Primele 400 de facultati din lume
Raspunsuri - Pagina 29
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
A, si voiam sa-ti spun ca medic de familie nu inseamna succes. In Romania medic de familie esti daca nu mai ai altceva de ales. De aici si ideea tampita, preconceputa si eronata ca daca esti medic de familie esti prost.
Eu cred ca MF-ul chiar e o specialitate in care joci un rol extrem dar extrem de important si care iti ofera o paleta vasta de activitati.
la noi la repartitie a fost o fata care avea media 8 si ceva si a ales MF. A fost zumzet general in toate salile din tara si rasete.
Pt. mine succes inseamna sa ai operatii intr-o specialitate chirurgicala, sa ai interventii intr-o specialitate medicala. pacienti multumiti, progrese continue.
Ana, daca spuneam ca e o mandrie pt. ca e un chirurg de succes sau face reconstructii de mandibula probabil ca puteai sa o incadrezi in "idei comuniste", dat fiind faptul ca a ajuns acolo intr-un domeniu care la noi e zero barat, asta e de laudat.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Nimeni nu ramane virgin, viata tot ne-o trage o data.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
deci unde se discuta despre facultatile din top whatever?
ca ne-am lamurit cu absolventii ultimilor ani, nu tocmai straluciti ca practicieni, research zero, cautare educata in literatura de specialitate zero... sansa e clar afara. Afara unde?
![](images/user_woman.png)
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Eu ti-am spus ca nu ai cum sa discuti tu de calitatea absolventilor invatamantului romanesc.Cand vii aici in tara si faci niste statistici poti, pana atunci nu. |
Eu nu am nevoie sa ma deplasez in tara pt treaba asta, sint destui care vin aici. Adica cauta, ei, ca de aici nu-i cauta nimeni. Pe baza asta sint comentariile mele, vin, sint analizati, catalogati, unii acceptati, alti respinsi. Din ce in ce mai multi respinsi.
Invatamintul romanesc e in free fall din anii 90. Olimpicii romani? Din ce in ce mai putini, s-a dus vremea cu locuri fruntase ani la rind. Iar cei care mai sint, aleg sa plece. Da, "ne reprezinta" si "ne mindrim" cu ei, dar ce le oferiti?
Medicina romaneasca? Care a fost ultima descoperire si de cind dateaza? Pe ce loc e Romania in Europa la mortalitatea infantila si speranta de viata adulta? la ce virsta sint considerati "batrini" oamenii in Romania? Care este speranta de viata in cazul bolilor terminale?
Romanii plecati si realizati pe alte meleaguri, care "ne reprezinta"? Treziti-va, astia mioritici care mai credeti in asa ceva. Nu va reprezinta nimeni. Odata intrati in sistemele Europei de Vest, Americii de Nord, Australiei, Japoniei, Noii Zeelande, nu va mai reprezinta nimeni. Ei reprezinta tara care i-a preluat, care le-a recunoscut meritele si calitatea, care i-a pregatit, care le-a pus la dispozitie si fianantat tot ce e necesar activitatii stiintifice, de cercetare.
Astea sint citeva motive pt care scolile romanesti nu se regaasesc in liste precum cea data la inceputul topicului.
AB_AC spune:
Legat de fatuca Ciuculescu.
Fiind probabil ceva mai familiara cu bazele de date medicale am gasit: 1 rezumat al unui articol.
http://www.ingentaconnect.com/content/apl/mcyt/2011/00000013/00000010/art00004
Cytotherapy. 2011 Aug 26;: 21867464
Variability in chemokine-induced adhesion of human mesenchymal stromal cells.
Felicia Ciuculescu, Melanie Giesen, Erika Deak, Victoria Lang, Erhard Seifried, Reinhard Henschler
Institute of Transfusion Medicine and Immune Hematology, German Red Cross Blood Donor Service Baden-Württemberg - Hessen, Clinics of the Goethe University , Frankfurt , Germany
Si am mai gasit o participare la o conferinta care nu o raporteaza ca PhD si unde are un poster si nu un paper.
http://ash.confex.com/ash/2010/webprogram/Person217877.html
In fine... mey copii stiinta e lucru greu si se face fara articole prin ziare si poze de succes. Daca doar cu atata productie stiintifica o cucerit Harvardul apai toti posesorii de doctorat pe afara sunt in aceeasi categorie ... ca deh toti au scris macar doua-trei papiruri .... care cucerire a insemnat ce? Vino doua saptamani sa vezi cum lucram?:) Visiting care-i minimul de interes (deh cat sa te plateasca) e macar o luna cat sa rentabilizezi investitia si sa incepi ceva impreuna.
Trebuie munca ca sa termini una din universitatile din top 100 nu vorbesc doar de primele zece. Iar ca sa apuci sa si predai de pe pozitie de prof nu de seminarist apai si mai multa:)
Si eu nu-s asa o poveste de succes desi am o pozitie permanenta pe la una din topul cela mai spre coada:). Adica am inceput binisor cu o teza pe la 100, continuat rezonabil si apoi mi-am vazut de altele in detrimentul stiintei:). Dar nu intr-atat incat sa nu sesizez ca daca nu esti in top atunci e cazul sa intelegi ca-ti lipsesc sau capacitatile sau munca sau amandoua. Mitul geniului neinteles se trateaza cu o vizita la psihiatru sau ceva sport. Iar minciunelele cu sunt prof/ cercetator (din acela la cele minuscul de putine institute de cercetare ... nu un research assistant) cand nu esti se depisteaza ingrozitor de repede in lumea noastra. Si Popescu sa te cheme numele cu google te duce direct pe pagina de web a persoanei.
iulianm spune:
Hai AB-ule, acuma o luam de la capat
'Geaba explici. Ce e atit de greu de inteles, paperul e al tau cind esti first author. Cind esti pe locul n (mai cauta, ca gasesti vreo 3-4), nu mai e al tau, doar ai participat la proiect. Proiectul/cercetarea altuia.
balanta_tm spune:
Da, Romania nu mai este demult in topul tarilor unde sunt facultati bune. Fiindca nu mai are de ce, fiindca nu merita. Hai sa fim realisti, la ora actuala nivelul studentilor din Romania lasa mult de dorit.
Sotul meu este absolvent de Calculatoare (ca si mine, doar ca am terminat in promotii diferite), din cadrul Politehnicii din TM (deci Universtitate de stat). Din anul II de facultate lucreaza la o firma de software unde sunt in prezent 12 programatori. Crema cremelor. Strategia sefului lui este (sau mai bine zis era, ca acuma nu mai gaseste studenti cu adevarat capabili) sa angajeze direct din facultate, studenti f f buni, de top (la recomandarea decanului, cu care este amic). Ei bine, de 4 ani incoace, nu mai gaseste studenti cu adevarat capabili si dedicati. A incercat cu cativa, dar au fost cu mult sub nivelul celor din anii anteriori si a renuntat la ei dupa perioada de summer practice.
Profesorii de la Facultatea de Calculatoare TM, care altadata erau spaima studentilor, pt care trebuia sa inveti pe rupte ca sa treci de examenele lor, au coborat mult stacheta. De ce? Fiindca de la un an la altul, studentii sunt tot mai slabi si profesorii nu mai au pe cine struni...
E doar un exemplu; insa, din cate stiu eu, la Politehnica TM, Facultatea de Automatica si Calculatoare era/este considerata number one. Pai daca number one nu mai are studenti buni, ce asteptari sa mai ai de la restul facultatilor din Politehnica? Nici una.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
anii trecuti (anul trecut chiar?) se tine olimpiada de informatica la U of Waterloo. Participa si romanii de acasa.
Unul din ziarele romanesti de aici raporteaza ca romanii au luat aurul, argintul, bronzu si toate metalele posibile. Ziarul canadian local nu listeaza nici un roman la nici o categorie ca si castigator. Da, erau cu scoruri bune, dar nu aia din frunte.
tipic romanesc, nu?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Motivul pt. care am pus linkul cu aceasta fata extraordinara care e o mandrie pt. noi romanii, ca a ajuns la Harvard intr-un domeniu care la noi este la pamant sau mai jos, este ca sa fac un contraexemplu al celor care spuneau ca absolventii de medicina din Ro nu sunt buni. |
Doua greseli ale romanilor:
1. Ca se mandresc cu rezultatele altora. Cum scoate unul capul prin lume, cum ne umflam in pene si ne batem cu pumnul in piept Ce tari suntem noi, romanii, cand in realitate tare este DOAR el, cel care a scos capul in lume.
2. Ca extrapoleaza succesul unui numar infim la o majoritate. Cum scoate unul capul in lume, cum declaram scoala romaneasca pepiniera de genii, cand in realitate succesul este de cele mai multe ori rezultatul efortului individual, extrascolar, nicidecum al sistemului.
O scoala nationala se evidentiaza si se certifica nu prin cativa romani ce s-au afirmat ici-colo, ci prin produsul ei in masa, masa de absolventi si masa de rezultate stiintifice, precum si calitatea acestora.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Ca tot veni vorba de calitatea din ce in ce mai slaba a studentilor la facultatile de top din tara.
Acum 4-5 ani IBM (lider absolut din toate timpurile al IT-ului mondial) era chitita sa deschida un centru de proiectare in Romania (centru de proiectare! nu call-center, nu service, nu vanzari, nu servicii). Dupa o jumatate de an de tatonari a abandonat, pentru ca cele mai optimiste evaluari indicau cu chiu cu vai cativa zeci de angajati posibili. S-au dezumflat si-au abandonat planul. Dupa numai o jumatate de an au deschis un centru de proiectare in China direct cu ... 500 de angajati!
La numar de articole stiintifice, China este acum pe punctul de a inlatura Germania de pe podium pentru a se pozitiona imediat dupa US si Japonia. Romania este undeva in zona locurilor 40-50.
PS. O veste buna, IBM mai incearca o tura, acum la Targu Mures. Poate iese ceva.