Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Am pe cine, trimit acum.
Acum am citit ceva despre ceaiul de echinaceea. Eu am baut aproape in fiecare zi cate o cana. Am cautat acum cateva prospecte pe net si se pare ca este interzis in sarcina.
Iar eu nu am citit prospectul de la ceai pentru ca nu m-am gandit ca poate sa-mi faca rau... din contra, ma gandeam ca ma fereste de raceala.

Aveti mare grija ce ceaiuri consumati!

Utrogestan de care si cat sa iau?

Sarcina la inceput... inceput de viata noua! Sa ne dea Dumnezeu sanatate! 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

ia un no spa si stai linistita in pat si pe mine m-a durut burtika exact in partea de jos cum spui tu intr-o parte mai excat in stanga dar a trecut ..ce sa zic scurgeri nu am avut!
Si ptr fetele cu raceala...pana acum am fost de 2 ori odata la inceput si odata am luat un virus de la nepotica mea .A trecut cu ceaiuri multaaaaaaaaaa lamaie cu miere(mancam lamaia ca portocalele) iar ptr ca tuseam in grozitor de tare nici noaptea nu puteam dormi mi-am pus la gat sare incalzita si cartof ras stropit cu otet si spirt si am luat un sirop homeopat Stadol.
Sanatate Multa!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

ieri am aflat cu stupoare ca nici ceaiul de tei nu e recomandat cand esti insarcinata deoarece afecteaza sistemul nervos!sunt multe plante interzise.Pana anul trecut stiam ca nici un ceai nu e interzis nimanui dar se pare ca m-am inselat.Intr-adevar ai dreptate mare grija cu ceaiurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

Deea,sper ca bebicul tau sa fie ok!!!!!sa mergi urgent la medic!sper din tot sufletul ca tu si bebe sa fiti bine!!!!

AVETI MARE GRIJA CU CEAIURILE ASTEA!!
EU DE LA CEAIUL DE SUNATOARE (SI AM BAUT NUMAI 2 CESTI)AVEAM DURERI DE BURTICA!!!
MAI BINE BETI DOAR APA DECAT SA PATEASCA BEBICII CEVA!

MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI FETELOR!!AZI NU MAI PUTEAM,IMI VENEA SA PLANG CAND AM VAZUT CA NU IMI RASPUNDE LA TEL DR.,DAR INCERC SA MA CALMEZ CAT DE MULT POT,NU VREAU SA II FAC RAU PUIUTULUI MEU!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Draga joana eu mai patesc cateodata cand sunt racita, si am probleme mai ales cu gatul, sa salivez in exces si sa inghit in continuu si asta mai ales seara cand vreau sa adorm...si uite asa fac cate o noapte alba si sotul se uita socat cum eu cogaltz-cogaltz..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

frumoasele mele gravidutze,
daca raciti, aveti voie: oscilococcinum, paracetamol simplu (in niciun caz sinus), homeovox daca sunteti ragusite, muuuuuuuulta miere cu lamaie. ceaiurile sunt controversate, m-am limitata la ceai de lamaie sau de fructe uscate.
daca va doare burtica sau simtiti intepaturi/dureri in partea de jos, este de la ligamentele uterului, care se intind. nu va panicati (prea tare, stiu ca e imposibil). puteti lua no spa.

pt evitarea contractiilor este foarte bun magneziul simplu, nu magne b6, care va relaxeaza musculatura plus evita constipatia
(evident ca scremutul e problematic si trebuie evitat, scuzati detaliul).

sigur ca nu e tarziu controlul in s 7-8, de fapt, cam atunci trebuie sa ne ducem.
deea, gandeste pozitiv, va fi bine. daca nu-ti gasesti medicul, macar mergi la o echo undeva.

mami, te pup pe colacel, sa-ti dau niste blugi cu burta de bumbac? raportez ca bebeii mei au 10 kg! me very happy!

va sarut pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anitta_O
Mmamita, eu n-am avut premonitii in legatura cu sexul copilului. Dealtfel, ma feresc sa-mi dau cu presupusul, pentru ca gresesc de fiecare data.Si in sarcina anterioara vorbeam cu bebelusul, alintandu-l ca si cand ar fi fetita, delicata, gingasa, pe la 7 luni am facut o ecografie (in sarcina doar 2 eco am facut) si dr mi-a spus ca s-ar parea ca e fetita, asa ca momentul nasterii a fost unul spectaculos, din burta iesind un ditamai bebeloiul.

Wow!Asta da surpriza, ce mai! Cum de ai facut doar doua eco in toata sarcina? Si aici se fac in mod normal doar doua, eu am facut 4 - una pt ca l-am innebunit pe dr. de cap pana mi-a facut (aveam 8 sapt. si aici NIMENI nu-ti face inainte de 11-13 sapt)si ultima a fost 4D la o clinica privata. N-am indraznit sa am preferinte declarate in ceea ce priveste sexul lui bebe, desi in mintea mea era mai mult decat clar ca as vrea o printesa. Dupa eco la care mi-au zis ca e fetita stateam tot cu frica-n san sa nu cumva sa se fi inselat si sa iasa cu putza :), desi nu m-ar fi deranjat deloc sa fie baiat..dar parca stii cum e - cand ti se zice una si iese alta, hm!Dar nu conteaza, sanatosi sa fie micii strumfi, nu?
Pupicei burticilor!

Mami de Bubulina 10 luni si acum 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Dragele mele burtici, acum ma bag si eu la somn. Au fost 2 zile cam obositoare si desi de dimineata eram plina de energie si de optimism acum in prag de noapte ma simt cam epuizata, plus ca parca incepe iar sa ma doara burtica. Abia acu vreo jumate de ora am ajuns acasa, am facut un dus si m-am pus sa va citesc mesajele. Tare multe ati povestit!

Deci vreau sa recunosc ca sunt varza la forumuri, cred ca asta e primul forum unde ma bag la povesti si habar n-am cum se face sa va scriu numele asa colorat cum faceti voi sau sa fac cumva sa va raspund la toate mesajele...Chiar nu stiu cum reusiti sa vedeti mai multe mesaje in acelasi timp si sa raspundeti la toate fetele, eu va invidiez pentru asta.

O sa raspund si eu la ce imi amintesc ca am citit pe aici. In primul rand multumesc pentru sfaturile cu bazinul, am mai cerut niste pareri zic eu "avizate" si s-a votat ca mai bine ma abtin decat sa se intample ceva. Aveam si eu asa un sentiment de indoiala ca ar fi bine si de obicei ma cam tin de intuitiile mele.

Sper sa nu se supere nimeni pe mine, vad ca multe fete sunt speriate, si pe mine ma incearca teama si supra-grija cum ii zic eu, insa incerc sa ma mentin calma si increzatoare. Deci fara sa vreau sa fiu ignoranta sau inconstienta, poate de multe ori o sa fiu "vocea" care sa tempereze un pic excesul de zel in ce priveste masurile "profilactice" din sarcina. In alta ordine de idei, addya stai calma ca nu e nici o graba cu ecograful. Ti-am zis ca nici eu n-am facut si nici nu fac pana cel mai devreme sapt viitoare. Ideea e ca acum de cele mai multe ori nu se vede mare lucru si ma tem ca ar fi si mai rau daca te-ai duce la eco si n-ai vedea nimic. Cred ca ti-ai face ganduri si mai negre. Dupa cum vezi prin alte tari mai civilizate nu se face prima eco inainte de 11 sapt. Am si eu o prietena in SUA care mi-a zis acelasi lucru. Asa ca relax, nu e nici o graba, nici o pierdere. Mai mult iti faci rau agitandu-te pentru asta.

Eu zic ca daca nu au fost probleme deosebite de sanatate diagnosticate pana acum si daca in general ne simtim bine, daca n-am avut sarcini pierdute sau vreo perioada foarte lunga de incercari atunci n-ar trebui sa luam o mie de masuri de precautie. Eu totusi vreau sa cred ca sarcina nu e o boala si prin urmare nu toata lumea trebuie sa ia pastile in sarcina sau sa stea cu saptamanile la pat. Deci daca nu apar ceva complicatii si nu recomanda doctorul tratament si repaus trebuie sa stam calme si sa fim active fara sa ne obosim. Eu cam mesajele astea le-am primit de la ginecolog si medicul de familie. De ce sa-mi fac ganduri ca poate am vreo boala rara daca n-am motive?

Deea, tu in schimb cred ca ar fi cazul sa te duci la un control. Nu vreau sa te impacientez, uneori si scurgerile maronii sunt normale in sarcina insa daca ai avut inainte pierderi de sarcina si impreuna cu scurgerile sunt si dureri, mie imi pare a semnal de alarma. Si nu cred ca e musai sa fie doctorul tau de garda. Orice potentiala problema in sarcina e o urgenta si trebuie tratata ca atare. Chiar daca poate nu e nimic sau e ceva si-ti da ce ti-au recomandat si fetele, insa eu sunt pe principiul ca mai bine aflii cat mai repede ce este si ce masuri sunt de luat decat sa stai si o noapte nedormita si sa-ti faci si mai mult rau. Eu zic sa dai acum o fuga la spital daca are cine sa te duca cu masina si sa nu stai in suspans pana maine. Mult succes iti doresc si sper sa fie totul bine!

Despre burtici, din ce stiu eu si din ce am auzit si de pe la voi, e vorba de gaze. Cica se incetineste tranzitul intestinal de la schimbarile hormonale si devenim balonate. N-are cum sa fie burta mare din cauza uterului. Acum e mare doar de la modificari hormonale si alte modif chimice. Poate doar la cele cu abdomenul foarte plat sa se vada un pic uterul bombat, cum ziceau si ele. Eu insa cam am sunculite pe burtica, deci nu e cazul. Si totusi burta e clar mult mai mare si ma deranjeaza si pe mine ingrozitor pantalonii. Cred ca zilele astea ma duc sa-mi caut pantaloni cu banda elastica.

Si mai ziceati ceva de sexul copilului. Mie mi-e absolut indiferent. Cel putin asa consider. Am doar o curiozitate despre asta si parca as vrea sa ghicesc ce-o sa fie ca sa pot visa cum va fi mai incolo si ce-o sa facem si ce-o sa luam. Dupa ce am aflat de sarcina am simtit ca o sa fie baietel. Ba aveam impresia ca vrea sa-l cheme si Andrei. Totusi acum nu simt nimic in legatura cu asta sau cu numele, ba dimpotriva parca nici nu ma pot gandi la treaba asta. Deci sa zicem ca momentan cred ca o sa fie baietel. Orice va fi, numai sa fie sanatos.

Era sa uit de subiectul cu raceala. La raceala si eu stiu ca sunt permise homeopatele insa unii zic ca nu-s eficiente. Oricum rau n-au ce sa faca. In plus e permis Paracetamol simplu(cum au mai zis si alte fete pe aici) Stiu ca in faza asta de sarcina bebele e foarte sensibil la febra. Raceala in sine nu-i face nimic ca el nu se infecteaza, insa febra poate sa-l omoare chiar. Asa ca daca faceti febra marisoara(adica spre 38 grade) nu va mai ganditi de 2 ori si luati paracetamol. Antibiotic am inteles ca e voie insa nu de capul vostru ca nu orice antibiotic e sigur in sarcina si trebuie oricum luat numai daca e necesar. Sunt si eu un pic racita insa nu asa ingrozitor, imi curge nasul si stranut. Eu n-am luat nimic ca nu mi se pare acum ca ar fi cazul. E inevitabil sa nu racim ca noi am prins sezonul asta rece fix cu primul trimestru. Asta e, grija maxima.

Nu stiu daca mai era ceva de zis, ma iertati ca iar m-am intins la vorba si eu sunt cam vorbareata si ma lungesc cu ideile.

Noapte buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Adipapazi, nu intotdeauna durerile de burla sunt de la intinderea ligamentelor. Mai ales cand ele sunt insotite de sangerare, nu trebuie sa ne culcam pe-o ureche si sa o lasam in seama ligamentelor.
Am facut doar doua eco in sarcina anterioara pentru ca n-am avut probleme speciale cu copilul si am considerat sarcina ca pe un lucru firesc, cum spunea si Aever. In plus, ginecologul meu nu avea ecograf, asta se intampla acum 8 ani. Acum insa sunt putin mai atenta, pentru ca am pierdut intre timp o sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

am rezolvat-o cu dr.!mi-am facut programare pt vinerea viitoare la 12:15.
acum parca sunt mai linistita si am incredere k totul o sa fie bine,ceea ce va doresc si voua.
cu privire la medicamente,ceaiuri si alte minuni,eu cred ca ar trebui sa cereti parerea medicilor vostri.adica eu am baut ceai de sunatoare fara sa stiu ce efecte poate avea.daca din cauza unui ceai poti pierde sarcina,nici nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla din cauza pastilelor.

Va doresc multa multa danatate dragele mele !Sa aveti grija de bebicii vostrii!

Mergi la inceput