Hipertrofie mamara la 7 luni
Fetita mea (7 luni) are sanii usor mariti. Ni s-a recomandat un control la endocrinologie.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
ai inceput diversificarea alimentatiei ? ii dai fetitei carne de pui ? de care, din supermarket sau de la tara ?
intreb pentru ca pediatra fetitei mele, la controlul medical din vara, ii palpa sanii fetitei mele; am intrebat-o de ce, i se pare ceva in neregula ? mi-a spus ca in ultimul timp a avut cateva cazuri de fetite de varste diferite, carora li s-au marit sanii, se pare din cauza consumului de carne de pui, crescuti in ferme, carora li se dau diversi hormoni de crestere.
daca nu ati inceput diversificarea alimentatiei, nu stiu ce sa-ti spun; au mai fost subiecte aici pe forum, legate de aceeasi problema. cu siguranta endocrinologul te va lamuri.
copiloi spune:
Da, am inceput diverisficarea si de 2 saptamani ii dau si carnita.
Pana acum i-am luat doar piept de pui de la firma Coco Rico. Scrie pe ei ca sunt fara aditivi, fara hormoni de crestere etc.
Nu stiu ce sa mai cred
ela_04 spune:
Incearca sa te linistesti... am mai auzit cazuri si nu erau de la nici un hormon din carne ci de la mama care se elimina. adica trece de la sine. Uneori mai apar si scurgeri vaginale...
nu am fata dar cand eram gravida citeam toate revistele de specialitate despre copii
A vazuto un pediatru? pt ca desi ai scris ca ni s-a recomandat nu pot sa cred ca un medic pediatru e atat de putin informat...
copiloi spune:
Pediatru a spus ca mai apar din astea la criza genitala, dar nu mai tarziu...
La fiimea (7 luni) nu se mai poate vb de criza genitala.
copiloi spune:
Am fost la endocrinolog. Ni s-a recomandat sa facem analize hormonale, o ecografie pelvina si o radiografie de pumn.
Am facut analizele hormonale (estradiol, LH, FSH) care sunt perfecte.
Oare are rost sa facem si ecografia si radiografia?
Ma gandesc ca daca s-ar vedea ceva anormal la ecografie/radiografie s-ar reflecta si in analizele hormonale, nu?
Eu cred ca fata e ok, n-are nimic. Dar nah....nu stiu ce sa fac
brenda1976 spune:
Fetitei mele la 1 an a inceput sa-i creasca sanii, erau si usor intariti. Analizele (estrogen, hormonul cresterii) aveau un nivel foarte ridicat. Ni s-a recomandat un control la endocrinologie la Institutul I.C. Parhon din Bucuresti. Timp de trei saptamani,cat a durat de la depistarea problemei si pana am ajuns la Bucuresti, i-am scos carnea de pui din comert (hipermarchet),cerealele pentru bebelusi si i le-am cu cereale normale si carne de vita de la tarani. In spital analizele au fost normale, ele fiind repetate si la un laborator privat. Acum totul este in ordine, sanii s-au retras. Dar nu mai consumam carne de pui din comert, ci numai de vita, peste, etc. Chiar si doctorita de la Parhon ne-a recomandat scoaterea carnii de pui din alimentatie, aceasta fiind cauza principala a acestei cresteri a sanilor.
Nu stiu daca este cazul fetitei tale, dar nu strica sa renuntam la carnea din pui din comert. Indiferent de firma, toata are hormoni de crestere in ea.
Multa sanatate fetitei.