Bona interna
Are cineva pe aici bona interna ? Ma intereseaza niste informatii generale despre genul acesta de bona gen: salariu, modul in care ati facut rost de ea si eventualele dezavantaje ale unei bone interne .
Sper sa ma puteti ajuta ca sunt tare confuza :).
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
Raspunsuri
Baby1320 spune:
Dupa ce am postat, am cautat tot aici pe forum prin subiectele vechi si m-am ingrozit :)). Numai experiente nasoale cu bonele interne ... In fine, ideea e asa: eu am nevoie defapt de o persoana care sa stea de la 8-8.30 pana la 20-20.30 zilnic. In rest, din cand in cand mi-as mai dori sa pot iesi si eu cu sotul meu .. Asta nu se va intampla fireste de mai mult de 1 data pe saptamana in medie si oricum nu toata noaptea. Ideea este ca simt asa ca innebunesc ca de aproape 2 ani, eu trebuie sa "sting lumina" la 8.30 si nu pot iesi nicaieri. In alta ordine de idei, problema este ca sotul meu este sportiv de performanta si in timpul verilor mergem la diferite concursuri in strainatate. Merg cu Joshua al meu de cand avea 4 luni afara din tara, dar este foarte stresant, barbatul meu nu are nervi (evident) sa aiba grija de noi cand suntem plecati cu el si atunci eu sunt nevoita sa stau non-stop in tensiune de nu imi mai prieste nici concurs nici nimic. Ba schimb pampers, ba adorm baiatul, ba e cu degetele prin prize, ba prin rotile de la motor etc. :). Deci haos total; eu ma intorc de acolo epuizata complet. Nu vreau sa il las acasa, vreau sa il obisnuiesc cu concursurile, cu atmosfera, cu tot pentru ca ne dorim ca baiatul sa isi urmeze tatal in cariera, plus ca si lui ii place foarte mult :). Plus eventualele concedii in care nu concep sa nu imi iau baiatul, insa mi-e groaza de ce concediu balamuc o sa avem.
In alta ordine de idei, eu am un business de care nu mai reusesc sa ma ocup decat in tipete si balamuc, sau dupa 9 seara ceea ce ... e absurd. Mai avem si o alta afacere in care iarasi va trebui in curand sa ma ocup foarte serios. E drept ca ambele se desfasoara in perimetrul casei, deci eu sunt aproape de baiat insa nu ma pot ocupa cu el si de el si de treaba si sa mai dau si randament.
Deci ar trebui ca bona pe care o iau sa fie dispusa sa fie carata de colo-colo prin lume pe timpul verii. Ideea este sa ma secondeze cineva nu sa ma scape de copil. Nicidecum. Dar am nevoie de un ajutor clar.
Hai ca am facut o adevarata telenovela .. Am vrut sa explic putin de ce am nevoie, poate ma puteti ajuta voi cu un sfat. Bona interna sau bona cu program prelungit ? Chiar nu stiu cu cine sa ma sfatuiesc mai bine decat cu voi.
miha81 spune:
Eu nu sunt la fel de ocupata ca tine, dar am niste prieteni care sunt foarte multumiti de o bona filipineza. Le face inclusiv menaj (cand copiii au alte activitati pentru ca prioritari sunt ei), masaj, fetita cea mare stie mult mai bine limba engleza, etc. Problematic ar mai fi cu iesirile din tara, ele vine cu viza si am inteles ca trebuie indeplinite ceva formalitati sa o poti scoate din tara. M-am informat si eu pe forum si nu am gasit pe nimeni care sa nu fie multumite de ele
pozeBianca
Baby1320 spune:
:) tocmai ce am aflat astazi ca de la 1 octombrie, se platesc taxe la stat pentru bonele filipineze. La bona filipineza ma gandesc demult si eram cat pe ce sa incep demersurile. Insa in conditiile in care trebuie sa o platesc cu aprox. 650 USD pe luna plus mancare, camera separata, internet, haine groase etc. chiar mi se pare exagerat scorul si am renuntat la varianta asta.
Defapt, de asta si scriu ca sunt complet dezorientata ca pana azi eram convinsa ca filipineza o sa luam ...
Baby1320 spune:
M-am exprimat gresit "sa o platesc cu 650 USD"; am vrut sa spun sa ma coste 650 USD numai cheltuieli cu salariul ei ....