Mamici de mai-iunie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 10
Eryka spune:
Bun venit celor 2 noi venite in grupul nostru.
Fetelor nu am mai scris de ceva timp ca nu am fost pe acasa dar m-am gandit la voi sa stiti.Nici nu mai stiu de unde sa incep.Asa...ma plang si eu de ceva cosuletze care au aparut pe gat dar culmea ca nu am cum sa le sparg de fapt cred ca sunt mai mult niste basicutze .MA dau cu o crema de la gerovital ptr. ca mi se usuca fatza foarte tare si crema asta e buna ca e mai grasa ,mi-am cumparat si o crema speciala ptr. sani si burtica la gravidutze si am inceput sa le folosesc si bineintzeles pe corp cu o alta crema.Eu vreau sa aflu ce va fi bebele meu nu stiu dar nu am rabdare sa astept pana se naste ca sa aflu si ma gandesc ca oricum aceeasi emotzie va fi si atunci cand as afla kiar daca ar avea doar 5 sau 6 luni.Mi-r fi iesit ca e fetitza dupa un test si as fi bucuroasa daca ar fi kiar asa este ceea ce noi ne dorim.Eu deja stiu ce muzica am sa-i pun la burtica mea sa ascultei voi pune ENYA cred ca o sti-tzi mie una imi place mult si mai ales ca are o muzica linistitoare ,mai ales melodia ONLY TIME care e super imi place de mor cred ca ar adormi imediat pe melodia aia atunci cand ar plange asa ca am sa-mi obisnuiesc bebele din burtica cu ENYA.Mai am ceva sa spun??AAA Madutza mersi frumos ca-tzi faci griji ptr. mine si ca te gandesti la mine ,insa nu am carie si nu am unde sa-mi bag kestia aia ,dar faza cu masatul pe obraz cred ca e mai buna,oricum voi lua varianta asta daca ma mai ia durerea de masea, deocamdata ma bucur ca mi-a trecut.Pupici si ne mai vorbim.Eryka & sufletzelul din burtica---> (13 saptamani)
acris spune:
Buna frumoase ,
Mai fetelor, in sfarsit am dormit si eu azi-noapte. Nici nu stiu cand s-a facut dimineata. dar acum sunt ingrijorata ca n-a mai miscat bebe. Ii simt inimioara cum bate, dar totusi sunt speriata. Vreau sa-i promit ca nu o sa ma mai vait ca nu pot dormi din cauza lui..
Nu stiu ce am, dar de cate ori se apropie sf. de luna si trebuie sa merg la control ma apuca toate grijile, iar apoi, dupa ce il vad la echo sunt cea mai fericita.
Sper sa fie totul ok cu puiutzul meu !
Voi ce mai faceti? Cum va simtiti?
In alta ordine de idei, pt. fetele din Romania, ce stiti de indemnizatia care o primesti pt. cresterea copilului ? (pt. cei 2 ani). N-am apucat sa ma interesez, dar din ianuarie 2004 o voi face negresit. Cica sunt vreo 6.500.000 lei.
Astept raspuns de la voi pe aceasta tema.
va pup dulce pe toate si pe puiutzii vostri dragi !
Cris-18 sapt.
MariaG spune:
Buna,
va pup cu tot entuziasmul celor 15 saptamani. Voi sunteti tot asa plutitoare printre nori. Eu ma trezesc de dimineata zambitoare din cauza minunii din burtica. Daca, din intamplare, imi spune cineva ceva sa ma supere incep sa plang (nu am nici cel mai mic control asupra emotiilor mele). Dar imi trece repede si iar sunt .
Madutza draga, auzisem si eu de cineva de la Giulesti si gasisem pe undeva si un numar de telefon, dar nu stiu daca imi trebuie trimitere sau altceva.... o sa sun sa vad daca chiar ma mananca tantia aia sau ma mai lasa sa traiesc...
Trebuie sa recunosc ca nu am discutat cu medicul despre data de la care tre' sa stau acasa... Eu tot mai sper ca o sa ma lase sa vin la serviciu pana la urma de tot ca sunt cam prapastioasa si daca stau prea mult fara ocupatii care sa-mi distraga atentia incep sa-mi fac tot felul de ganduri negre si dam in altele... E drept ca inca nu i-am spus ca ma doare spatele asa de rau ca era ceva care nu ma deranja foarte tare. Mai rele erau greturile si durerile datorate infectiei urinare pe care o aveam (mi-a trecut, har Domnului!) Saptamana viitoare ma duc din nou si o sa ii pomenesc si de aceasta problemuta...
Tu de cand o sa stai acasa?
Laura, mamica, nu esti curioasa chiar deloc??? Eu abia astept sa aflu ce e ca sa ma pot pregati mai bine. E drept ca eu vreau fata, dar ne descurcam noi si daca e baiat. Tot o mica minune e...
Acris, cum simti tu bataile de inimioara ale lui BB, ca vreau si eu? Minunea mea nu misca inca si din ce-am citit eu mai am de asteptat o luna pana cand o sa miste si parca nu mai am rabdare...
Cat despre indemnizatia pe care o primesti pentru cresterea copilului este cam asa: pentru concediile care incep dupa 1 ianuarie 2004 se plateste 85% din salariul mediu brut. Suma asta nu se mai plateste din fondul de asigurari de sanatate ci se plateste de la Bugetul de stat. Acuma salariul mediu brut eu n-am reusit sa aflu cat e, unii zic ca e 6500000, de unde ar reiesi cam 5700000 indemnizatia, altii zic ca e 7 milioane si un pic de unde ar reiesi 6500000 indemnizatia.
Masura a fost destul de controversata pentru ca desi pentru mine, spre exemplu, 6500000 inseamna jumatate din ce as fi primit pana acum, pentru marea majoritate a femeilor din Romania cica ar fi mai mult decat ar fi primit pana acum. Barbatelul meu a incercat sa-mi calmeze ingrijorarile explicandu-mi cum ca sa intretin pe mine si pe BB in perioada respectiva nu e treaba mea ci a lui si incerc sa nu ma mai gandesc si sa-mi spun ca oricum, banii nu sunt totul si ca o sa ne descurcam noi cumva....
Va pe toate si aveti grija de voi si de BB-ii vostri.
MariaI
Andra M spune:
Buna fetelor,
Am citit acum raspunsul la o intrebare pe home-page, mi s-a facut pielea gaina. Adica fata care intreba se temea ca o gripa ar putea fi cauza unei schizofrenii la copil. Raspunsul nu infirma prezumtia, dar zicea ca nu se poate determina daca copilul va avea probleme. Asa grava poate fi o gripa?????
Eu ma simt din ce in ce mai bine, in afara de spate care ma doare, dar se pare ca e destul de normal si ca de abia acum o sa inceapa.
Eu sper sa pot veni la sevici pana cand o sa nasc, desi am a treia vertebra din regiunea sacrala deplasata si apoi sper sa stau doar cele aprox 4 luni in concediul de maternitate + 1 luna concediu de odihna si apoi sa ma ajute mama sau soacra mea. Eu stau cam la 3 min de servici si asa cred ca o sa pot alapta.
Asa cum puteti citi si intr-un mesaj de la probleme legislative noi o sa prindem o indemnizatie de concediu de ingrijire a copilului de aprox. 5.400.000 in mana., daca se voteaza in forma proiectului actual.
Saptamana viitoare ma duc la al 3-lea control si eco.
Andra--->15 sapt ( DPN 15 MAI)
flaviutza spune:
Buna fetele! ma inscriu si eu , 1 mai 2004 , deci momentan lua a 4-a :). peste cateva zile merg din nou la doctor..sunt tare curioasa, oare s-o vedea dacae fetita sau baietel? apropo, aseara am facut o baie relaxanta, dupa care m-am pus in pat la tv si am inceput sa vorbim cu bebitza..eu si taticul :)..si minune mare credca a inceput sa se agite tot cand ma mangaia pe burta..simteam asa, ca si cum s-ar agita un pestisor..si cica s-a simtit si la mana..oare o fi miscat sau e doar imaginatia mea carea luat=o razna??
acris spune:
Flaviutza, bine ai venit !!! Din proprie experienta, iti spun ca bebe al tau a miscat, daca zici ca ai simtit asa o "fluturare" prin burtica. Asa mi s-a intamplat si mie si prima data nu mi-am dat seama, dar la 2 zile am simtit mult mai puternic si m-am convins ca a miscat, tot asa cand vorbea tati cu burtica. Nu ma asteptam sa fie asa devreme, de abia aveam 16 sapt. si 4 zile. Se pare ca este voinicut, nu?
Maria, daca ai deja 15 sapt. asteapta-te sa-ti miste in urmatoarele 3 sapt. Cum simt eu inimioara copilasului meu? Stau intinsa in pat, pun mana pe burtica si simt inimioara. Nimeni nu m-a crezut la inceput, nici mama, care s-a convins cand mi-a pus mana pe burtica. A ramas f. uimita. Nu stiu, cred ca totusi avem acel simt de mama in noi si simtim orice "zice" bebe.
Va pupicesc pe toate !
Cris - 18 sapt.
piatra lunii spune:
Buna, fetele.
Voi ati citit la mamici de ian-febr. ca cica daca iti mangai burtica poti provoca contractii?! Ce parere aveti de asta? Ca eu nu stiu ce sa cred, si normal ca avem tendinta sa ne mangaiem burtica. Sa nu uit sa-mi intreb moasa cand m-oi duce, dar mai e pana atunci,ia vedeti doctorii vostri ce spun?
Aici nu se spune ce sex are bb, si nici nu mai am drept la nici o ecografie oricum, ca mi-au facut-o pe singura la care aveam dreptul, cand inca nu se vedea ce e, dar si daca se vedea tot nu ziceau (niste amici care asteapta si ei bb ziceau ca la ei la spital nu le zice pt ca sunt si musulmani care daca afla ca nu-s baieti le provoaca nevestelor avortul,impingandu-le de pe scari,etc.- si asa spitalul a hotarat ca mai bine nu mai zic ce e, mie aici cand am fost cu sotul meu mi-a zis ca oricum nu e sigur 100% si mai bine nu zic decat sa se insele- na,depinde de la spital la spital,de la regiune la alta). Oricum de acum incolo de-om mai vrea ecograf trebuie sa ne descurcam pe cont propriu, poate acolo ne-ar zice ce e. Desi eu cred ca va fi baiat, poate ca ma iau dupa visul avut, nu stiu, insa oricum nu conteaza, sa fie sanatos, ca mai ales la primul copil,orice ar fi tot pt prima data e,ca-i baiat sau fata, si surpriza e la fel de mare,cel putin eu asa simt.
MariaI, s-ar putea sa nu mai ai de asteptat chiar o luna, dupa cum vezi la Acris a miscat mai devreme,deci cine stie?
Flaviutza, bine ai venit si sa fie totul bine!
S-aveti o zi buna ! :)
madutza spune:
Buna burtici si BB-ici,
Bun venit Flaviutza, te asteptam cu drag sa ne impartasesti impresii in continuare !
Referitor la indemnizatie a fost saptamana trecuta in Libertatea un articol, cum ca ar ajunge la 6.500.000, salriul mediu are fi fro 7 mil. si ceva. Om vedea ce o fi. Si eu m-am panicat foarte tare cand am vazut, pentru ca si io iau cam dublu acum si sotul castiga mai putin ca mine, dar ma impac cu gandul ca o sa fie totul bine, atat timp cat suntem sanatosi si ne avem unul pe altul. Eu as vrea sa stau 2 ani acasa, dar depinde cum o sa ne descurcam cu banii.
O sa incerc sa vin si eu la serviciu cat pot, dar cred ca cel tarziu in luna a 6-a o sa raman acasa. Deja ma doare iar coloana si imi amorteste piciorul. Cred ca nu este numai vorba de greutate, ci si de faptul ca uterul (care acum este mai mare decat un grepfruit) apasa pe vertebre.
Sunt cam ametita azi ca am fost la analize. Imi da rezultatul abia pe 27. Sper sa fie totul bine totusi. Fetelor, ma simt vinovata de o chestie. Azi la analize trebuia sa asteptam pe la 2 ghisee pana sa ne recolteze sange. Pe usa era un afish mare ca gravidele, copii au prioritate. La primul ghiseu am stat la rand, la al doilea am intrat prin fata. Ma simteam cam rau cu coloana si nu am mai vrut sa astept. Nu prea fac eu chestii d-astea, si acum cand am facut ma simt un pic vinovata.
Maria si Andra, stiu c vreti sa mergeti la serviciu pana in ultimul moment, dar aveti grija de sanatatea voastra in primul rand. Va rog nu neglijati problemele cu coloana, pentru ca si eu le-am neglijat si acum este de rau.
Va pup ,
Madutza & ingerasul din burtica
Andra M spune:
Madutza,
6.500.000 din care se scade 6.5% sanatate si impozitul.
M-am hotarat ca la urmatoarea vizita la ginecolog sa-i duc si ultima radiografie la coloana.
Andra
Andra M spune:
A si inca ceva,
Tocmai am citit ca se recomanda ca muzica: Gheorghe Zamfir, Gheorghe Iovu, Richard Clayderman si Enya cum zicea si Erika. Eu o sa adaug, pt ca mie imi place f.f. mult, Strauss.
Andra