Brumarei nov.dec'11 (78) Hai uratica, ooka!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana_2610 spune:

Neata! E asa de friiiiig si aici la mine! Oricum, nu se compara cu sambata, cand a nins ca in povesti, cu fulgi mari, TOATA ZIUA! Erau brazii plini de zapada, ce sa mai... nu stiu daca asa a fost si pe la voi

legat de alaptare, eu am colostru, de prin luna a 7-a, dar am inteles ca nu conteaza, adica asta nu inseamna neaparat ca o sa am lapte cat, cum si cand trebuie, dar eu sper sa am totusi evident ca psihicul conteaza mult...

aris, daca l-as lasa pe sotul meu sa decoreze coltul fetitei chiar nu stiu ce ar iesi oricum, el mai are de montat patutul, cred ca miercuri are sa fie asta si apoi are sa cam fie gata totul...

eu am un frate mai mic, nu tare mic chiar, are 12 ani, dar care e absolut socat ca o sa apara un bebe in casa cand era el si mai micut se tot ruga de mine si de sora mea (noi suntem mult mai mari ca el) sa facem un copil, ca stia ca mama nu mai are de gand dar de cand a aflat ca vine unul e asa de retras nu stiu cum...e uimit de burta mea, se uita pe calendar si numara zilele oarecum stresat... pe el il cheama Emi, iar pe fetita are sa o cheme Ema Irina, bineinteles fara nici o legatura cu el, doar pt ca imi place Ema, dar el cred ca se bucura de chestia asta, numai ca noi nu eram(si inca nu suntem) hotarati cum o sa-i spunem pana la urma copilei, si cand a mai auzit ca ne referim la ea ca Irina, s-a cam suparat...si acum nu mai stiu ce sa fac. Nu as vrea totusi sa aiba nume asa apropiate, in aceeasi casa stand deocamdata... na, daca nu m-am putut hotari la un singur nume (cum mi-am dorit mereu) si i-am ales doua! Asta fiind experienta mea cu copiii mai mari care asteapta un bebelus

---------------------------------
asteptand-o pe Ema Irina , 37s +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleza spune:

Saptamana asta tre sa-mi definitivez bagajul,ca intru in 9 luni si nu e gata.

Din capitolul "Mamica la primul bebe",am si eu o intrebare:
Cum invat eu bebelusul sa suga?
De ce intreb asta veti zice?
Pai pt ca pana sa se nasca nepotelul meu eu nu stiam ca bebelusii nu stiu sa suga.Aveam impresia ca toti stiu sa faca asta si nu e nevoie de invatat.
Sora mea sa chinuit nitel pana l-a invatat pe nepotel sa suga,ii storcea lapte din san in gurita si intr-o zi a invatat,dar mi se pare cam nasol.Asta stiu de la ea ca asa mi-a zis ca a facut,nu am vazut sa stiu si eu ce sa fac.
Alte mamici zic,a nu copilul meu a lut din prima sanul si a supt,de cum l-am/am nacut/-o.

Asa ca asta e intrebarea mea:
La voi mamicile care mai aveti un copilas,cum a fost si ce ati facut?
Scuzati-mi ignoranta,please.

35+ cu Sara Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Arleza, bebelusul surorii tale a fost prematur sau micut, ca stiu doar ca puii mici nu au putere sa suga. Din experienta mea de la primul copil iti zic ca nu a trebuit sa-l invat sa suga, e instinctual, el a supt f bine inca din spital, singurul lucru pe care m-a invatat moasa sa-l fac e sa-l mai bat pe obrajor sau sa-l gadil in talpa ca sa nu adoarma la san ci sa pape cat e nevoie!
Adriana, f frumos numele ales pt fetita ta, amandoua imi plac deosebit de mult si suna bine impreuna

Fetelor, multumesc pt urarile adresate puiutului meu

de steluta norocoasa Luca-Vlad si 31+ cuEva minunea mea roz

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

auziti, a gasit cineva biberoane de unica folosinta? si daca da, unde?

mama de mic +s32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

arleza, na ca am uitat de burta...am scos peste, asa ca azi se produce un bors de festi
acu, cu suptul... eu nu mi-am pus niciodata problema ca trebuie sa-l invat, ptr ca este primul instinct cu care vine pe lume, tu il aduci in zona, il pozitiionezi bine si stie ce are de facut!nepotelul tau a fost o exceptie, eu nu am auzit pana acum de asa cazuri, decat in cazul copilasilor prematuri sau cu diferite probleme..
Adriana, parerea mea e ca trebuie sa stati de vorba mult cu fratiorul tau, sa-i explicati mai pe larg ce inseamna un bebe, cam cum vor sta lucrurile, sa nu fie surprins total de cate schimbari vor aparea prin casa si in atitudnea voastra in general... si la fel, incercati sa-l implicati si pe el cat de cat in pregatirea ptr bebe mic, fie ca alege o hainuta, o jucarie, maruntisuri, apoi chiar cu bebe, sa te ajute pe ici colo, la baie, sa-ti dea la mana samponul de ex, etc... usor, usor, se va obisnui cu toate, inclusiv cu numele fetitei, pe care voi ca parinti il alegeti.. e maricel, va intelege, zic eu..
aris, exista bibe de unica folosinta, nu stiam?!..

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela209 spune:

neata, mai la amiaza si de la noi...
dupa unele calculatoare cica as fi intrat deja in luna a8a, ceea ce ma cam sperie fiindca nu am cumparat nimic nici pentru mine si nici pentru bebe, din ce ne-ar trebui la spital.. nici pentru acasa in afara de patut,salteaua pt patut, hainute, prosopele, pelincute din finet, si o lenjerie nu am cumparat mai nimic...
cred ca am cam intrat putin in panica... probabil si din cauza ca eu m-am nascut la 8 luni si-o saptamana, iar bebeii ce mai sunt in familie toti au venit mai devreme, chiar daca sunt baieti....

31+ Razvan-Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

buna dimineata. Si eu l ao cafea de pranz...

Interesul copilului mare s-a limitat la a ma intreba cind iese Filip si pe unde, dar cum a ajuns acolo nu m-a intrebat si nici eu nu am stat sa ii explic. Cred ca nu a fost tentat sa intrebe din cauza faptului ca in cercul nostru de prieteni/vecini au fost mai multe dintre fete insarcinate si e posibil sa i se para o "normalitate". La noi nu s-a intamplat niciodata sa se bage intre noi, chiar din potriva ne pune sa ne pupam, daca il ia unul dintre noi in brate si vine si celalalt linga, ne ia de dupa gat pe amindoi si ne trage sa ne pupam.

In legatura cu ceaiul si apa, eu i-am dat copilului si ceai si apa. Discutiile pot fi lungi si interminabile cu motive pro si contra. In cazul lui SeB am observat ca se linistea de la ceai, chiar daca acesta nu are un aport nutritiv...isi facea treaba...In mod ciudat, pot sa spun ca plingea mai degraba de sete decit de foame, caci de lapte nu ducea lipsa nicodata sau de mincare. Si acum face destul de urat daca nu are apa si bea cantitati destul de semnificative de apa. Eu ramin la parerea mea ca este copilul acela care iti "spune" daca ii dai ceai, apa sau orice alt supliment. Este suficient ca mama sa foe receptiva la semnalele copilului.

RALU, ARIS sa stiti ca si eu m-am gandit ca ar putea sa iasa scorpion ca mine, dar pe de alta parte parca mi-as dori iun copil care sa fie mai empatic si mai "sufletist" decit mine. In alta ordine de idei ARIS eu l-am nascut pe Sebi la 37 saptamini si 5 zile si a fost ok...

ARIS sa stii ca o tanti la curatenie face minuni si nici nu mai stai cu ochii in covor sa vezi daca se curata singur. Azi ma duc totusi sa ii iau un aspirator ultrasilentios cum am ala etaj ca e promotie la Cora si il iau cu 20% mai ieftin.

my baby 30+

Mergi la inceput

luny - daaa exista si sincer mi se pare o inventie tare desteapta. sper doar sa nu fie ramanii niste tarani si sa ceara pe ele marea cu sarea

arleza - sunt f rare cazurile in care sa nu stie sa suga. mai ales daca vorbim de un bb la termen. daar tot ai ceva de munca pana il inveti sa prinda bine sanul in asa fel incat sa nu iti faca rani si sa curga si pt el mai usor. eu m-am ajutat mult cu youtube-ul, cauta acolo si osa vezi tot felul de metode...e mai simplu cu imagini, ca noi iti explicam dar nu o sa intelegi mare lucru

mama de mic +s32+

Mergi la inceput

pica - hahahah stiu ca ai dreptate dar nu stiu cumse face ca nu se opreste nici o tanti la mine la usa sa ma intrebe daca nu am nevoie de ajutor
cred ca inca nu mi-a ajuns cutitul la os ca altfel imi cautam eu ajutor. eu cat am fostgravida data trecuta aveam pe cineva zilnic, de fapt o aveam dinainte de a ramane gravida si cand am ajuns cam la 6 luni am renuntat la ea pt ca nu imi placea deloc in ce ne transformasem si eu si sotul. nu mai miscam un pai, mancam seara si nici nu duceam farfuriile in chiuveta pt i le lasam lui tanti, ca si asa nu avea ce face a doua zi. lucra zilnic 8 ore, ce naiba sa faci 8 ore in fiecare zi. si am zis eu asa nu imi cresc copilul, daca eu nu imi ridic farfuria cum o sa-l invat pe el sa fie curat si ordonat?(nu te pune cu hormonii si nebunia din capul unei gravide pirmipare)
asa ca am renuntat si am zis ca o sa chem pe cineva o data pe saptamana. nu s-a mai intamplat niciodata chestia asta. acum chem pe cineva doar inainte de craciun si paste. dar dupa ce nasc trebuie sa gasesc o varianta. probabil nevoia o sa ma impinga sa caut ajutor, ca daca tot vorbim de scorpioni, doar stiti f bine ca nu ne place sa recunoastem nici moarte ca nu facem fatza singure

mama de mic +s32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babiela spune:

buna fetelor, ma scuzati ca ma bag ca musca in lapte, vroiam sa va intreb ce mai face Lia73, am frunzarit pe aici si n-am gasit nici o postare de-a ei si parca am citit sapt trecuta ca pe 18 se duce la control sau o interneaza. Daca vorbiti vreuna cu ea transmiteti-i salutari si pupici. multumesc!
sarcina usoara tuturor si nastere fara probleme.

Mergi la inceput