Ghinionul lui Huidu

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

.....
Ori la noi cumnata mea a inceput scoala luni si vineri a dat examenul, ca in tara se poate!



exact pentru ca nu se respecta legile, eu stiu ca legal nu poti intra in examen fara sa ai un anumit numar de ore de curs, daca cumnata ta a "cumparat" orele si si-a rezolvat treaba e dovada clara ca legile sunt de forma si atunci nu ne mai ramane decat sa ne rugam, ca daca se respecta legea ne doare pe unii dintre noi..eu nu fac din categoria spagarilor si smecherilor si nu ma identific cu cei din categoria "cumnatei" tale...adica a celor care si-au aranjat examenele...prefer sa ma bazez pe mine si fac tot ce imi sta in putinta sa fiu responsabila de faptele mele.... cei care isi aranjeaza examenele de conducere sunt iresponsabili

eu as prefera ca pe langa rugaciuni, sa ma protejeze cat de cat si legea indiferent ca sunt sofer, pieton sau ocupantul unui loc oarecare in masina, cand un sofer intra in grupul de pietoni pe trecerea de pietoni semaforizata oricate cursuri de prevenire ai avea se prea poate sa nu ai scapare (daca esti pieton ca daca esti sofer asta e, ceasul rau, nu te poate acuza nimeni ca ai facut-o cu intentie); ca sofer la fel, daca ai facut cursuri si totusi te-a facut unu ciorba din neglijenta lui e tot egal cu 0 (daca esti soferul vatamat, daca esti de cealalta baricada e ok, ca iar nu ai facut-o cu intentie, e vina lui ca nu a bagat lectia la cap)

se poate intampla sa te trezesti implicat intr-un fara vina ta.... iti arunca alt coleg de trafic un pieton sub roti (au fost cazuri) desi victima decedeaza nu e normal sa fi tu cel pedepsit de lege....dar e greu sa demonstrezi ca dreptatea e de partea ta, daca celalalt e spagaru' care stie pe cine sa unga si cat de bine sa unga

dar dupa cum vad pe aici pe unii soferi ii intereseaza doar propria lor piele, in rest ceilalti sa se protejeze cum or putea ca noi ne opunem aplicarii legilor...sunt prea dure si ne limiteaza libertatile





Nina, 31s+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Nina, stii care e diferenta intre Ro si o tara civilizata dpdv al libertatii individului? Intr-o tara civilizata libertatea unui individ se termina acolo unde incepe libertatea altui individ. In Romania, libertatea unui individ se termina unde i se termina banii.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

desiree, se pare ca nimeni nu a a sesizat acest lucru, sau ca nu ar fii fost supus unor controale amanuntite cu privire la aceasta problema oftalmologica.
Iar daca eu ma duc la medic, si imi spune ca acuitatea mea vizuala e buna chiar daca am dioptrii mari, de unde sa stiu ca nu vad cu ochiul stang decat intr-o anumita proportie.
Asta trebuie sa iti spuna medicii, mai ales ca Huidu a fost supus la o gramada de investigatii atat aici cat si in Austria, dar se pare ca nici unii nu au pus aceasta problema.In acest caz e clar vina medicilor.

In schimbm daca Huidu a stiut acest lucru si a refuzat sa se priveze de sofat, atunci clar e iresponsabil!Poate medicii ce l-au consultat ar fii bine luati la intrebari in aceasta ideee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

nina, asta se intampla acum 4 ani, si din fericire pentru toata lumea nu conduce!
si e normal sanu conduca, chiar daca a crescut cum se spune in masina,a condus putin la inceput, avea 18 ani si curaj,si apoi masina a fost vanduta si de 3 ani nu a mai pus piciorul pe acceleratie, iar acum nu mai are curaj. Nu cred ca totusi in cateva zile poti acumula o experienta suficienta incat sa iesi singur in trafic.
Uite mie imi place legea aici care lasa copii sa caonduca de la 16 ani parca sau 17, nu stiu exact, dar trebuie sa fie insotiti de un adult cu anumita experienta in sofat.

nu cred ca soferii isi vad doar anumite interese, uite cum spune domnul Tantareanu ca in Bucovinam si cred ca nu numai, exista un drum cu 4 benzi gen DN1 unde sunt restrictii de viteza de 30 de km la ora, cand se poate circula in acelasi regim cu o autostrada, mai ales ca drumul nu trece prin localitate.Se pare ca acele semne au fost uitata intentionat de primariile localitatilor invecinate, si radarele sunt fara numar, pentru a aduce un venit suplimentar primariilor.
Si domnul sef al politiei invitat si el, afirma ca exista intr-adevar multe semne de reducere a vitezei uitate intentionat de firma colectoare de amenzi!Tipic romanesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Olim, nu esti soferul cel mai bun ca sa te dai de exemplu, ok? Din punctul meu de vedere si tu esti un pericol pe drumurile publice.

Si eu conduc masina nemteasca puternica si am condus mii de kilometri fara sa fac teribilisme. Pana mai anul trecut conduceam 130 km in fiecare zi si nu am luat nici macar o amenda de viteza. Si nu conduc ca o femeie in varsta, conduc 9 miles peste limita de viteza. Peste 10 mile as primi amenda. Daca as primi amenda pt viteza sau pt ca nu as opri la semafor, mi-ar creste asigurarea de m-ar rupe. As plati o mana si un picior.
Am avut si doua accidente.

Am derapat intr-o iarna intr-o curba pe gheata pt ca mergeam in automat, m-a luat iarna pe nepregatite :) si nu invatasem cum sa pun masina in manual. Tocmai ce-o cumparasem cu cateva saptamani inainte. Am intrat in santul de pe banda mea de mers...dar asa de usor si de frumos, parca facea balet. Efectiv ma uitam cum se duce in sant, nu aveam nici un control cand era in automat. Daca intram pe sens opus si loveam pe altul sunt convinsa ca nu se intampla mare lucru pentru ca toate lumea mergea foarte incet. In mod sigur nu omoram pe nimeni.

Alta data unul a oprit brusc pe autostrada pt ca i-a sarit o caprioara in fata. Se conducea cu viteza, eu am putut sa ma opresc inainte sa-l lovesc pe cel din fata. Cel din spatele meu m-a lovit.

Accident este atunci cand se intampla indiferent de vointa ta. Accident este cand nu pui viata ta si a altora in pericol cu actiunile tale necugetate. Nu le mai cautati scuze soferilor teribilisti. Poate ar trebui sa se porneasca o campanie in Ro, ceva de genul... "Grow up, be responsible"! : ) Gasiti voi ce-a mai potrivita traducere.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

desiree, nu sunt de acord cu tine in privinta libertatii indivizilor in Romania.
Sa stii ca si in alte tari se practica din pacate.
Uite nu mai departe decat Spania, eu stiu cazuri celebre.
Un mare toreador, Jose Ortega Cano, a ucis intr-o sambata noapte un cetatean dintr-o localitate de langa Sevilla, intrand pe contrasens cu Mercedesul M. Avea o taxa de alcolemie de 1 si ceva, asta se intampla in data de 30 mai, si pana in ziua de azi nici macar nu a fost chemat la declaratii, nu vorbim de anchetare, sau inceperea urmarii penale, desi inainte cu 30 de minute un localnic suna la 112 spunand ca un conducator al unui mercedes circula pe amandoua benzile din localitate respectiva, mercedes condus de acest celebru toreador.Si nici nu cred ca va plati pentru acest omor deosebit de grav pe care l-a comis.
Si in alte tari se poarta din pacate!


eu cred ca mai iresponsabili sunt cei care elibereaza aceste permise de conducere fara nici o remuscare.Vezi cazul din Arges care a a eliberat 3500 de permise de conducere.
Cate dintre ele au fost anulate pana azi, cati dintre ei circula bine merci pe drumurile din Romania fara nici o remuscare! Scolile de soferi ar trebui luate la bani marunti, mai ales ca in ziua de azi, oricine isi cumpara doua masini si face pe instructorul auto, fara o pregatire foarte amanuntita in domeniu, sa nu mai vorbim de psihologii care pentru 50 de euro iti semneaza certificatul psihologic necesar inscrierii la examenul pentru obtinerea permisului de conducere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

nu inteleg de ce nu sunt sofer bun, ca am luat 4 radere intr-o luna, si timp de 15 ani nu am avut nici o sanctiune?Asta nu e teribilism deloc, sau ca m-am intors cu masina pe nisip la vreo 40 de km de ora cat aveam , poate nici atat din cauza ca ESP nu m-a ajutat deloc!
Nu am primit amenda la cele 4 radare, tocmai din motiv ca nu am depasit viteza legala cu 20 de km la ora, am primit doar avertismente, erau radare mobile nu fixe.
Vreau sa iti spun ca de cand am permisul 96 si asigurarea pe numele meu 92 am bonus malus de 0.55 cel mai scazut pentru varsta mea, asta dovedeste clar in ochii oricarui asigurator ca sunt un sofer exemplar.

da, am facut 4000 de km in 28 de zile, am facut 2 drumuri de Paris pe un traseu nou plus cateva restrictii noi aparute in zona in care stam datorita unor lucrari temporale.Nu inteleg deloc mirarea, cand zilnic mergi pe un drum unde limita este de 90 de km la ora, poate din rutina nu vezi ca este 70 si ai luat-o in bot cum se spune.
Si da langa Paris am prins doua radare mobile tot din acelasi motiv.Tot nu ma consider un sofer prost si nici pericol public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim
Uite mie imi place legea aici care lasa copii sa caonduca de la 16 ani parca sau 17, nu stiu exact, dar trebuie sa fie insotiti de un adult cu anumita experienta in sofat.


Si cand au scapat de sub tutela parintilor fac exact acelasi lucru pe care-l face unul de 18 ani din Ro care abia si-a luat carnetul: sunt teribilisti. Cele mai multe accidente in US sunt din cauza acestori conducatori tineri. Cei din guvern au incercat sa-i potoleasca prin programe care sa le mai taie entuzismul dar n-au reusit sa scada accidentele foarte mult. Acum am vazut ca in statul meu se discuta de un fel de certificat de conducere, cred ca va fi un fel de scoala de soferi pt cei tineri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

nu inteleg de ce nu sunt sofer bun, ca am luat 4 radere intr-o luna

4 radare intr-o luna? Holy cow!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

vezi, tocmai asta e problema cu derapatul, ca multi dintre soferi au facut scoala pe perioada de vara, cand e mult mai usor sa conduci decat pe perioada de iarna.
Stiu ca in Germania parca era obligatori sa iei ore pe ploaie si chiar si noaptea parca.Cel putin asa era acum cativa ani, acum nu mai stiu.
Asta ar trebui sa faca peste tot, sa te invete sa conduci pe orice conditie atmosferica si temperatura, plus o reciclare la un anumit numar de ani.S-au facut studii ca soferii care au peste 20 de ani de experinta nu cunosc toate semnele de circulatie, si este normal ca doar nu te intalnesti toata ziua cu toate, mai ales daca conduci doar sporadic.
Cnd am facut eu scoala de soferi era o vorba, ca cei ce fac iarna scoala sunt cei mai buni soferi, vara orice neindemanatic poate tine o masina dreapta pe drum, dar iarna e mai greu pe gheata.Si oricum sofatul se invata in timp, dar intr-adevar ca te nasti cu reflexele respective.Daca nu le ai oricat ai conduce tot nu o sa le poti stapanii niciodata.

Eu ata am avut de spus la acest subiect!
Va doresc tuturor drum bun, fara peripetii si la cat mai putine amenzi luate din culpa sau nu!

Mergi la inceput