Administrarea fierului
![](images/user_woman.png)
Pentru cei care au dat copiilor fier,ma intereseaza daca ati observat ca acesta scade pofta de mancare.Noi nu am avut probleme cu mancatul niciodata,insa de cand ia fier(respectiv 3 saptamani)nu mai mananca cum trebuie.Am citit la reactii adverse ca pot aparea greturi(pe care ea le are uneori),tulburari digestive,care nu stiu cum s-ar putea manifesta;in fine ideea este ca nu mai mananca cu pofta nimic din ceea ce-i placea inainte,nici fructe,nici carne.Nu stiu ce poate fi,mananca foarte putin.La gradinita mi-au spus ca mananca,in comparatie cu alti copii,dar nu stiu ce inseamna asta pentru ei;si oricum nu m-as baza pe asta,cata carne poate avea mancarea de acolo?O sa sun si doctora,dar asa vrea sa vad daca s-a mai confruntat si altcineva cu acesta problema.Multumiri anticipate!
Raspunsuri
Luizax spune:
Fierul creste pofat de mancare. Eu ii dadeam o lingurita de Fe Hausmann/zi cand era mic.
Luizax - karkotash shef!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Raluca spune:
Si eu stiu ca Fe-rul creste apetitul...la noi chiar a functionat, dar nu prea mult ca sa nu fiu eu prea fericita ca mananca copila!
Raluca si Ilinca (1 an si 9 luni)
dddd spune:
i-ati facut analizele si are lipsa de fier, sau ii dati fierul profilactic? daca-i dati profilactic, si nu are nevoie s-ar putea sa reactioneze prin lipsa poftei de mancare, sau poate ca nu tolereaza fierul pe care i-l dati. mergeti la medic si vedeti ce va sfatuieste, ori schimbati fierul ori poate renuntati la administrare. eu am inceput sa-i dau darie proifilactic fier si pot spune ca are ceva pofta de mancare mai mare decat de obicei.
bia spune:
Nu,nu-i dam fierul profilactic;incepuse sa aiba ameteli,la inceput foarte rar,dar cu timpul se plangea cam des de asta si am mers la medic,i-am facut analizele si i-a iesit anemie.E pentru prima data cand ia fier(ea are acum 5 ani si 9 luni),iar doctora mi-a zis ca este din cauza cresterii foarte rapide intr-un timp scurt.Produsul se numeste Toothema,nu stiu daca am scris corect,am inteles ca este superior altor produse de pe piata si am asteptat vreo 10 zile pana l-au adus in farmacie.Este foarte rau la gust si il ia foarte greu,doar amesteat cu miere,suc sau altceva dulce.Nu stiu atunci ce poate fi,daca fierul nu e!Ea manca bine,acum trebuie sa o rog mult si bine pana sa manance ceva;poate totusi mananca suficient la gradinita,iar eu sunt prea pretentioasa si ...nu mai stiu.
Bobita spune:
Fierul poate da inapetenta, trebuie neaparat ca pentru fixarea lui sa-i dai concomitent si vitamina C, astfel nu va pierde pofta de mincare.
Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229
Mazarica spune:
si noi ii administram bb-ului fier. dar, stiu ca se da cu 2 ore inainte de masa sau cu jumatate de ora dupa masa. Noi, cel putin asa am primit indicatii si n-am avut nici o problema.
Al nostru mananca foarte bine, poate lipsa poftei de mancare nu e de la fier.
Multa sanatate.
bia spune:
Pai cum sa-i dau vitamina C 3 luni?Atat i-a prescris fier,cate o fiola zilnic,timp de 3 luni;i-am dat si eu la inceput 5 zile cate o fiola zilnic,dar atat.Stiam ca ajuta la fixarea fierului,iar medicul mi-a mai spus sa nu manance aproape de administrarea fierului,fainoase,ca cica ar inhiba absorbtia lui.Dupa-amiaza o sa o sun pe doctorita,sa vad ce parere are.Iar despre administrare am citit ca se poate individualiza modul in care il dai copilului;la inceput il dadeam pe stomacul gol,spunea ca-i vine sa vomite si nu mai manca nimic,pe urma am hotarat sa-l dau dupa ce mananca si asa a mers.O sa vad ce fac,oricum va multumesc pentru raspunsurile voastre.
ligiacobalt spune:
Fetita mea are 4 luni. La 2 luni ne-a trimis la analize ca manca f putin ( si acum manaca putin 100 ml sau chiat 70 la o masa) si a iesit ca are anemie .In urma rezultatelor mi-a prescris Fe + Vit C 3 luni si sincera sa fiu n vad o imbunatatire .
bia spune:
Pentru ligiacobalt,ti-a dat sa-i dai vit.C 3 luni,zilnic?Mie mi se pare cam mult,sincer,mai ales pentru un copil atat de mic.Mi se pare mult si pentru Bianca;eu i-am dat vit.C in perioadele cand lua si calciu,pentru fixare,deci pe termen scurt.Poate ma lamentez eu pe chestia asta si poate nu e nici o problema,chiar am sa ma interesez.