Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(122)
Raspunsuri - Pagina 3
Dbunny spune:
salutari si de la noi..intru mai rar, se vede ca-i mama la mine, da¿ (parol, daca-i mama aici profit si mai chem amicii in vizita la o pizza, socrii la o masa, ca dupa ce pleaca mama nu o sa mai am timp nici sa mor...) Mulsul noaptea ma taie in 2, efectiv cad din picioare de somn, azinoapte a papat si la 1 si la 3 si la 5 si la 8. La 1 s-a ocupat sotul de ea, imi tot spunea nu stiu ce si eu nu eram instare nici sa deschid urechile...
ionela simt nevoia sa-ti mai spun odata cum stam la (ne)progrese, m-ai sfatuit de atatea ori si nu stiu unde gresesc. Fata se prinde, trage de 2-3 ori(dupa parerea mea nu suficient de tare ca sa scoata lapte in jet) apoi o lasa, eu insist, iar se prinde(casca gurita mare si prinde bine toata aureola), iar trage de 2 ori...iar o lasa...intre timp barbita i se manjeste de laptic, ea scapa sfarcul din gurita. mama zice ca n-am sfarcuri formate, eu zic ca nu iese laptele in jet suficient de puternic cat sa-i prinda gustul, iar eu nervi s-o las infometata pan´ se prinde ca lumea n-am... sa mai incerc¿ o fac zilnic si nu vad progres niciunul...
intre timp am strans 1,7oo l lapte in congelator, baiatului cel mare ii dau si lui laptic de-al meu amestecat cu de vaca, seara si dimineata scot cam 1oo-13o la o tura iar pisicuta bea cam 7o la o masa.
seidana ai intrebat daca iau vitaminele..ieri am luat prima pastila, fiindca am mai slabit un kg...toata lumea sare cu gura pe mine sa mananc mult, apai dupa productia de lapte eu cred ca-s ok alimentata...mai vroiam sa-ti zic, c-am citit ca ai baut pepsi, cafeina poate n-a afectat-o pe elena, insa acidul din racoritoare sigur ii afecteaza. alte lactate ce mai papi ce nu da gaze¿
lena si noi facem caca zgomotos...afla toata casa
avem si ceva colici, ne scremem, mai ne si plangem la o besinuca, sau tragem cate-o serie de 4-5 de tractoristi fara nici o problema.
Ieri am mancat sarmale, am gustat f putin ardei copti, prajitura la greu..profit si eu cat e mama aici
sunt f constipata, de cand am nascut eu n-am facut singura, decat cu supozitor, mananc kiwi si prune, bag apa multa, supa...cred ca cer niste prafuri ca deja-s praf si la capitolul hemoroid...
Duminica placuta
loredanar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pinkysor Buna seara mamici si burtici!!! Eu v-am citit dar nu am mai reusit sa va scriu. Seidana super cutiuta muziacala! Am vazut ca ati discutat de wrap... sa stiti ca si eu cand am iesit am observat ca se uita lumea dupa noi. Cred ca toti se intreaba cum de-l pun acolo si-l chinui... ca pare asa mic spatiul. In fine, nu ma prea intereseaza ce zice lumea, alta mi-e problema...ma gandesc eu asa ca daca nu-l pun bine . M-am mai uitat pe net la filmulete dar coloana lui nu e dreapta in wrap, mi-e sa nu fie o problema. L-am mai pus si drept, cu picioarele broscuta. Inca oscilez intre asteadoua pozitii. Noi avem si un marsupiu dar dupa mie wrapul e mai indicat in primele luni decat marsupiul. Pe mine ma mai framanta niste probleme, eu acum la aproape 5 saptamani de la nastere am dureri la eiziotomie. Oare e normal? Voi cum sunteti? V-ati confruntat cu asa ceva? Si o alta problema...voi cumva protejati acumdupa nastere? E oare alaptarea un mijloc suficient de contraceptie? Daca e exclusiva binenteles. Eu trebuie sa-mi revin cu oboseala...si acum ma doare capul si sunt super obosita. In rest, Dani e foarte cuminte, acum doarme dupa ce a papat bine! Va pup |
pinky sa stii ca nu e nimic in neregula cu noi ca ne purtam copii in wrap. eu nici nu am iesit decat o data cu el afara, dar deja sunt satula din observatii de la familie si prieteni - da nu sta stramba?dar nu sta stransa?dar nu e cocosata?dar nu se infierbanta? pur si simplu pt romani e ceva nou, iar noi suntem dintre revolutionare. eu nu renunt. pupici.
depinde ce fel de dureri, cat de intense. si eu aveam dureri in preajma controlului de 40 de zile, deci tot undeva la 5 saptamani. ba chiar am avut dureri MARI dupa ce am ridicat landoul de 14 kg pe scari, dar a trecut... cand am fost la control doctorita mi-a zis ca la 40 de zile totul trebuie (si era) cicatrizat, deci nu ar trebui sa ma doara. ce-i drept ca de la episodul ala nici nu a mai durut... acum stii ca nu esti singura, dar mergi si la medic pt control sa fie totul ok. inca o serie de pupici. :))
noi ne protejam cu prezervativ. nu cred ca alaptatul este o metoda suficienta de contraceptie. mi s-a prescris si Cerazette pilule, dar nu vreau sa iau.
plange. revin. :D
loredanar spune:
Bunny bine ai venit in clubul dependentelor de supozitoare. :)) apropo de asta - eu totusi sunt surprinsa ca dupa nastere naturala ma asteptam sa ai muuuult mai mari pb cu hemoroizii. cu toate astea nu a fost asa. la mine in afara de supozitoare nu functioneaza nici un aliment. nasol.
May insanatosire grabnica puiului tau.
Ala felicitari ca alaptezi! au fost multe victorii la capitolul alaptare in odiseea noastra. mai sunt cateva redute de cucerit, dar prevad si acolo final fericit!
bibilina mea SIGUR e meteosensibila, nu mai incape indoiala. astazi a dormit cot la cot cu tati care e somnoros cu legitimatie. :)) se trezeste, o schimb, papa, somn.
fetelor eu nu o schimb mereu pe Mara de scutec noaptea; pentru ca sunt somnoroasa, pt ca mi-e ca ii stric somnul, etc. ma simt vinovata mereu dimineata. cred ca o sa imi schimb obiceiul asta.
pinkysor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loredanar pinky sa stii ca nu e nimic in neregula cu noi ca ne purtam copii in wrap. eu nici nu am iesit decat o data cu el afara, dar deja sunt satula din observatii de la familie si prieteni - da nu sta stramba?dar nu sta stransa?dar nu e cocosata?dar nu se infierbanta? pur si simplu pt romani e ceva nou, iar noi suntem dintre revolutionare. eu nu renunt. pupici. depinde ce fel de dureri, cat de intense. si eu aveam dureri in preajma controlului de 40 de zile, deci tot undeva la 5 saptamani. ba chiar am avut dureri MARI dupa ce am ridicat landoul de 14 kg pe scari, dar a trecut... cand am fost la control doctorita mi-a zis ca la 40 de zile totul trebuie (si era) cicatrizat, deci nu ar trebui sa ma doara. ce-i drept ca de la episodul ala nici nu a mai durut... acum stii ca nu esti singura, dar mergi si la medic pt control sa fie totul ok. inca o serie de pupici. :)) noi ne protejam cu prezervativ. nu cred ca alaptatul este o metoda suficienta de contraceptie. mi s-a prescris si Cerazette pilule, dar nu vreau sa iau. plange. revin. :D Lori fericita mamica de MARA ( 20.08.2011 ora 14:25 ! ) |
lore, e exact cum spui tu, cei din familie in primul rand sunt reticienti... in fine, eu o sa-l scot in wrap daca asa consider eu ca-i este bine! pe langa faptul ca-i purtam aproape de noi, ca bebelusii ne simt si astfel se simt in siguranta e si foarte practic. cu caruciorul e mai greu. vine si iarna, cu caruciorul chiar nu vad cum am putea iesi iarna pe zapada.
in legatura cu manduca, pe mine ma tenteaza pentru mai incolo, dupa 3 luni (din cate am vazut e buna si pt nou nascuti dar acum am wrapul ). e si mai usor de pus decat wrapul
durerile nu sunt mari, cand ating zona simt un disconfort. incerc sa nu ma mai stresez pana la urmatorul control. pupici
LenaC spune:
Dbunny, May3 multumesc , m-am linistit.
Voi papati pepene verde de cand alaptati?
Lena - de Maia
Bebe Maia - 8 oct 2011
May3 spune:
n-am facut hemoroizi in sarcina, n-am facut nici dupa operatie, dar cred ca am facut acum de vreo 2 zile. in cond in care n-am fost deloc constipata fac zilnic de cand am ramas insarcinata pana in ziua de azi...
cum naiba am reusit nu stiu...
ce crema sa iau pt asta?
mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011
zebraroz.ro
mikka11 spune:
Buna fetelor!
Sei eu citisem pe site-ul acela care comercializeaza wrap-uri a trebuie utilizat de la o luna jumate insa daca voi stiti altfel, atunci o sa incerc si eu sa il comand cat mai repede si sa il folosesc
Am vazut ca vorbiti de constipatie, si eu sufar rau de asta, cam la 2-3 zile ma constip si trebuie sa folosesc supozitor...asta in conditiile in care toata sarcina nu am avut nicio problema. Mi-e frica sa mananc fructe crude sa nu faca bebelina colici, oricum are si mi se rupe sufletul cand o vad cum se chinuie.
Sei tu ii mai dai ceva Elenei pentru colici acum?
Azi m-am cantarit, de cand am nascut am scapat cu totul de 17 kg, mai am de dat jos 4 si ajung la greutatea de cand am ramas insarcinata...si abia de acolo trebuie sa incep sa slabesc cu adevarat, sa ajung si eu la o greutate decenta...
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
camady spune:
May eu folosesc apa de mare de la humex.Sunt niste capsule dozate la 5 ml..........insa nu scot deloc mucozitati.Oare e mai bun serul fiziologic?
camady's baby
seidana spune:
Bunny... in ziua cu pepsi nu a avut colici,,, oricum am baut 2 guri nu o sticla.. deci apa minerala ii poate da colici? nu beau constant insa ma mai scap cand e la indemana.. o beau de fitze ca eu sunt cu apap plata , cat mai plata..
F bine ca iei vitamine.. la cate kg in minus (fata de mom in care ai ramas gravida} ai ajuns? poate iti zic sa mananci mai mult nu pt lapte ci pt puterea ta
Dintre lactate mananc sana, si rareori telemea insa un anumit fel si unt... atata dar si astea f rational, adik daca mananc azi sana zic pas la telemea
Mikka.. oau 17 kg.. eu am dat abia 7-8 , am ajuns la 63 , din 72 si 56 inainte ... macar la 58 sa ajung ..
Eu zis daca are MAriuca colici sa incepi cu cate un mar, o piersica .. un sg fruct pe zi si sa vezi de ii fac rau.. de ex am obs ca Elenutza nu are colici de la mar.. de la rosie e teroare, nu prea am ce incerca de frica..
Tu ce mananci de slabesti asa frumos ? pt constipatie incearca musli mie imi merge ff bine cu el...
Nu ii dau nimic pentru colici, insa toata ziua partuleste dupa ceaiul pe care il beau eu... inca are colici insa nu asa agresive , mai plange insa rareori .. episoade scurte si mai putin balonata..
Lena... uff ce vb acolo .. pepene verde.. eu nu mananc nimik crud.. decat cate un mar rareori.. chestia e ca si mie imi provoaca colici orice cruditate.. dupa 2 lubni de nemancat.. oare ce imi provoaca jigga jigga cu sotu dupa 9 luni + inca 2 de abstinenta
Lore.. vezi ca si supozitoarele dau dependenta , ia incearca musli nu megre? numai ca mie musli imi fac ceva de Ela are colici...
A mea nu a dormit deloc azi de la 11 la 9 seara decat cate 10 minute furate la titi.. noi am schimbat putin si mediu si e f nervoasa si agitata, nu ma mai pun eu la drum cu bebe mic nici macar la mama acasa..
In legatuyra cu schimbatul noaptea te inteleg perfect.. au fost 2 nopti ( ma rog ora 4-5 dimineata ) cand nu am schimbat-o , m-am framantat pana s-a trezit de vinovatie .. acum o schimb rapid nu o streg decat f putin , nu o ung cu crema.. ca sa dureze cat mai putin, nu ii stric somnul.. adorme imediat dupa titi , papa titi 5-10 min, si cand o pun pe umar sforaie..
IONELA... esti bine.. hai ca esti in ultima 100 m
Ce parere ai despre culcatul si tinutul la 45 grade? e ok ca o culc pe perne in patul meu pt a ajunge la 45? in patul ei e salteaua ridicata.. de cand cu ridicatul la 45 nu varsa, cand o mai las insa la orizontala ma mai trezesc cu hainutele ei ude si varsatura...
Si cand sa imi fac grija ca nu face caca? nu a facut de 3 zile ( azi, ieri alaltaieri nu) , insa cand face se umple toata ... vad ca noi suntem la extreme
Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)
LenaC spune:
Mikka felicitari Eu am dat si eu jos cateva , dupa nastere de la 61,5 atat aveam vineri, duminica aveam 57... deci cam putin s-a dus dupa nastere. Azi m-am cantarit si aveam 54,5. Oricum eu mananc bine.
Sei, eu am papat si mere (doar un sfert) si rosii si pepene... la amiaza doar o bucatica, dar acum seara dupa ce am alaptat am mancat un pic mai mult . Cam in cat timp as vedea la fetita daca nu e ok un aliment?