Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (3)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

M-am intors de la consult. E bine. Am 6 saptamani si o zi, bebele are activitate cardiaca. Iau Utrogestan, Femibion si Aspirin Cardio. Urmatoarea consultatie va fi peste 6 saptamani, la dublu test (daca-l fac, ma mai gandesc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Aever, drum bun, petrecere frumoasa, sa te simti excelent!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Felicitari Anitta, la 40 de saptamani inainte

Monica de Zgatie si 7+
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anitta_O

M-am intors de la consult. E bine. Am 6 saptamani si o zi, bebele are activitate cardiaca. Iau Utrogestan, Femibion si Aspirin Cardio. Urmatoarea consultatie va fi peste 6 saptamani, la dublu test (daca-l fac, ma mai gandesc)

Anitta ce vesti bune! Aveam nevoie! Sa ai grija de tine, fara efort si suparari. Doamne ajuta in continuare!
Dar de ce ti-a dat aspirina? Ai probleme de coagulare?

Monica tu cum mai esti? Mai ai scurgeri maronii?
Parca iei deja Utro. Poate ar trebui sa iei doza mai mare. De ce nu il suni pe dr? Si eu tot la 6 sapt am sangerat, de la un hematom. Am luat atunci 8 Utro pe zi!

Fetelor, voua va sangereaza gingiile? Mie, da!
Am crezut ca poate e doar o intamplare, dar vad ca deja e zilnica treaba.

Pupicei! Sa aveti o noapte linistita!

Elly 11+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

buna fetelor,
eu tot nu ma simt bine, nu-s instare de nimic, sunt si slabita ca nu pot manca... inghit in sila mancarea
ma consoleaza gandul ca toate aceste greturi sunt, citez: 'semnul unei placente sanatoase" (citez dintr-o revista despre gravide de la Regina Maria)
bun venit noilor burtici, multa sanatate voua si bebelusilor!!
aever drum bun in mica vacanta! si noi ne propusesem sa ne plimbam putin in noiembrie ca o sa fie el in concediu.. dar nu se mai poate si din cauza greturilor mele si pt ca stangem banii pt bebe
elly am avut si eu mai mereu probleme cu gingiile, imi sangearau in fiecare dimineata inainte de sarcina... acuma de cand beau cate o cana de limonada zilnic nu mai sangerez... cred ca aveam lipsa de vitamina C care cica ar duce la sorbut si se manifesta prin sangerarea gingiilor... acuma nu stiu daca e si cazul tau, dar tind sa cred ca cazul meu este pt ca am cam neglijat legumele si fructele.. in sensul ca nu papam zilnic...
eu nu am reusit nici acum sa termin de citit ce s-a scris pana in momentul acesta.. si deja vad ca s-a ajuns la pag 20...
ar trebui sa fiu mai harnica
nu stiu ce sa va mai spun... despre papa nu ma pot pronunta..nu imi place nimic... despre analize eu am facut unele in iunie, analize de pre-conceptie care ar fi cam aceleasi cu cele din trim I.. dar astept sa merg sapt viitoare la dr sa refac cateva.. sau altele...
felicitari burticilor carora le-au iesit analizele bune
va pup

Anca 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

deea, imi pare rau. fii puternica, intr-o zi vei fi invingatoare. dar totusi, mai sper pana next week!
elly, hugs!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

si vreau sa mai scriu un mesaj pentru deea imi pare foarte rau sa aud ce e posibil sa pierzi sarcina
sper sa nu ma insel dar cred ca ai scris undeva ca ai avea rh negativ...si tind sa cred ca asta ar fi fost problema daca sotul tau ar avea rh pozitiv... dar nu sunt 100% sigura.. citez din aceeasi revista despre gravide de la Regina Maria:

"grupul de sange si rh-ul trebuie testate si la tatal copilului intrucat, daca acesta are rh pozitiv si mama negativ sau grup de sange diferit de al mamei, exista riscul ca fatul sa mostenesca particulatitatile sanguine de la tata si sa apara incompatibilitatile cu sangele tau. [...] Daca incompatibilitatea intre mama si copil este dovedita dupa nastere, va trebui sa faci un anumit vaccin pe care ti-l va indica medicul"
" daca sunt incompatibilitati ale rh-ului intre mama si fat (care poate sa mosteneasca rh-ul tatalui), pot aparea complicatii serioase. rh-ul negativ la mama si pozitiv la tata si la fat este cea mai grava situatie. mama cu rh-ul negativ poate duce la anticorpi ce distrug celulele de sange cu rh pozitiv, inclusiv pe cele ale propriului sau copil. anticorpii pe care ii produce mama pot avea consecinte serioase asupra fatului, astfel apare anemia fetala care, in forme grave, duce la insuficienta cardiaca congestiva sau chiar la moarte fetala. daca exista o astfel de incompatibilitate, sarcina este considerata cu risc mult crescut si trebuie urmarita indeaproape. medicul poate recomanda administrarea imunoglobinei rh la cateva zile dupa nastere"

eu sper sa nu fie cazul tau si atat tu cat si sotul sa aveti acelas rh, daca nu, bebelusul o sa aiba nevoie de o atentie deosebita, oricum doctorii dau sanse ceea ce este bine..
daca bebelusul nu rezista, din cate am inteles ai avea nevoie de un vaccin.. aceea "imunoglobila de rh" cred,pentru a nu avea probleme la urmatoarea sarcina.. presupun.. nu stiu.. poate vorbesti ci doctorul despre asta...
imi pare foarte rau ce ti se intampla, sincer, pentru ca si eu sunt cu risc, aveam rh diferit doar ca in cazul meu rh-ul e pozitiv iar al sotului e negativ... si mai am si alte probleme despre care nu vreau sa vb...
iar in afara de asta am cazuri de cancer de col uterin in familie, pana si mama mea a pierdut prima sarcina la 8 luni, iar pe mine m-a nascut la 7 luni cu un picior invinetit si plin de apa...
sper ca tu sa fii bine, si chiar daca raul se intampla.. esti tanara si ai toata viata inainte sa incerci iar si sa ramai insarcinata

Anca 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

DEEA,sper ca nu ai luat nici o decizie pripita!Cel mai bine ar fi sa mai consulti o opinie si asa cum ti-a zis si ANITA O fa testul beta hcg doua zile consecutiv si vezi cum se modifica!Orice ar fi sa-ti dea Dumnezeu puterea de a duce lucrurile cu bine la un final(ne rugam pentru tine sa fie un final fericit
Pe mine analizele m-au costat 600 de ron si nu contineau si hormonii tiroidieni.
ANITTA O felicitari pt bebe,urmeaza tratamentul si sarcina usoara!
ELLY,sangerarile gingivale in sarcina sunt pe fondul modificarilor hormonale,nu e neaparat sa fie o carenta de vitamina C.Cel mai bine,daca ti se pare ca sangereaza prea tare consulta un stomatolog.Te stii cumva cu tulburari de coagulare a sangelui?NU mai retin exact,stiu ca sunt niste fete cu astfel de probleme.
la toata gasca!
Virginia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlackCat4evR spune:

Citat:
citat din mesajul lui aever

Citat:
citat din mesajul lui joana2672001

Legat de mancare, eu nu manac din principiu fast food, insa credeti ma ca ieri am dat buzna intr un mc donalds si mi am luat o portie de cartofi prajiti. Cred ca au fost cei mai buni cartofi din viata mea:)))

Te cred Joana! Si eu zilele trecute ma bagasem la Mc Donalds, am papat un mic dejun care e destul de unsuros asa, insa mi s-a parut foarte gustos si deloc gretos, In schimb sucul de portocale de la ei mi-a facut asa o greata de la prima inghititura.:)) Mi se pare un pic dubios sa nu-mi fie greata de oua prajite dar sa-mi fie foarte greata de lapte. Se intampla lucruri ciudate.

Ma bag si eu ca musca in lapte, pentru ca tot ai pomenit de lapte... Am aflat si eu in luna a 8-a care-i treaba cu laptele, si mie mi-a disparut complet pofta de lapte la inceput, in schimb din luna a 8-a, fara 1 litru de lapte pe zi, ma simt bolnava, ei bine, calciul din lapte provoaca contractii, si e ffff normal ca organismul de viitoare mamica sa-l refuze cat e sarcina mititica, dar pe masura ce te apropii de termen, pentru ca va fi nevoie sa impingi cu putere, o sa inceapa sa-ti placa iar laptele...

Asa ca aveti incredere in corpurile voastre, ca stiu foarte bine ce le trebuie.

Va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna dimineata fetelor. Va servesc cu o ciocolata calda, cine pofteste.
Miha eu nu m-am ingrasat deloc, cjiar ieri m-am cantarit si am tot atatea kg ca la inceputul sarcinii, dar in schimb burta mi-a crescut. E si din cauza balonarii dar e si din cauza la bebe. Si la primul bebe mi-a crescut repede burta. La 4 luni aveam o burta cat de 7,8 luni. Am avut foarte multa apa. Acum pantaloni obisnuiti ma string si ma deranjeaza.

Addita felicitari pentru bebe sanatos si pentru o ecografie buna.

Toma sa sti ca si eu am tot baut ieri moare. De obicei nu sunt un fan al ei dar ieri am avut pofta.

Elena si eu am migrene mari de vreo saptamana si ceva iar ieri pt prima data am baut un paracetamol simplu, primul l-am dat afara dar al doi-lea a ramas, si sa sti ca nici dupa 20 de minute nu mai aveam migrena.

Deea se mai poate sa fie si sarcina mica. De exemplu sarcina mea e mai mica cu o saptamana, de la inceput. Am avut o ovulatie mai tarzie.

Monica nici nu stiam, dar sa stii ca imi pare bine ca ne reintalnim si aici. In odiseea pt baieti am intrat mult mai rar deoarece aveam probleme mari cu sarcina si mult timp a trebuit sa stau imobilizata in pat. Dar acum promit sa fiu mai activa.

Ellyshor sa sti ca e normal sa iti sangereze mai mult gingiile in timpul sarcinii. Este un "privilegiu" al sarcinii.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 12+

Mergi la inceput