Strugurasi de Sept-Oct2011-Haideti fetele!!!!(122)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Ala, ma bucur ca a trecut starea aia de panica. Nu uita ca tu esti cea mai buna mamica pentru puiul tau. decizia nu ai sa o regreti legata de alaptare. Mi-am intrebat fina cum statea cu analizele in sarcina si depasise viremia 15000, iar dupa nastere, acum, e sub 100( daca retin corect 74). Deci la ea a si avut un moment de crestere puternica. Peste asta am mai facut si un diabet gestational... era zob cu regimul. Si pe ea medicul si moasa aproape ca au fortat-o sa alapteze... ea credea ca nu are lapte ca nici mama ei nu a avut... etc... adica alti pitici, nu cei cu hepB.
Despre colici: teoretic apar dupa 2 sapt de la nastere. Durerile de acum sunt ca cele de la colici dar cica au treaba cu aerul inghitit . Problema e cam asa: fie suge repede si inghite aer din cel respirat cand inghite laptic, fie nu e bine pozitionata. Sa stii ca mameloanele nu prea au a face cu alaptarea: si cele plate si cele ombilicate sunt ok pentru alaptarea. Incet, incet veti gasi o cale sa va pozitionati corect. Nu conteaza ca nu apuca sa aiba efect unguentul. Pune-l pe sani( garmastan/lanolina nu e necesar sa fie spalat, bepanthene trebuie spalat.... daca se acutizeaza ranile nu face fata garmastanul/lanolina, iar daca folosesti bepanthene ar trebui sa dai cu lanolina inainte de supt, dupa ce ai spalat sanul bine).
Suzeta nu prea are loc intre mama si bebe mai ales la inceput. Practic bebeii nu ne folosesc pe post de suzeta, e imporpriu spus: suzeta e copia, sanul e oricginalul... deci noi le dam suzeta pe post de san. La inceput chiar nu e bine deloc. Copilul si mama invata pozitionarea la san, decopera ce si cum e cu alaptarea, corpul mamei afla cam cat trebuie sa produca, cantitatea de lapte necesara e in continua crestere... suzeta poate zapaci putin lucrurile. Rabdare. N-o sa fie asa tot timpul!!
Pup mamica cea curajoasa si puiul cel hotarat!

Sei, eu nu am facut nimic. Crede-ma , daca tu nu voiai, daca nu simteai ca asta ti se potriveste, si in cap daca stateam tot lapte praf manaca Elena
Manduca e foarte faina! Dar cred ca mai trebuie sa astepti putintel, sa mai cresteti... nu? Retin gresit???( nu mai caut acum sa vad de la ce varsta, mi-e lene)
Oul baloneaza, dar habar n-am ce ajunge la bebe prin laptic
Nu te superi, dar chiar nu e cazul nici sa guste altceva fata, Sistemul digestiv nu e pregatit nici pentru cantitati foarte mici. Tu decizi, dar ...

May, ma bucur mult ca sunteti mai bine. Despre plecarea lui tati... Doamne, cat te inteleg!!!! Toata sarcina cu Mihnea si primul lui an a fost mai mult plecat ( plecat din tara, nu pe ici pe aproape). Va imbratisez cu drag si sper sa treaca repede timpul pentru voi. Pe mine fetele de la odisee m-au ajuat enorm in lungile zile fara tati. Sper sa gasesti si tu o raza aici.

pinkysor, daca la coloana care nu sta dreapta te referi la curdura gen CI( unde C e spatele copilului si I e corpul tau) pai aia e pozitia din burtica. Acolo de ce nu i s-a defectat coloana???
Despre marsupiile alea de prin magazine... hm... eu nu il recomand nici acum nici cand bebe e mare. Sunt nesanatoase si pt bebe si pentru purtator.
Alaptarea ajuta la spatierea sarcinilor dar... depinde de cata prolactica produce corpul tau. Si o pauza de 4 ore intre 2 alaptari pot duce la o situatie cu bebe in burtica. Teoretic amenoreea de lactatie ofera si protectie contraceptiva, practic mai da rateuri. Eu una am ramas gravi instant de cate ori mi-am propus asa ca nu m-am putut baza pe alaptare.
Super crestere in greutate si lungime!!

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theea spune:

Ionela felicitari din suflet ca inca il alaptezi pe Mihnea.Tare as fi vrut sa nu ma fi luat dupa gura medicilor si sa fi continuat sa o alaptez pe Alessia cand am aflat ca sunt gravida.Ce e drept ea nu a avut nici o problema ca nu i-am mai dat mie mi-a fost mai greu offf.
Acum cand a fost racita m-am muls si i-am dat si ei si am mai repus-o pe picioare.Dar asta numai datorita tie ca altfel nu stiu daca mi-ar fi trecut prin cap

Fetelor am si eu o intrebare vad ca toate dati la copil Vigantol si vit C parca ,e obligatoriu? Ce e Vigantolul si pt ce se da?????//
Aici nu se da nici un fel de vitamine la copii ,nu i-am dat fetei nimic si nici lui Lenard nu mi-au zis sa ii dau ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

theea, eu chiar vroiam sa te intreb ce se da la copil acolo si ce vaccinuri se fac.
daca vrei sa-mi dai si mie un mp cu info asta, ti-as fi recunoscatoare, ca sa fac si eu planul de vaccinari in fct si de ce o sa facem acolo de la 5 luni cand ne intoarcem.
merci
vigantolul se da la copii in primul an de viata, pentru prevenirea rahitismului, iar nr de picaturi se da in functie de deschiderea fontanelei.

ionela, merci
in noaptea asta iar s-a fonfanit rau, am bagat aspiratorul acum dimineata ca sa o ajut.
mie tare mi-e frica cu batista asta a bebelusului sa nu-i irit nasucul ca ea are hemangionul chiar acolo si e rosie zona si nu-mid au seama daca o mai irit si eu sau nu...

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Ionela... crede-ma ca ai avut o contributie mare asupra faptului ca puiul meu papa ce e mai bun.. ai fost alaturi sa ma inveti si sustii, ceea ce nici macar mama ( din nestiinta) nu a facut.. puteam sa simt ca se potriveste LM daca in disperare ca nu am lapte ii dadea LP, insa tu ai zis nu.. lapte ai, tine-o la san cat vrea sa stea.. asa am facut si in 2 zile aveam laptic
Manduca cica se fol la bb de peste 3500 kg, insa 400 lei..
cu gustatul stiu..m -am lasat dusa de val (mama)..... mai cedez si eu dupa atata presiune.... de asta imi place cand suntem singure ca fac cum vreau si simt eu..

May.. imi pare rau ca ati ramas singurele, insa voi cat mai stati in Ro? ma bucur ca sunteti mai bine...

Pinkisor .. ce frumos a crescut Dani.. cum te doare epizotomia? si eu la 1 luna simteam o durere insa parca durere musculara nu de la taietura..

Elena azi noapte a dormit iepureste .. nasucul plin de mucisori, insa in profunzime probabil ca nu se vad la iesire..
Am o nedumerire... eu o tin la 45 grade (ma rog or fi vreo 30-35 grade), am ridicat salteaua si asa am scapat de reflux, la mine in pat ii fac culcus din mai multe perne , insa nedumerirea mea e : e nesanatos pt copil sa o culc asa, practic putin sta si pe fundic, si tot citeam ca se insista pe dormitul fara perna, la orizontala.. sunt tare in ceata ..
Pana la cat trebuie sustinut capul copiilor ? eu uneori , cand o ragai, nu il sustin si mai face cate o rotire a capului in spate fata de ma speriu groaznic si incep sa vad de respira de misca manutele , nu o tin pt ca nu am 3 maini, una sub fund, cu una o bat pe spate , nu din neglijenta.. insa ma simt vinovata cand face fazele astea... ea oricum isi tine capul destul de bine, adik uneori sta cu el si 5-10 min sus , cand imi sta pe umar , sau cand sta pe burtica

Va pup.. wish me luck.. ne intalnim cu avocatul si am o stare de stre in stomac de imi vine sa vars..

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mneatza

Un articol despre vaccinare, dar numai pentru mamicile care vor sa stie cateva dintre motivele pentru care eu NU SUNT fan vaccinuri. Cele dintre voi care prefera sa nu stie si sa mearga pa mana medicilor ( si e o atitudine de inteles) mai bine nu cititi.
www.cristelageorgescu.ro/?p=4589" target="_blank">http://www.cristelageorgescu.ro/?p=4589

Revin!

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klau_ditza spune:

vitamina C pt ce se da??? Eu nu am auzit..

It's a boy !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Neata,

May, lasa ca trece timpul repede.

pinkysor felicitari, sunteti mari deja

Sei, si la mine asa se misca fata in toate partile la ragait. Azi a regurgitat prima dat, putin lapte branzit. Nu m-am speriat ca stiam ca e ok, datorita voua .

Legat de dormit noaptea, a papat la 11 apoi la 4 apoi la 9, nu am trezit-o desi chiar cand am luato sa pape doar se foia, inca nu incepea sa tipe.

Chiar ma gandeam ca nu e ok sa o las pana tipa de foame, nu? Sa o iau imediat ce umbla cu gurita... ca nu as vrea sa asocieze tip=imi da mancare

Inca o chestie, daca face kk si se aude si da si parturi in acest timp e ok?

Lena - de Maia

Bebe Maia - 8 oct 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

merci fetele

sei, la inc lui martie ne intoarcem la tati.
e mai bine s-o tii la orizontala, fara perne, in patut.
si eu o tin mai ridicata acum ca mi-a zis s-o tin cat e racita, dar dupa ce ii trece revenim la patut si la orizontala.

lena, e f bine. rau e cand se screme si nu iese partz. atunci inseamna colici.

klauditza, mie mi-a dat vit C acum ca e racita. in rest nu cred ca se da.

camady, vroiam de mai demult sa te intreb. ii pui apa marina sau ser fiziologic inainte de a baga batista bebelusului?

mamica de Beatrice Ana - 26.09.2011

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkysor spune:

Neata!

Eu abia m-am trezit si am mancat , si bebe la fel!

Multumim de felicitari!

Ionela, da la acea pozitie ma refer. Ai dreptate ca e pozitia din burtica...doar ca eu in pozele de prezentare ale wrapului am vazut o alta pozitie, de aceea imi faceam griji.
Da, nu ma voi baza doar pe alaptare, mai ales acum (asa de repede dupa o sarcina) mi se pare putin riscant sa ma bazez doar pe alaptare. Mi-a dat doctorul niste anticonceptionale si ma gandes sa le iau. Cat ca nu-mi surade ideea .

Seidana, ma doare putin la atingere...o durere surda asa, ca o jena, nu e musculara zic eu...e mica durerea. De ex la controlul pe masa am simtit durerea. Doctorul a zis ca e vindecata, adica mai sunt fire in interior care mai trebuie sa cada (nu stiu cate).

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

Citat:
citat din mesajul lui alayna

Buna fetele,azi suntem un pic mai bine ,papam si incepem sa ne obisnuim una cu celalalta
Fata mea nu are inca un program de somn sau de masa,cum sa procedez?
Doarme pe apucate ,cand o pun in patut de trezeste ,vrea san ,atipeste in 5 min maxim , o pun in patut ,iar tipa si tot asa
-e a 6 zi si buricul nu a cazut ,oare de ce pica asa greu?
-azi a facut fata prima baita si i-a placut la nebunie

Marryan
,esti o draguta multumesc pentru incurajari . Eu facusem o cadere psihica,hormonii bata-i vina sa zicem . M-am trezit singura acasa ,sotul la servici ca nu i-au dat liber,asta mica racnea din toata puterea,eu flamanda,nu mancare gatita , hemoroizi la greu , sureri de sani (furia laptelui),dureri de spate ,picioare umflate si acum (retentia de apa la maxim chiar si dupa nastere) etc si simteam ca o iau razna . Acum sotul e liber 3 zile si ma ajuta cum poate si el . AM inceput sa pap mai bine ,sa ma odihnesc si sa avem grija de noi .
Cum am mai scris asta mica vrea numai la san zi si noapte ,nu mai rezistam din cauza durerilor ,i-am dat o data si LP (nu i-a placut) sotul insista sa o alaptez ,eu fierbeam apa pentru LP si uite asa ne distram noi acum gata : numai titica
Valeria ce face? In 2 zile are 2 luni !!!!!!! Mammmaaa mia ce a trecut timpul ,parca mai ieri ne plangeam toate de simptomele sarcinii

Abia astept sa scapam de colici ,imi e asa mila de ea cum se screme si o doare

40+

Se pare ca va fi

:)

Alayna mamika curajoasa, cea mai buna sursa de vitamine si minerale, sete este laptele matern, ai vazut ca se poate, ma bucur enorm de mult ca deja papati titica, nu te stresa, acum ca ea vrea din 5-10 minute dai nu o lasa, stii ce imi ziceau mie soacra si cumnatele, ca sa nu ii dau des sai maresc stomacul ca vomita si e rau, ca sa nu o tin in brate ca o invat asa...ca daca nu vrea sin si plinge sa ii dau LP ca si alti copii au crescut pe lapte praf si ea nu va fi ultima.....eu turbam de-a dreptul cind ii auzeam, nu sunt o persoana sa ma cert cu ele, sau sa le cer cumva opinia, eu pe Valeria o punea si dupa 5-10 minute dupa ce a mincat iar la sin, asa simteam eu ca fata mea se linisteste cu sinul si suge mai multe ca sa stimuleze productia de lapte, daca regurgita in cantitati mari, in minuta a 2 o punea la sin pitika minca se linistea si adormea dusa.....cu lapte praf ti am spus ca la mine si sotul ma stresam pai eu nu am vorbit cu el din cauza ca asculta parerile ma rog maica-sii si celorlalti numai nu pe a mea...DA si eu aveam o frica ca regurgita mult, stie Ionela ca am intrebat-o de citeva ori si ii MULTUMESC din suflet ca si-a impartasit experianta cu Mihnea m-am lasat condusa de indeile expuse cu privire la acest subiect si a fugit frica si teama de la mine si chiar daca ma sunt zile cind da afara o cantitate mai mare, o pun la sin peste citeva minute. Eu asa am inceput sa imi cunosc copilul prin ceea ce simteam eu ca e bine, ca doar noi SUNTEM CELE MAI BUNE MAMICI PENTRU PUII NOSTRI indiferent de anturajul care poate "doresc" sa ne dicteze anumite lucruri.
Dureri de spate o sa ai inca mult timp nu te speria o sa treaca fara ca sa observi, retentia de apa trebuie deja sa elimini, peste citea zile o sa fii nouta ai sa vezi asa a fost la mine, cu furia laptelui nustiu eu nu am avut asta si ii multumesc lui Dumnezeu ca mia dat lapte usor mult si fara dureri de sini
TE inteleg ca tii greu asa e prima luna mai bine spus primele 2 saptamini, e nou pentru tine si bebe se va acomodat cu tine si cu sotu , incet incet o sa intrati intr-un ritm usor la program si ai sa uiti repede perioada asta,, de clacat...ufff de cite ori am trecut, mai ales ca imi venea soacra citeodata si imi spunea ca nu ii place fata cum face, ce geme de durere ca nustiu ce......asteptam sa plece ca sa pling sa ma rea menajezi si sa o iau de la capat, nu am primit INCURAJARE DELOK, ba din contra mai mult mau speriat si pus pe ginduri negre, eu am incredere in Dumnezeu si stiu ca fetita mea e bine, asa e specificul ei.
Multumesc de intrebare, Valeria e cel mai frumos lucru care mi sa intimplat in viata mea, nu pot descrie viata mea ca as scrie un roman , insa imi iubesc fetita enorm de mult, simt ca ea ma face cea ma fericita, creste incetisor si frumos, da facem 2 luni si miine mergem la medic sa vedem cum am crescut cit am adaugat, trebuie sa facem si doppler la inimioara iar, sa vedem cum sau inchis canalele, si la capusor cum sau reasorbit cheguletele de singe erau 2 atunci, asta ma perocupa acum dar stiu ca totul va fi bine.

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011

Cu Ajutorul lui Dumnezeu sper sa ajungem cu bine pina la final

My angel says: "start moving, so I can start blessing"

Mergi la inceput