nu cedau, secretia era prezenta si abundenta.
cand eram in vacanta, in urma baii in mare, seara (atentie, seara!!!), a inceput sa se scarpine violent si fara sa se poata controla. m-am uitat si am vazut "bestiile" care erau peste tot...in anus, pe labii...misunau. am mers acolo la spital, un episod destul de funny, caci noi nu stiam sa le spunem in spaniola problema noastra, ei nu intelegeau in engleza. pana la urma le-am explicat, le-am desenat, ne-au pus sa-i dam Lomper (echivalentul spaniol al Zentelului) si ne-a pus si pe noi si pe restul familionului sa luam. O doza atunci si una peste 2 saptamani.
Piciul meu era aici cu ai mei, a luat si el Zentel, lui i-a dat a 2 a doza la 10 zile si fara sa aiba cel mai mic simptom, a eliminat si el "bestii" d-alea...
Dintre toti, eu am fost singura care am reactionat mai urat la tratament, in sensul ca mi-a fost greata 2 zile si ca m-a durut in zona ficatului, insa eu aveam probleme biliare...
Cel mai bine e sa-i faci copro si/sau o analiza de secretie. In felul asta poti afla daca sunt viermisori sau candidoza...
Dr gineco la care am fost eu cu fetita mea spunea ca se poate sa fie si o reactie la detergent....
ariel_7000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ariel_7000 Selene, zentel nu omoara ouale de oxyuri! asta e si motivul pt care se da in 2 doze la distanta de 10 zile una de alta. la prima doza mor viermii adulti, iar la a 2 a mor larvele eclozate. intre timp, trebuie mentinuta o igiena ffff stricta, fiert, calcat lenjeria de corp, de pat. copilul sa aiba unghiile taiate fff scurt si sa se evite scarpinatul, caci acesta e modul in care se produce iar infestarea. oxyurii pot da "mancarimi acolo jos", inclusivi scurgeri si iritatii vaginale. fetita mea, asta vara acuza usturimi vaginale si labiale, am mers cu ea la ginecolog, avea o scurgere sangvinolenta si iritatie a zonei intime. s-a banuit a fi candida, caci tocmai urmase tratament cu antibiotic, insa mancarimile si usturimile nu cedau, secretia era prezenta si abundenta. cand eram in vacanta, in urma baii in mare, seara (atentie, seara!!!), a inceput sa se scarpine violent si fara sa se poata controla. m-am uitat si am vazut "bestiile" care erau peste tot...in anus, pe labii...misunau. am mers acolo la spital, un episod destul de funny, caci noi nu stiam sa le spunem in spaniola problema noastra, ei nu intelegeau in engleza. pana la urma le-am explicat, le-am desenat, ne-au pus sa-i dam Lomper (echivalentul spaniol al Zentelului) si ne-a pus si pe noi si pe restul familionului sa luam. O doza atunci si una peste 2 saptamani. Piciul meu era aici cu ai mei, a luat si el Zentel, lui i-a dat a 2 a doza la 10 zile si fara sa aiba cel mai mic simptom, a eliminat si el "bestii" d-alea... Dintre toti, eu am fost singura care am reactionat mai urat la tratament, in sensul ca mi-a fost greata 2 zile si ca m-a durut in zona ficatului, insa eu aveam probleme biliare... Eu le dau "preventiv" Helmiflores, 2 cure pe an, ulei de dovleac, usturoi...si cu toate astea, tot s-au ales cu porcariile alea. Nu e de mirare, caci vesnic sunt cu mainile in gura Cel mai bine e sa-i faci copro si/sau o analiza de secretie. In felul asta poti afla daca sunt viermisori sau candidoza... Dr gineco la care am fost eu cu fetita mea spunea ca se poate sa fie si o reactie la detergent.... |
ela_04 spune:
Si copilul meu are. Dupa ce i-am facut un set de analize dr si-a dat seama imediat si mi-a dat sa fac copro. Le-am facut la recomandarea ei la un laborator specializat unde am platit cei drept 15 lei.
Acolo a iesit 4 oua pe nu stiu ce...unitatea lor de masura.
Nu se vedeau in kk, nu avea copilul mancarimi, nici nu-l ustura nimic.
nici degetul in nas nu-l baga.
Mi-a dat un tratament dr cu Wormex- nu a fost bun de nimic. I-am dat usturoi dimineata... nu a mers, acum am citit pe aici la voi de seminte de dovleac...o sa incerc si asta.
Dr a zis ca nu ne da antibiotic atata timp cat copilul tot baga mana in gura si duce toate alea la gurita.
Am urmat si noi un tratament dar pana nu scapam de la el tot asa o ducem...
astridhappy spune:
Asa este. Doar degetul in nas nu dovedeste nimic. Si daca se dovedeste ca are oxiuri incearca un tratament alternativ, nu Zentel cand este atat de mic. Cand banuiam si noi niste oxiuri,pdiatra ne-a spus ca daca se confirma vom incerca cu niste siropuri din plante, seminte de dovleac si ATAT, chiar daca nu dispar. Si ca, dupa parerea ei, Zentelul este mai periculos decat oxiurii!
Acum, nu am apucat sa icnercam nimic pentru ca s-a dovedit ca nu aveam nimic, dar asta este recomandarea pe care am primit-o atunci!