Clasa I * 2011 - 2012 * [10]

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui flaviutza

Manuelacrina, ma minunez....asa mititica la scoala? Eu n-am indraznit ,pe aici , inclusiv la fi-mea in clasa, merg inspre 8 ani...a mea, care are acum 7 si 5 luni e in jumatatea mica a clasei.

... la mine nu a fost vorba de "indrazneala", asta a fost "mersul normal al lucrurilor" a facut 3 ani de gradi, au incadrat-o de la inceput in grupa mijlocie ca era la nivelul copiilor de acolo, apoi grupa mare si pregatitoarea, unde a avut o educatoare plina de entuziasm si au lucrat f mult peste programa, inclusiv literele de mana cu stiloul, adunari, scaderi, descompuneri de numere, propozitii, despartiri in silabe etc. - educatoarea si tot personalul din gradi a fost de parere ca e pregatita pt scoala, Crina vroia la scoala ... asa ca m-am gandit ca voi chinui copilul sa-l pun sa repete pregatitoarea si din nou sa repete aceleasi notiuni in clasa I .
De curand am intrebat-o pe dna. invatatoare daca Crina intampina dificultati ca este cea mai mica din clasa ca ani, la care dansa fff mirata mi-a raspuns "Cum are 6 ani ?!! nici nu am observat ... nici nu am retinut asta din datele ei. Nu are nici o problema, este printre cei mai atenti si mai receptivi din clasa."
Asa ca eu ma simt impacata cu decizia luata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

La concursurile Smart ni s-a spus ca taxa e de 10 lei pe concurs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

ca vorbeati de parametri...al meu e in categoria fotomodel, 1m30 (aprox, ca nu prea reusesc sa-l masor cu exactitate) si 24 kg, la 7 ani si-o luna.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

mina pai daca al tau e fotomodel fimiu e .... el are abia 110 aproximativ si 17 kg, are cam 29-30 la picior

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

'Neata,

Roxana, bravo Alexandrei. Si daca te apuci de afaceri, iti trimit si cartile facute de Tiana - tot pe acelasi principiu. Numai ca ea nu scrie in ele (eventual un titlu), numa' deseneaza pe nush cate pagini si dup'aia cica iti citeste o poveste. Si brodeaza pe imaginile alea si cate-o juma' de ceas, de ma satur... O carte d'asta a ramas la gradi ca s-a dus cu ea sa se laude la educatoare si ne-a luat-o, cica s-o puna la nush expozitie. N-a pus-o niciunde .

flaviutza, este inadmisibil ce s-a intamplat cu vaccinul ala .

eveline, pe site la smart scrie ca e 10 lei inscrierea. Acu' 3 saptamani venise si fie-mea cu ceva notat in caietul de comunicare legat de 14 lei pentru un concurs. Dar s-a razgandit doamna, le-a zis ca nu mai trebuie. Nu stiu ce concurs era.

carolinah, vaccinul din scoala e monodoza.
Nu stiu daca e tetra, sper sa nu fie!, pentru ca fiica-mea a facut deja Varilrix la 4 ani.
La noi nu s-a facut vaccin, nu au primit dozele si am inteles ca se vor face dupa vacanta. Si sunt multe scoli asa.
A mea tuseste si e mucoasa si din cate o vad, tusea asta n-o sa treaca prea curand, ba e seaca, ba e un pic incarcata, ba mai trece, iar revine... de doua saptamani. Poate doar ca vine vacanta si nu mai mere la scoala sa mai termine cu ele. Ar trebui sa-i vaccineze in prima zi de dupa vacanta .

Ela2001, pe unde locuiesti? Eu mai cumparam din magazinul Titan, la etajul 1 este un stand cu bijuterii din argint. Erau modele frumoase si destul de ok la pret.
Dar sa stii ca e posibil sa nu fie vina magazinului, ci pur si simplu au crescut preturile la argint.

Zi usoara sa aveti!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui flaviutza
Nu va stresati, tipul asta de probleme "de concurs" se invata lucrand, dupa 10 15 teste din astea zbarnaie oricare pe ele.
Era o problema frumoasa la un moment dat....Intr-o casa de 4 camere una a fost transformata in doua. Cate sunt acum? Fi-mea a raspuns 6, dar dupa ce i-am explicat, la urmatoarele genul asta n-a mai gresit...deci le invata lucrand

Subscriu ! - doar lucrand si exersand copilul se va deprinde cu tipul asta de "probleme de concurs".

In esenta problemele sunt simple, daca ii dau "problema" ca atare "cate numere pare mai mici decat 4 sunt ?" stie, DAR daca problema asta apare sub forma de test grila si are 5 raspunsuri si enuntul si variantele de raspuns sunt "inghesuite" la rand cu altele ... atunci se complica lucrurile ... pierde sirul, se repede si incercuieste o varianta de raspuns de la alt subiect, mai sus sau mai jos ... sau incercuieste doua variante.

Asa ca a trebuit sa caut "strategii" ... si vi le dau si voua : ne dotam cu "ciornita norocoasa" si cu "pagina de acoperit" (o coala A4 indoita la jumatate pe care o tine pe foaia de grile sa acopere exact exercitiile inca nerezolvate - ca o linie ce subliniaza exact exercitiul la care a ajuns). Pe ciornita norocoasa scriem/rezolvam problemele mai abstracte, siruri de numere, despartiri in silabe sau cum a fost asta cu casa cu 4 camere ... odata desenata casa cu 4 camere si peretele despartitor, imediat a stiut raspunsul.
Dupa ce rezolvam un exercitiu am invatat-o sa scrie o bifa in dreptul cifrei exercitiului si trecem mai departe tragand in jos pagina de acoperit, la urmatorul exercitiu.

Ce te faci cand mai sunt unele probleme care nici cu ciornita nu le putem face, de genul: "se dau literele: M, A, I, U, N, ce cuvant se poate alcatui cu ele ?" ... poate nu are inspiratie sau pierde prea mult timp cautand ... atunci aplicam metoda "ia fiecare varianta de raspuns si verifica/judeca daca este varianta corecta" ... altfel nu stiu cum sa rezolv nici eu daca nu am inspiratie la cuvinte ...

Concluzia: exersati ! ... cat va permite timpul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

daria, manuelacrina, roxana, iahim

iahim ai dreptate, cred ca se simte speciala cand danseaza.
Ea o fetita foarte sensibila, putin timida,, cam pesimista.
Insa cand danseaza se schimba total.
Am observat ca in momentul cand intra la Opera parca devine brusc alt copil, lasa toate inhibitiile, toate supararile, e pur si simplu fericita. Pe scena e in elementul ei, nu are nici un pic de trac.

Wow roxana precis Alex va fi o "business woman"!

flaviutza imi pare rau pentru ce ati patit! Doamne, ce inconstienti!
Am observat si eu ca in general copiii merg la scoala dupa ce implinesc 7 ani. Ioana (care a implinit luna asta) e printre cei mai mici din clasa, unii implinesc deja 8 ani.

ela eu trag de Ioana 15 minute ca sa se ridice din pat. Le e somn, e normal.

paxela 17 kg ??? Chiar ca e fotomodel. Sa-i fac cunostinta cu fie-mea a mica!

mina si Matei e slab. Probabil si tenisul contribuie la mentinerea greutatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Astia cu smarturile lor s-ar putea duce si ei pe la scoala din cand in cand: "Cate cifre pare cu sot sunt între 0 si 5?"
Daca le spun cate sunt pare fara sot, ma calific direct in finala?

Edit ca n-am scos toate diacriticele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Soleil

Astia cu smarturile lor s-ar putea duce si ei pe la scoala din cand in cand: "Cate cifre pare cu sot sunt între 0 si 5?"
Daca le spun cate sunt pare fara sot, ma calific direct in finala?

... exces de zel/explicatii ... efect: derutarea copilului !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

M-ati ingrijorat cu vaccinul acesta. Flaviuta, vai ce inconstienti la voi!

La noi e programat pentru 2 noiembrie, urmeaza sa primesc hartiuta. Ma gandeam sa dau acordul pentru ca noi avem doar abonament la clinica, fara medic de familie. Dar acum ma intreb daca este acel vaccin tetra care include ROR si componenta Varicela. Nu de alta, dar Alex a facut varilrix si nu are de ce sa repete. Trebuie sa ma interesez sa vad care e situatia.

M am linistit ca nici la voi nu au mers Smart-urile ca unse, deja imi faceam griji de cat ma vaicaream pe aici si tuturor le pareau simple. Oricum am inscris o, am platit si banii, acuma ramane sa vedem cum se va descurca.

Aseara a mai lucrat la carte, si a corectat greselile (Soleil, o editam cu placere si pe a voastra cand isi pune Alex afacerea pe roate). Nu i-am mai dat lucru suplimentar, dar a facut ea perfect un Smart de romana. La mate nu a mai vrut. Si a adus carnetul cu 2FB, asa ca m-am mai linistit.

Mergi la inceput