Mamici de mai-iunie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 11
madutza spune:
Mda, se pare ca asa este. Ultimul articol citit in acest sens este urmatorul:
Libertatea (13.11.2003)
Se modifica indemnizatia de crestere a copilului
De anul viitor, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la doi ani se va schimba. Drepturile deja stabilite vor ramane nemodificate, noua formula fiind aplicata doar femeilor care nasc dupa 1 ianuarie 2004. Pentru cresterea copilului indemnizatia va fi de 6.529.700 lei, indiferent de salariul parintelui. "Indemnizatia de maternitate va fi calculata ca si in prezent, in timp ce indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani va fi de 85% din salariul mediu brut pe economie, utilizat la fundamentarea bugetului in 2004. Acesta este de 7.682.000 lei, iar 85% inseamna 6.529.700 lei, indiferent de salariul beneficiarilor", ne-a spus Corina Gheorghe, consilier al ministrului muncii. in prezent, concediul si indemnizatia de maternitate se acorda femeilor care in ultimele 12 luni, anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificat, au o vechime de cel putin 6 luni. Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de doi ani se acorda atat mamei, cat si tatalui, daca au o vechime de cel putin 10 luni in ultimele 12 luni anterioare datei de nastere a copilului, daca solicitantii sunt asigurati ai sistemului public dupa data de 17.03.2003. Pentru cei asigurati inainte de aceasta data conditiile de acordare sunt cele prevazute in legislatia anterioara, respectiv 6 luni stagiu de cotizare (potrivit Ordonante UG 9/2003). Baza de calcul a indemnizatiei de concediu si maternitate reprezinta 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical. in cazul indemnizatiei pentru cresterea copilului, aceasta se calculeaza astfel: 85% din media veniturilor lunare din ultimele 10 luni anterioare datei de nastere a copilului (se iau in considerare numarul de zile lucratoare, nu calendaristice). Femeile care au incetat plata contributiei de asigurari sociale primesc indemnizatie daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Indemnizatia e platita de la bugetul asi-gurarilor sociale de stat, deci patronul nu are nici un fel de obligatie.
Daca se mai aplica si 7% despre care spui tu se ajunge la 6.000.000 lei. Uffff, asta e, ce sa mai zic.
Lui BB o sa ii pun sa asculte o melodie din "Lord of Dance" care nu stiu cum se cheama, dar eu o ascult si de 20 de ori la rand, si imi da senzatia unei ploi de primavara. Pt. cine are CD-ul este melodia 4 sau 5 parca.
Madutza & ingerasul din burtica
Irinel spune:
Fetelor, e tare greu azi sa postez mesaje. Si voi aveti probleme?
Andra, intr-adevar, e periculoasa gripa in primul trimestru de sarcina, poate duce la malformatii ale fatului. Dar nu e musai, sora mea are de obicei sa ia toate gripele si raceste usor. Si cand a fost la prima sarcina a fost gripata cam tot primul trimestru, de fapt cam toata perioada de sarcina s-au tinut lant gripele si racelile, si era asa stresata saraca, dar bebe a fost foarte sanatos. Insa e bine sa ne ferim, pentru ca exista riscul asta. Nu e vorba de raceli ci de gripe.
Eryka eu inca nu m-am gandit ce sa aleg pentru bebita, la muzica ma refer, dar imi place Enya. Cred ca o sa pun ceva muzica clasica pentru ca sotului meu ii place si e linistitoare.
Piatra Lunii, eu am citit ca daca te mangai pe burtica bebe are tendinta sa se lipeasca si el de peretele uterin ca sa simta mangaierea, nu vad de ce s-ar provoca contractii...Poate cand esti mai aproape de nastere?!...
Flaviutza, bun venit! Numai bine si tie si bebelului tau. Eu cred ca se vede sexul lui bebe, bine asta daca vrea el sa arate, depinde cum e intors...
Pupicei!
Irina si bebe(ii?) din burtica
saptamana 11 (DPN 9 iunie)
Lauraa spune:
Salut fetelor! Azi nu am putut sa intru pe net toata ziua, am fost bolnava de nervi . Nu stiu ce a avut modemul sau ceva pe aici ca am avut niste nervi.Uite la ce ora abia am reusit...
Ma intreba cineva daca nu sunt "deloc curioasa" de sexul bebeului! Cum sa nu fiu???? Am si scris ca sunt cea mai curioasa de pe Pamant, dar vreau sa aflu doar la nastere. Intotdeauna mi-am inchipuit nasterea asa: Dr. trage bebeul si tati zice : "Avem un baietel" Sau "Avem o fetita" Si toata lumea e fericita. Asa imi place scenariul asta ca nu vreau sa-l pierd Na, fiecare cu pasarica lui! Nu trebuie sa faceti ca mine, nici nu zicīca asa e bine sau asa e rau.
Azi l-am sunat pe nenea dr. si mi-a spus ca analizele sunt toate foarte bune ! Uraa!
Acum iar mi-a intrat un virus tre sa inchid in 41 secunde. PA!
Laura si iubirea mica din burtica (15 saptamani)
madutza spune:
Buna burtici si BB-ici,
Azi am fost o harnicuta. Am luat de la inceput tot ce s-a scris la acest subiect si am facut lista cu DPN-urile .
1. Acris 25 Aprilie
2. Heron 2 Mai
4. Teodora D 5 Mai
5. Laura 7 Mai
6. Irinusha 10 Mai
7. Albinutza 10 Mai
8. Andra 15 Mai
9. Tantica 15 Mai
10.Piatra Lunii 20 Mai
11.Erika 25 Mai
12.Madutza 25 Mai
14.Anca 25 Mai
15.Dana 30 Mai
16.Christina 31 Mai
17.Clau 2 Iunie
18.Irinel 9 Iunie
19.Cindy 15 Iunie
20.Getutza 17 Iunie
21.Crenguta 23 Iunie
22.Romana 30 Iunie
23.Butterfly 1 Iulie
Gata! Imi cer scuze daca am omis pe cineva. Nr. 13 nu l-am trecut, deci suntem 22 de burtici!!!
Va pup
piatra lunii spune:
Madutza, bravo pt efort, multam !
Mie la ecograf mi-a dat ca termen 15 mai , asa ca vom vedea cand va fi.
Irinel, de asta ma intrebam si eu,cum sa provoaca mangaierea contractii,da' daca asa citii,am vrut sa aud si alte pareri.Dar ce spui tu e mult mai frumos,chiar imi place sa ma gandesc ca bb vrea sa simta magaierea!
O zi buna la burtici!
madutza spune:
Si eu am citit ca BB se apropie de mana ta sa simta mangaierea.
Sunt curioasa cine o sa nasca de ziua mea, pe 8 Mai. Noi suntem toti Taurasi in casa, si sotul e pe 16. Daca iese si BB, sa vedeti scantei vor iesi
cindy spune:
Bun gasit tuturor! Bravo Madutza! Ce harnicuta esti, multumim!
Sunt happy pentru ca azi am fost la dr si am vazut bebele - ma rog, o chestie - la eco si e bine, ii bate inimioara si e totul bine. Nu mi-a zis prea multe dr., dar daca el zice ca e bine nici nu am nevoie sa stiu altceva. Are 31 mm si 8 sapt (10 de la UM), nu stiu daca e mult sau putin, dar dr a zis ca e bine.
Va pup si va doresc numai bine!
cindy (10 sapt)
Irinusha spune:
Buna mamici cu burtici!
Eu ieri nu am putut sa intru pe site, imi dadea eroare mereu ... deci Laura, nu a fost de la noi, ci de la ei ... si muream de curiozitate ca imi spunea ca am doua mesaje private, dar nu putea sa mi le deschida! Bine ca a mers azi ca va duceam dorul, zau asa!
Maria si Flavia, bine ati venit!!! "Burtici" sanatoase si nastere usoara!!! Sa fiti fericite
Madutza, saru-mana ptr. lista! Insa imi pare rau ca nu mai a aparut Alibinutza ca aveam acelasi DPN si chiar mi-ar fi placut o intrecere Dar stii ce ma intreb? Nu era o mamica pe aici cu DPN pe 27 mai? Nu de alta, dar e ziua mea de nastere si eram si eu mandra ca ar mai fi un bebe (teoretic) ca mine... OK, aberez, stiu!
Eu una ma simt bine de la sarcina. Greturile au trecut, pot manca normal, parca si pofta e ca inainte, nu mai simt stomacul ca o nuca si nici arsuri nu mai am ... au disparut asa peste noapte. Cu raceala sunt din nou bine ... nasucul ma mai chinuie, dar nu-i rau ... Insa de luni am probleme cu colita ... adica m-a luat iar o criza. Am tot incercat eu cu regim si ceaiuri, dar nu-i dau de cap ... asa ca azi sper ca ajung la tanti doctor (daca nu azi, cel tarziu maine dimineata) sa-mi dea cortizon. Tot ea mi-a spus ca nu-i dauneaza fatului, fiind ca hormonul de sarcina ... si m-as pune si eu pe picioare ... dar parca mi-e si teama ca isi schimba parerea, ca are obiceiul asta ...
Nu stiu, sunt asa intr-o stare proasta ... acum doua nopti am avut un cosmar ... a fost groaznic. Am visat ca am avut un avort, peste tot in jurul meu erau bucati de carne, mult sange si intr-un colt si un corp de copil (era baietel, ca eu l-am vazut de la spate ... mic si rosu) ... aveam si dureri de burta (presupun ca ma durea de la colita burta in realitate si am simtit durerile in vis) ... m-am trezit brusc, gemeam si gafaiam si mi se zbatea inima in piept. Mi-a fost frica sa adorm din nou ... parca am fost si fericita ca m-a tinut colita pe WC-u ...
Tot asa de cand ne-a spus Acris ca ea a simtit bebele la 16 saptamani tot astept sa miste si la mine si sunt tare dezamagita cand a mai trecut o zi si al meu nimic ... Tot mangai burta (eu am citit ca-i bine ca simte copilul si chiar sta la mangaiat), tot vorbesc cu ea ... dar tot nimic. Adevarul e ca a mea nici nu a crescut ... ieri am purtat niste blugi mai vechi ... erau mai strimti putin, dar totusi ma simteam bine cu ei. La mangaieri o simt tare in partea stanga, pe cand in partea dreapta e moale ... O fi asa ca am si grasimioara multa ... nu stiu, dar vreau si eu!!! Mama o tot tine intruna ca o sa miste pe la Craciun, dar la Craciun o sa fiu in a 22 a saptamana ... sa mai astept inca o luna?
Laura, nici eu nu vreau sa stiu ce o sa fie si sper sa-mi respecte doctorul dorinta ... mai ales sper ca nu vad eu vreo putulica ceva ;) Tot asa am citit ca e nasterea mai usoara daca ai si curiozitatea aceea in tine sa afli ce e ... Sper sa mearga. Oricum noi ne-am gandit si la nume de fata si la nume de baiat. Si nici nu am de gand sa imbrac fata in roza si baiatul in bleu ... nu-mi place deloc, asa ca nu trebuie sa ma pregatesc cine stie ce!
Fiind acestea spuse si sperand ca-mi v-a trece tristetea asta -nu va faceti griji, de obicei sunt tare optimista, or fi hormonii astia de vina de ma trag asa in jos ... sau faptul ca nu sunt si eu atat de zdravana sa nu am nimic si sa ma bucur de sarcina cum trebuie - va pupic dulce pe burtici!!! O zi buna!!!
Irinusha - cu minunea de 16 saptamani din burtica :)
Eryka spune:
Madutza gand la gand cu bucurie.Si mie imi trecuse azi prin cap o sclipie cum ca ar fi fine sa se faca o noua lista ca sa mai stim si noi cum stam.Bine ca ai facut-o,bravo.
Fetelor pe voi nu va doare la baza mijlocului?Nu stiu dar eu am inceput sa cam am dureri pe la baza mijlocului ,sunt inca cam slabutze.Eryka & sufletzelul din burtica---> (14 saptamani)
Irinusha spune:
Cindy, sa-ti traisca "mandretea" si sa creasca mare si sanatoasa!
Nu-ti face griji, e destul de mare ... al meu avea la 11 saptamani de la UM ca. 3.43 cm ... deci pe acolo!
Pupici la piticu' din burtici! :)
Irinusha - cu minunea de 16 saptamani din burtica :)