Mamici de mai-iunie 2004 (5)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Getuta spune:

Draga Cella, eu am acasa aceasta carte scrisa de Dr. Spook. Este intr-adevar groasa si scumpa. Este o carte adresata mamicilor care au nascut deja.
La inceput sunt cateva sfaturi pt mamicile in devenire, dar accentul cartii se pune pe cresterea copilului. Sunt o multime de sfaturi grupate pe varste. Eu n-am apucat decat s-o rasfoiesc, acum citind carti pt perioada prenatala. Nu pot sa-mi dau cu parerea cu privire la cat de buna este pt. ca asta voi descoperi dupa nastere cand voi fi pusa sa aplic ceea ce scrie acolo.
Oricum voi citi mai multi autori ca sa pot compara. De exemplu, cumnatica mea care a nascut in mai, are o carte Mama si copilul care i s-a parut foarte buna. Este scrisa de doi romani. Am vazut-o prin librarii. Nu-mi amintesc numele autorilor, dar daca te intereseaza o intreb.
V-am pupat,
Geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Buna, fetelor, bun venit noii sau noilor mamici (ca de cand n-am mai scris nu mai tin minte).
Azi am fost si noi la ecograf- am avut noroc ca am fost asa devreme,asta pt ca doctora mea la control a zis ca am uterul cam mare, si au vrut sa vada de ce.Si asa l-am vazut si noi pe bb miscand (desi la inceput nu vedeam nici o miscare,si cand am intrebat si eu de ce nu misca, si doctorul mi-a zis ca poate doarme,a inceput sa dea din manute si picioruse si sa salte nitel). Si inimioara mica,si stomacel, Doamne,ce moment!
Insa e singura ecografie de care am avut parte,ca altfel as fi avut parte prin sapt.20,asa ca mai incolo,de-om mai vrea sa-l vedem pe bb, o sa mergem la un ecograf privat.
Acum mi-a dat ca termen 15 mai -eu stiam 20 din calcule, si doctora mea saptamana trecuta la fel a zis,acum la ecograf sarcina a iesit cu o saptamana in plus, deci 13 sapt. si ceva zile,cand eu stiam de 12 sapt. si ceva zile din jurnalul pe care l-a scris doctora . Acum nu mai stiu cum sa ma semnez, 12 sau 13 sapt. ?!
Of, si maine trebuie sa mergem la Copenhaga,la consulat, si mie mi-a fost rau in masina pana aici, la spital,ce ma fac maine? Voi ce faceti, aveti vreun remediu contra raului de masina? (ca pastile nu mai vreau sa iau,ca pana cum, cand nu eram gravida- ca mie mi-e rau in masina indiferent de situatie,acum insa si mai si).
Irinusha, mersi de numele medicamentului aluia contra sinuzitei, am gasit intre timp si picaturile alea de la A. Vogel.
S-aveti numai bucurii,

Piatra lunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cella spune:

am gasit! multumesc mult am sa il postez si in zona artelor

Pt mamicile intersate, cartea se poate gasi la editura all sau pe www.libraria online./medicina/diverse/diverse

Dr.Spock: Ingrijirea sugarului si a copilului. Editia: I
si costa 300,000 lei

AUTORI: Benjamin Spock, Steven J. Parker
EDITURA: ALL
Traducatori: Catalin Boiangiu, Gabriela Calimaneanu, MIhaela Dumitrescu

Lucrarea pune la dispozitia parintilor un bagaj impresionant de cunostinte clasice - trusoul noului-nascut, alimentatia naturala si artificiala, ingrijirea zilnica, vaccinarile, dezvoltarea copilului, educatie, boli, primul ajutor, probleme de comportament - ca si sectiunea Noi provocari: pregatirea pentru secolul urmator. In capitole referitoare la situatii speciale, autorii atrag atentia si asupra unei problematici neincluse in manualele traditionale de puericultura: calatoriile cu copiii, copii cu nevoi speciale, maltratarea si neglijarea copiilor, adoptia, prematurul, gemenii, divortul, recasatoria si existenta unui singur parinte in viata copilului, discutii despre sex, metode contraceptive, homosexualitate, abuz de droguri si alcool, SIDA s.a. Un Glosar ajuta apartinatorii ini insusirea semnificatiilor unor termeni medicali, utila, cel putin, in situatia in care acestia ar putea fi pusi sa explice medicului starea copilului. Carte care a servit drept ghid competent pentru generatii intregi de parinti din toata lumea, Ingrijirea sugarului si a copilului este o lucrare devenita clasica, iar prin diversitatea aspectelor abordate preferabila oricarei alte recomandari bibliografice sau sfaturilor venite de aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Eryka, am 17 sapt. de la UM si 15 sapt. arata la echo. (de la fecundare). Ma "semnez" cu 17 sapt. pt. ca toata lumea asa mi-a zis ca se merge cu calculul sarcinii. Am colege carora li s-a potrivit sa nasca, cu acest calcul de la UM, chiar si mai devreme.
Dr. meu insa merge cu calculul de la fecundare...Ca sa nu mai fiu derutata am hotarat sa urmez UM.
Dar sti si cu primele miscari ale lui bebe, dr. mi-a zis ca o sa fie pe la 4 luni si jum., dar iata ca a fost mai devreme. parca vad ca nu o sa ma creada cand o sa-i spun acum la control.
Si eu am crezut ca mi s-a parut prima data si nu am luat in considerare, dar duminica, pe 9.11, a miscat atat de tare si de vizibil, ca aveai impresia ca iese prin burtica.
Acum, mai nou, sa nu radeti de mine, incepe sa se zbenguie, in momentul in care facem . Ce ziceti de asta ?
Am avut un moment de intimitate care a "esuat" ca stateam si ne uitam la burtica cum se umfla...Vai de capul nostru. Pe sotul meu il amuza atat de tare....
Hai ca am intrat cam mult in detalii si poate va plictisesc.
Va pe toate !
Cris - 17 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

S-a schimbat subiectul de ieri, si asa de mult ati scris ca am ramas in urma.

Cella multumim pentru informatii. Eu am gasit cartea in varianta franceza si engleza la Bibloteca.

Bun venit Manu Clau si sarcina usoara.

Eu nu mi-am masurat temperetura dar nici nu simt ca as avea temperatura mai ridicata. Referitor la kilograme nu am inceput sa ma ingras prea tare. Am pus ceva, dar cred ca e numai bine pentru ca eram cam slaba, sincer vorbind.
Un prienten mi-a recomandat sa fac un control la dentist in aceasta perioada pentru ca suntem mai expuse la a face carii. Nu am prea dat importanta si in ziua urmatoare mi s-a rupt o bucata de masea. In general nu am probleme cu dintii dar se pare ca chiar va trebui sa vad un dentist.

Claudia (11 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Buna, fetelor.Astept si eu in BB, data aproximativa fiind 17 iunie, 2004. Deci BB ar cam avea 9 saptamini de la UM si 7 de la fecundare...
Nu sint la primul copil, ci la al treilea. Dar parca niciodata nu m-am simtit atit de rau... Am doua fetite. Sarah are 4 ani iar Maya are 2 ani. Sint suparacioasa in ultimul timp, ma doare tot corpul, parca asi tot minca si parca nu... Am mereu pofta de mincare Japoneza!... Mi-e tare teama la gindul daca ma voi putea descurca cu trei copii. Voi avea oare rabdarea cuvenita? Si mi-e groaza ca ma voi ingrasa din nou. De abia reusisem sa slabesc, era mai usor cu Maya acum ca are doi ani si acum o iau de la capat. Mai este vreuna din voi care asteapta al doilea sau al treilea copil?
Am avut prima ecografie saptamina trecuta in urma unei hemoragii. Totul este ok. Am o poza de la eco pe frigider. I-am vazut inimioara... Ce minune!

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Manu, bun venit printre noi, sanatate multa si numai bine si tie si lui bebe.

Eryka, in primul trimestru e indicat sa eviti dentistul dar in al doilea e chiar indicat sa iti tratezi dantura ca altfel poti avea probleme mari mai tarziu. Si eu trebuie sa ma duc, da astept al doilea trimestru ca asa mi-a zis si doctora.
Acum, intreaba si tu doctorul ca eu dupa cum am vazut pe site-uri, cam din saptamana 14 esti in al doilea trimestru, da dupa cum zicea Irinusha ca scrie in cartea ei ar fi mai tarziu...
Oricum, daca ai dureri mari du-te, iti va curata putin locul si iti va pune un pansament temporar cred eu si te va chema din nou in trimestrul urmator de sarcina.
Fetele ati scris asa mult ca nu mai stiu ce si cui voiam sa scriu...
Asa ca fac o pauza.

Pupici,

Irina si bebe(ii?) din burtica

saptamana 11 (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Madutza, parca tu ziceai ca ai niste dureri ca la ciclu. Nu te speria, e normal, uterul creste mereu, ligamentele se intind. Citeste la Odiseea sarcinii in 40 de saptamani si o sa vezi ca e normal, nu-ti mai face griji, o sa tot avem dureri (nu foarte mari probabil dar oricum) pe parcursul sarcinii.
Irinusha, eu lucrez ca marketing assistant (adica munca de secretariat plus trimis brosurele la potentiali clienti, plus reaserch pe internet pentru firme care ne-ar putea deveni clienti, plus design la ceva flyere). Deci, nu prea merge sa fac asta de acasa din pacate. da nu ma stresez, o sa stau acasa cu bebe si asta e, daca oi vedea ca pot, poate sa o sa fac si eu mutarea aia cu dusul o data pe saptamana, asta daca nu o simti seful nevoia sa angajeze pe cineva pana ma intorc. Dar avand in vedere ca sunt departe de casa cred ca va lua ceva timp sa ma obisnuiesc in noul rol de mamica...
Eryka tu esti in saptamana 13 de la UM? (Eu inca mai sper sa scap de greturile astea ingrozitoare...)

Mergi la inceput

Alyssa bun venit si tie, scuze de intarziere :0)
Eu nu mai am bebei, da e posibil sa am doi o data :-) asa ca aproape te prind
Spun asta pentru ca sotul are gemeni in familie, si nu pentru ca as sti deocamdata caci nu mi-au facut ecograf inc...:0(
Eu cred ca te vei descurca daca te-ai descurcat cu doi copii. De altfel ma gandesc ca vei fi ajutata de copii tai (sunt fetite?). Chiar si faptul ca se vor juca cu cel mic si o sa iti lase tie ceva timp pentru alte lucruri.
Curaj, am citit povestea ta, probabil si de-aia simti asa multa descurajare, plus ca nu te simti bine. Cand va trece raul probabil vei gandi putin mai optimist.

Pupicei,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Mamicilor, suntem fericiti!!! Ne-am vazut puiutul si e bine! Dar pe rand. Dupa cum v-am mai spus, de data asta mi-am luat si sotul, sa-l vada live ca-i mult mai super. Doctorita a fost foarte draguta si mi-a raspuns la intrebarile mele, asa ca am aflat ca stau bine cu fierul (ptr. o gravidutza) si ca nu-mi trebuiesc injectiile, ca pot naste la München(Munich) unde-s ai mei (mama a fost tare fericita ca o sa fie fata ei la ea mai mult timp si dupa, cu bebelul), mi-a dat magneziu ca am carcei noaptea - si culmea, au fost gratis ... nici nu-mi vine sa cred ... ceva gratis in Germania! Minune!. In schimb m-a cam dezamagit cand i-am spus ca de o saptamana nu mai am pofta de mancare si ca mananc in sila ca stiu ca trebuie si dupa masa imi vine sa vars ... ca cica e normal si in a 15 saptamana. Si eu care ma bucurasem ca am scapat usor ... de unde!!! Cred ca m-a pedepsit Dumnezeu si acum rade de mine! Nerusinare!!! Cica sa mananc des si putin ... dar parca tot degeaba. Dar ce va spun voua asta ca stiti cum e!
Asa, sa trecem la ecografie. M-am intins pe masa, de data asta total imbracata (imi venea sa-i spun ca sotul ma cunoaste si fara, ca altfel nu am fi ajuns acolo ...) si mi-a facut ecografie pe burta. Pana acum mi-a facut doar vaginal ... dar cica e bb-le prea mare ptr. ecografie vaginala. Na, s-o credem. Insa asa nu-i tot aceiasi calitate ... pe undeva m-a fraierit. Oricum, bb-le e mare ... nu intra in ecran decat capul, manitele si burtica ... in alta imagine vedeam doar picioarele. La intrebarea mea "dar de ce nu misca" s-a miscat si a inghitit putina apa (cum ii mai spune, ca acum imi vine doar cuvantul in germana in cap ... sorry! sunt si eu impresionata ... si mamica :)), a dat din manite si s-a linistit. Am inceput iar s-o bat la cap pe doctorita cu intrebari ("dar cum vedeti sexul ca eu nu vad nimic?", "dar e acum intr-o parte, sau de ce se vede coloana?", "aoleu, unde-i inima?" si tot asa ) pana a spus gata, ca m-ai innebunit. Acasa sa aud de la sotiorul meu ca-s groaznica ca pacienta si ca saracul copil s-a miscat ca sa scape de nebuna ... ce dragut e!!! Oricum, in ultima pozitie, cel mic s-a intins total de parca vroia sa-si intinda oasele ... iar Boby a constatat ca seamana in familie, ca are burta mare. Si asta de la un viitor tatic!
Oricum a fost impresionat ... dupa ce am iesit din cabinet a picat pe ganduri si nu a mai scos o vorba ... de-mi faceam si griji ... iar acasa nu-i mai tacea gura!!! Asa ca fetelor, daca aveti ocazia, luati-va sotul la ecografie. Este minunat!

Piatra lumii, sa-ti traiasca puiul! Si tu pe langa el!!! Ma bucur ca l-ai putut vedea ... nu-i asa ca-i minunat! Dar ma repet!

Acris, esti o fericita ... nu am mai vazut sex de cateva saptamani bune. Ba durerile de cap, ba raceala ... dar am zis ca suntem prea tineri sa ne comportam in halul asta ... asa ca tineti-ne pumnii sa trecem si noi la fapte mari.

Irinel, nu te mai lua dupa calculul meu ca eu una nu mai inteleg nimic! Azi doctorita mi-a spus ca sunt in luna 4 si asta in saptamana 15 ... deci eu una sunt si mai confuza ca inainte.

Alice, bine ai venit printre noi! Sa-ti traiaca fetitele si bb-lul din burtica! Sunt sigura ca te vei descurca si cu trei. S-ar putea sa te simti acum rau (in comparatie cu celelalte sarcini) ca acum s-a schimbat sex-ul copilului ... ceva pe baza hormonala, dar nu ma bate daca nu-i asa. Nu stiu, dau doar cu presupusul!

Madutza, dragalaso! Eu pun pariu cu tine, dar pe ce? Si iti dai seama ce pariu o sa fie asta? O sa ne chinuim amandoua sa nu-l castigam ... dar chiar asta ar fi mortal! Deci, pe ce pariem? Sa-ti mai spun ca am mai slabit o jumatate de kg? Hi,hi,hi!!!

Va pupiceste pe burtici o mamica fericita!!! O noapte buna si aveti grija de voi!

Irinusha - cu minunea de 15 saptamani din burtica :)

Mergi la inceput