Clasa I * 2011 - 2012 * [10]
Raspunsuri - Pagina 17
Soleil spune:
ClaudiaDia, bine-ai venit ![]()
eveline, pe mine nu ma deranjeaza sedinta aia in vacanta. Ca au copiii vacanta, nu eu
. Acu' sincer, doamna voia saptamana asta, dar nu a avut cum. Au nush ce inspectie in scoala si biata de ea a stat si pana la miezul noptii in scoala sa faca tot felul de formulare, hartoage si alte prostii (am impresia ca mai are si o alta functie in scoala, nu stiu exact ce). Saptamana trecuta a plecat acasa la 3 dimineata intr-o zi...
Anda, dupa cum va spuneam acum cateva zile - prietenul nostru de la gradinita vorbeste, de asemenea, cu toti colegii si cand/daca acestia nu binevoiesc sa participe, vorbeste singur
. Deci deocamdata la A. e ok ![]()
Pentru vacanta la abecedar n-au mare lucru - o tema normala.
Matematica au azi, o sa vedem ce le da si acolo. Dar probabil ne va zice la sedinta sa mai lucram cu ei.
Ieri a avut spaniola, am zis ca macar la aceea le-o da un calificativ. Nici acolo
.
Bine, la ei ora de spaniola e o distractie continua, doamna coordoneaza si o trupa de teatru in limba spaniola in scoala, asa ca la ei ora e cu teatru inclus. Si am senzatia ca e genul profesoarei mele de franceza din liceu care arunca cat colo catalogul si toata ora era o discutie libera, fara ascultat, fara ridicat in picioare, etc. In franceza, desigur ![]()
La final ne punea o nota pentru toata activitatea si o a doua dintr-o lucrare scrisa.
Sa va faceti bine care sunteti mucosi
.
Lali spune:
De-abia apuc sa va citesc, darmite sa mai scriu !
Raportam si noi un FB la citire (in germana, naturlich), unul la sport, unul la muzica. Avem doua teste date la matematica si o dictare la germana pe care nu stiu daca a luat nota si un FB pe caiet la romana.
Asteptam azi carnetul ca sa vedem exact ce si cum.
Noi in continuare mergem repede, repede cu literele, dictarile primite la romana si germana au fost deja cu cuvinte si e greu ca trebuie sa stie si ce cuvinte sa scriu cu litera mare (in germana substantivele se scriu toate cu litera mare la inceput) si care cu litera mica.
La matematica a gresit la unul din teste dar si cerinta mie mi s-a parut mult pentru ei. Erau pe o pagina trei exercitii usoare, trebuiau sa deseneze si sa coloreze forme geometrice dupa niste reguli. Insa li s-au citit cele trei exercitii la inceput toate odata si nu li s-au mai recitit apoi. In germana, bineinteles. Pe foaie nu era textul deloc asa ca la ultimul exercitiu al meu a desenat bine dar a colorat aiurea... a uitat efectiv ce avea de facut.
Pe de alta parte la abilitati practice au pus castraveti pe iarna si am primit borcanelul acasa !
Va fi inclus in masa de duminica !
La muzica fac o ora de muzica si o ora de flaut (blockflote) ceea ce-i ajuta pentru ca, pe langa partea muzicala e un fel de gimnastica la degetele.
La Cunoasterea mediului au o ora de experimente si le place grozav. Ultima data au umflat un balon, l-au masurat cu ata (au facut nod) si l-au pus in congelator. Dupa un timp l-au scos si l-au masurat din nou cu aceeasi ata: concluzia ? Aerul rece ocupa mai putin loc decat aerul cald !
Asa ca mergem inainte, insa baietelul meu e obosit. Vacanta asta vine la tanc. Nu vom pleca nicaieri, vom profita de zilele astea ca sa ne odihnim.
eveline spune:
LALI - Ce chestii misto se fac la voi la scoala....vreau si euuuuu...
Am vb cu mama (vineri o ia mama) si cica au mai rasarit 2 de FB in carnet, la optional si abilitati practice. Mi-e un pic ciuda ca cica n-au dat testul la romana.... sper ca dupa vacanta sa mai fie la fel de in tema, ca atunci nu scapa oricum. De ce nu l-or fi dat totusi nu stiu mai ales ca era anuntat de luni
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
mina spune:
Salut,
Am avut sedinta cu parintii aseara, s-au discutat numai chestiuni organizatorice, nimic deosebit. Rezultatele la testele initiale le-am primit azi in plic inchis, are fb la ambele. Tot fb a primit si la testul de limba romana de ieri, cica abia de acum incolo se vor trece in catalog.
Pentru vacanta n-a primit tema (sau a reusit sa uite cu desavarsire de ea, ca m-a asigurat ca nu a primit). Probabil voi trimite Dnei invatatoare un e-mail sa ma conving.
Eu l-am scutit azi de ora de educatie fizica, pentru ca inca mai tuseste si tocmai am realizat ieri ca nici cand fac in sala de sport nu e mai ok, fiindca pe jos e mocheta....nici nu vreau sa ma gandesc.
Sanatate la toti bobocii
, sper sa profite de vacanta si sa se faca bine. Asta sper sa facem si noi, cat s-o putea....
Claudia, bine ai venit. Merci pt pont, am fost in HM Baneasa dar nu am gasit, insa am luat ieri din Auchan Titan unii gri deschis frumusei, as fi vrut negri dar merg si astia.
Fi-miu a iesit pozitiv la testele alergice la praf/acarieni si mucegai (alternaria, parca...) insa el are si un fond de alergie atopica, destul de neliniar dat tinut in frau. Antihistaminice nu-i dau decat f rar, poate pe o tuse iritativa cu agravare nocturna, sa se poata odihni.
Insa il tin din homeopatie, cu imunizante si preparate naturiste (anul trecut i-a mers f bine, pe langa schema de tratament homeopat, cu imunorezistan forte, vitamina c si cu extract de coacaz negru). Toamna asta vad ca o ducem un pic mai greu, schimbarea si stresul schimbarii isi spun cuvantul.
Pe undeva, insa, parca e bine ca somatizarile astea nu se concentreaza prea tare pe burtica, uneori dimineata se mai vaita, dar i-am creat reflexul sa mearga la baie, ca "siiiigur e stomacul incarcat". De regula merge smecheria si-i trece asa, de placebo
.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Alizee spune:
Si pe fetita mea o doare burtica dimineata. Ieri am si intarziat din cauza asta. Circula o viroza; eu ii dau, preventiv, o data pe saptamana oscilococcinum ( la sfatul pediatrei ). Si totusi, de 2 zile ii dau Ibalgin si pastile pt gat.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
lorellay spune:
in prag de vacanta v-am gasit si eu...
Raportez un bradut in clasa I - Codrin.
Avem si noi 3 fb in carnet.
Am deschis un subiect in care am scris nemultumirile mele de clasa I.
Inca le mai am.
Dar scriind asa acasa mai mult decat la scoala, vad ca a inceput sa faca mai bine liniutele, 1,2. Parca i-a mai trecut boala asta - LENE.
Ma bucur ca v-am gasit.
CODRIN *15.02.2005 si
DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
Lali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cosmina_p Vacanta placuta tuturor..mamicilor!!! ![]() |
Merci, eu ... am nevoie !
Vacanta placuta piticilor si mamicilor !
Fug sa-mi iau puiul de la scoala...
Roxana_G spune:
Buna si bine v-am regasit, din mormane de munca din care nu reusesc sa ies sa iau o gura de aer.
Nu am apucat sincer sa citesc din urma, acum incerc sa dau un ochi si sa sumarizez discutiile. Dar va scriu despre noi, tot asa schematic:
- rezultatul sportului in bluza si al alergarii in pauza la 2 grade: febra 38.5. A doua zi nu mai avea nimic, am dus o la cabinet, si pentru ca era ok a mers zilnic la scoala. Am cerut expres sa stea in clasa in pauze;
- cerneala de pe maini nu se mai termina;
- la scoala in mod clar nu e ca la gradi (mi e groaza de clasa zero pentru pitic). Isi pierd haine, nu ii vede nimeni cum si daca se imbraca, nu mananca mai nimic. Rezultatul este ca vine fara geaca si caciula mereu, noroc ca se recupreaza cateva zile dupa. A racit de umblat dezbracata, a slabit pentru ca nu prea mananca si are dureri de burta din nou;
- cu scrisul nu stam deloc bine. Mi-a scris si invatatoarea ca ar putea sa se straduiasca mai mult
;
- a luat B la lucrarea de la romana, exact la lucrurile cu care se descurca perfect. Jur ca nu inteleg, dar a gresit mult la silabe;
- nu se prea concentreaza la teme si la nimic;
- la smart la mate e jaleeeeee, noroc ca lucrez eu cu ea;
- la engleza progresele sunt de bine, extraordinare. Nu stiu fata de pretentiile lor, dar pentru mine e...wow.
Abia astept vacanta si eu, o sa fie o combinatie de Roma cu Bran pentru Alex. A picat bine ca acasa suntem in oarece santier. Sa vedem ce teme vom avea, oricum intentionez sa ii dau eu sa lucreze si deleg bunicilor supravegherea la Bran, ca eu canci concediu. Dupa vacanta urmeaza Haloween, avem seara parinti-copii si nu stiu ce serbare. I-am luat costum si am livrat decoratiunile. Copiii au pus azi muraturi pe care le vor cumpara parintii la targ. Targul e pe 1. Pe 2 ii vaccineaza si i-am dat acordul.
Pe 7 ma duc la consultatii cu parintii. Poate exagerez eu dar parca e mai greu si sunt cam nemultumita. I-am dat si Alexandrei feedback pe B primit.
Ieri am scos aparatul fix, are dintii superbi. dar...urmeaza cel mobil, cu care vorbeste mai greu si nu poate manca. O luna cel putin trebuie purtat zi de zi, apoi doar noaptea. Dar luna asta nu stiu cum va fi, pentru ca e complicat sa il scoata singura, sa il spele, sa se spele ea...offff. Azi am trimis o fara el, si in urmatoarele zile e tare bine ca o putem supraveghea noi. Sper ca va fi deja obisnuita cand incepe scoala.
Hai ca iar am scris romane. Acuma ma relaxez citind de la voi, ca mesajul meu nu cred ca a sunat prea bine, nu stiu ce am...
Roxana_G spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Naty La voi se organizeaza tabere? La noi se face tabara de ski, |
Si la noi sunt tabere de schi, si in Romania si in afara. Va fi o prezentare pe 31. Insa se cam suprapun cu programul nostru de plecari. Plus ca eu asa o retinere de mers la schi singura. Vara as lasa o fara probleme in tabara, dar schi...am o teama asa. prefer sa o trimit cu bunicii la Bran si sa faca cu monitorul de anul trecut.